آموزش ها-هاست نگار

LiteSpeed Cache یا W3 Total Cache کدام یک بهتر است؟

انتخاب بین LiteSpeed Cache و W3 Total Cache ممکن است دشوار باشد زیرا هر دو از محبوب ترین گزینه های موجود هستند. با این حال، تفاوت‌های کلیدی بین این ابزارها وجود دارد که آنها را برای کاربران مختلف مناسب می‌کند.

به عنوان مثال، LiteSpeed  به دلیل رابط کاربری ساده و قابل فهم خود، در حالی که یک لیست ویژگی های بسیار پیشرفته نیز ارائه می‌دهد، معمولاً انتخاب بهتری برای مبتدیان است، با این حال، میزبان شما باید از وب سرورLiteSpeed استفاده کند تا از ویژگی‌های کش در این افزونه بهره‌مند شوید (البته ویژگی‌های دیگر آن با هر وب سروری کار می‌کنند).

توجه: همچنین توجه داشته باشید در هاست نگار از وب سرور پر سرعت لایت اسپید استفاده میشود و میتوانید به طور کامل از قابلیت های این افزونه کش قدرتمند وردپرس استفاده نمایید.

از طرف دیگر، W3 Total Cache دارای گزینه‌های سفارشی‌سازی بسیار زیادی است. به علاوه، با انواع مختلف پلتفرم‌های میزبانی و نصب‌های وردپرس سازگار است با این حال، به دلیل بسیاری از گزینه‌های ذخیره‌سازی مختلف، تنظیم آن کمی پیچیده‌تر به نظر می‌رسد و فاقد بهینه‌سازی کد پیشرفته‌ای است که LiteSpeed Cache ارائه می‌دهد. در این آموزش، به بررسی مقایسه LiteSpeed Cache در مقابل W3 Total Cache می‌پردازیم.

مزایای استفاده از افزونه کش وردپرس

هر چند وردپرس به طور کلی عملکردهای بی‌نقصی دارد، اما افزونه‌ها، فایل‌های رسانه‌ای و قالب‌ها می‌توانند سرعت سایت شما را کاهش دهند. بنابراین، ممکن است بخواهید یک افزونه کش پیدا کنید تا ارسال محتوا را سریع‌تر کرده و تجربه کاربری (UX) خود را بهبود ببخشید.

فرآیند کش کردن شامل ذخیره فایل‌های HTML به صورت پویا است که در حافظه ذخیره می‌شوند. سپس، هنگامی که یک کاربر درخواست می‌دهد، فایل‌های ذخیره شده به جای اسکریپت‌هایی که باید از وردپرس دوباره بارگذاری شوند، ارائه می‌شوند. به این ترتیب، شما قادر خواهید بود زمان‌های بارگذاری و مؤلفه‌های اصلی وب خود را بهبود بخشیده و در نتیجه، رتبه جستجوی خود را افزایش و ترافیک بیشتری به صفحات خود جلب کنید. با استفاده از یک افزونه کش، شما همچنین به ابزارهای اضافی مانند بهینه‌سازی کد، ادغام CDN و بهینه‌سازی تصویر دسترسی خواهید داشت. این ویژگی‌ها به شما کمک می‌کنند زمان‌های بارگذاری را حتی بیشتر نیز کاهش دهید.

مقایسه 5 فاکتور اصلی در LiteSpeed Cache در مقابل W3 Total Cache

در ادامه، LiteSpeed Cache را در مقابل W3 Total Cache با جزئیات مقایسه خواهیم کرد. با این حال، اول از همه، با توجه به مقایسه این افزونه ها، مهم است که توجه داشته باشید که هر دو این ابزارها بر روی فناوری های مختلف، عمدتاً برای انواع مختلف سرورها، بهترین کارایی را دارند.

در حالی که می‌توانید به ویژگی‌های کلی LiteSpeed Cache در هر سروری دسترسی داشته باشید، برای استفاده از کش آن میبایست میزبان شما از وب سرور LiteSpeed استفاده کند. با این مقدمه، حال مقایسه LiteSpeed Cache  و W3 Total Cache را شروع کنیم.

۱. سهولت استفاده

یکی از ساده ترین راه ها برای تصمیم گیری بین LiteSpeed Cache در مقابل W3 Total Cache این است که ببینید نصب و پیکربندی هر افزونه چقدر آسان است. خوشبختانه، هر دوی این افزونه ها رایگان هستند، بنابراین می توانید آنها را مستقیماً از داشبورد وردپرس خود نصب کنید.

LiteSpeed Cache

با LiteSpeed Cache، می توانید به راحتی آمار مفیدی مانند بهینه سازی تصویر، زمان بارگذاری صفحه، وضعیت کش و موارد دیگر را مشاهده کنید. برای پیکربندی سریع، به Presets بروید و یک گزینه مناسب را انتخاب کنید. گزینه Essentials ساده ترین گزینه است و شامل کش پیش فرض، کش مرورگر و TTL بالاتر است. داشتن این مود عالی است زیرا نیازی به پیکربندی هر تنظیمات از ابتدا ندارید.

W3 Total Cache

پس از نصب و فعال کردن W3 Total Cache، یک تب جدید در وردپرس پیدا خواهید کرد. با این حال، تعداد گزینه‌های پیکربندی ممکن است برای مبتدیان کاملاً گیج‌کننده باشد. در بخش Feature Showcase، شما می‌توانید به سرعت به تنظیمات برخی از ویژگی‌های مفیدی مانند کش پایگاه داده، کش اشیاء و بارگذاری تنبل دسترسی پیدا کنید.

در صورت استفاده نکردن از این ویژگی، ممکن است مدت زمان زیادی طول بکشد تا به هر یک از بخش‌های جداگانه برسید. خوشبختانه، W3 Total Cache راهنمای نصب و بخش پرسش و پاسخی را فراهم می‌کند که به راحتی از طریق وردپرس قابل دسترس است.

۲. عملکرد

همانطور که انتظار می‌رود، LiteSpeed Cache وW3 Total Cache یک مجموعه ویژگی‌های بهینه‌سازی مانند کش صفحه و مرورگر را برای بهبود عملکرد فراهم می‌کنند. علاوه بر این، شما تنظیمات اضافی مانند شبکه‌های تحویل محتوا (CDN) و ویژگی‌های بهینه‌سازی تصویر را خواهید یافت.

با این حال، شما می‌خواهید بدانید کدام یک بهتر عمل می‌کند. با استفاده از نتایج تست های سرعت بارگذاری صفحه و ارزیابی این ابزارها متوجه میشویم که LiteSpeed Cache قادر است زمان بارگذاری را تا 20 میلی ثانیه کاهش دهد، و با W3 Total Cache، زمان بارگذاری بیش از 30 میلی ثانیه کاهش یافت. که نشان از برتری جزئی W3 Total Cache در این بخش میدهد.

۳. ویژگی‌ها

به جز قابلیت‌های کش، این افزونه ها امکانات اضافی بسیاری را برای افزایش عملکرد وردپرس فراهم می‌کند. به عنوان مثال، شما می‌توانید یک CDN فعال کنید، CSS را فشرده‌سازی کنید و تصاویر را بهینه‌سازی کنید.

LiteSpeed Cache

LiteSpeed Cache یک پکیج کامل خدمات را برای بهینه‌سازی عملکرد وردپرس ارائه می‌دهد که می‌تواند با سایر افزونه‌های همه‌کاره مانند WP Rocket رقابت کند. به غیر از کش، می‌تواند به بهینه‌سازی کد (CSS، JavaScript و HTML)، بهینه‌سازی تصویر (شامل بهینه‌سازی خودکار تصاویر از طریق QUIC.cloud)، بهینه‌سازی پایگاه داده و بسیاری موارد دیگر کمک کند. ویژگی‌های بهینه‌سازی کد آن نیز قوی است، زیرا شامل برخی ویژگی‌های منحصر به فرد مانند قابلیت حذف CSSهای استفاده‌نشده به صورت صفحه‌به‌صفحه است.
در واقع، اگر بخواهید کل ویژگی ها را یک به یک پیکربندی کنید، می‌تواند کمی خسته‌کننده باشد. به همین دلیل است که به اکثر افراد توصیه میشود از یکی از مود های آماده به عنوان نقطه شروع استفاده کنند.

W3 Total Cache

W3 Total Cache نیز به شما دسترسی به تعدادی از ویژگی‌ها می‌دهد. با این حال، اکثر تمرکز آن بر روی پیکربندی فناوری‌های مختلف کش است. این افزونه شامل ویژگی‌های بهینه‌سازی کد است، اما کارایی آن مانند LiteSpeed Cache نیست. به علاوه، در حالی که ویژگی‌های بارگذاری تنبل تصاویر و/یا تبدیل آن‌ها به فرمت WebP را ارائه می‌دهد، اما از بهینه‌سازی خودکار تصویر مانند استفاده از QUIC.cloud کش LiteSpeed پشتیبانی نمی‌کند.

۴. سازگاری (و اتصال به CDN)

سازگاری یک عامل مهم است که باید در نظر گرفته شود هنگام انتخاب یک افزونه کش زیرا شما می‌خواهید مطمئن شوید که افزونه با سیستم فعلی شما خوب کار می‌کند. یکی از بزرگترین معایب LiteSpeed Cache این است که میزبان شما باید از سرور وب LiteSpeed استفاده کند تا بتوانید از مزایای کامل افزونه استفاده کنید. لازم است دوباره به این نکته اشاره کنیم که شما می‌توانید از بسیاری از ویژگی‌ها در هر سرور وب استفاده کنید. اما برخی از ویژگی‌ها به صورت انحصاری برای وب سرور LiteSpeed در دسترس است.

از نظر اتصال به CDN، LiteSpeed به شما کمک می‌کند تا به QUIC.cloud متصل شوید که یک CDN از تیم LiteSpeed است و قابلیت کش کامل صفحات دینامیک وردپرس را ارائه می‌دهد. همچنین، به شما امکان می دهد از هر CDN سفارشی، از جمله Cloudflare API استفاده کنید. برای فعال کردن CDN، می‌توانید از ویزارد راه‌اندازی خودکار استفاده کنید که شما را هدایت می‌کند. البته می‌توانید به صورت دستی نیز آن را تنظیم کنید که کمی پیچیده‌تر است.

W3 Total Cache شامل CDN اختصاصی نمیشود، اما به شما کمک می‌کند تا به خدمات CDN محبوب متصل شوید. شما باید به General Settingبروید و نوع CDN مورد نظر خود را انتخاب کنید. سپس، به بخش CDN بروید تا این عملیات را تأیید کنید.

خوشبختانه، هر دو افزونه همچنین با مجموعه‌ای از افزونه‌های محبوب مانند WooCommerce سازگار هستند. LiteSpeed Cacheدر واقع یک لیست کامل از افزونه‌های سازگار را ارائه می‌دهد که شامل WPML، Elementor و Ninja Forms می‌شود.

۵. پشتیبانی

برای حل و فصل بحث LiteSpeed Cache و W3 Total Cache، بیایید نگاهی به پشتیبانی که با هر یک از این گزینه‌ها دریافت می‌کنید بیندازیم. خوشبختانه، یک انجمن پشتیبانی فعال با LiteSpeed Cache در دسترس است.

بهتر از آن، مستندات دقیقی را خواهید یافت که حاوی توضیحات کامل و دستورالعمل های گام به گام برای پیکربندی تنظیمات مختلف است. در همین حال، این صفحه پرسش‌های متداول مفید را برای دریافت پاسخ به سوالات رایج بررسی کنید.

اگر در مورد نحوه استفاده از W3 Total Cache سؤالی دارید، می توانید به انجمن پشتیبانی مراجعه و  یا سؤالات متداول بررسی کنید. در تنظیمات افزونه، می‌توانید به راهنمای راه‌اندازی واضح نیز دسترسی داشته باشید. از طرف دیگر، می‌توانید با پرداخت ۸.۲۵ دلار در ماه به Total Cache Pro ارتقا دهید تا خدمات پشتیبانی ممتاز را دریافت کنید.

در آخر کدام افزونه بهتر است؟ اگر میزبان شما از وب سرور LiteSpeed استفاده کند و/یا به CDN QUIC.cloud متصل شوید، کش LiteSpeed بهتر است. این افزونه نه تنها کش سریع ارائه می دهد، بلکه بهینه سازی کد بسیار پیشرفته و بهینه سازی تصویر را از طریق QUIC.cloud نیز ارائه می دهد. با این حال، W3 Total Cache با هر نوع وب سروری کار می کند، در صورتی که میزبان شما از Apache یا Nginx استفاده می کند، می تواند یک راه حل کش خوب برای شما باشد. 
در این آموزش، دو افرونه کش محبوب وردپرس یعنی LiteSpeed Cache و W3 Total Cache را مقایسه کردیم. امیدواریم این مقاله آموزشی برای شما مفید بوده باشد، در صورتی که درباره این آموزش به مشکل یا سوالی برخورد کردید، میتوانید آن را در بخش دیدگاه بیان کنید.

 

 

آموزش های مرتبط:

آموزش کار با پلاگین کش LiteSpeed در CPanel
آموزش نصب افزونه در وردپرس
آموزش غیر فعال کردن افزونه در وردپرس
بهترین افزونه های کش وردپرس
آموزش نحوه پاک کردن کش مرورگر

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

خرید هاست

 

آموزش های مرتبط