دنیای مجازی، مانند دنیای واقعی قوانین خاص خود را دارد. در صورتی که جرمی مرتکب بشوید مجرم شناخته می شوید. یکی از مجازات های دنیای مجازی گوگل پنالتی است. شاید اسم گوگل پنالتی را شنیده باشید، اما ندانید چه طور مجازاتی است! این اتفاق زمانی برای وب سایت شما رخ می دهد که الگوریتم های گوگل تشخیص بدهند که سایت شما جهت ارتقا پیدا کردن به رتبه های بالا، از راه غیر قانونی وارد شده است. در این صورت است که وب سایت شما مشمول گوگل پنالتی می شود.
پنالتی شدن گوگل می تواند حذف شدن از صفحه نتایج جستجو را در پی داشته باشد پس باید آن را جدی بگیریم و بدانیم پنالتی شدن سایت چیست و همچنین عوامل آن را بشناسیم و سپس راه های تشخیص پنالتی شدن سایت را فرابگیریم.
گوگل پنالتی چیست؟
گوگل پنالتی همان جریمههای موتور جستجوی گوگل، برای منصرف کردن وب سایتها از انجام رفتارهای فریبنده یا دستکاریهای ایجاد شده است. ممکن است سایت شما یک روز در صفحه اول گوگل باشد و برای اکثر کلمات کلیدی رتبه بالایی کسب کنید؛ اما روز بعد پس از ارزیابی توسط گوگل جریمه شوید و سایتتان حتی برای کلمات کلیدی با نام برند، مثل نام تجاری شما هم، هیچ رتبهای نگیرد. در اصل پنالتی گوگل اقدامی است که توسط گوگل در برابر بعضی از سایتها که از سئو کلاه سیاه استفاده کرده اند، انجام میشود و روی رتبهبندی جستجوی آن سایتها تاثیر منفی میگذارد.
انواع جریمههای گوگل
بیشترین و شاید بتوان گفت سادهترین نوع جریمهای که گوگل برای سایتها در نظر میگیرد، افت رتبه است که در نتیجه آن افت بازدیدکننده اتفاق خواهد افتاد. این نوع جریمهها عمدتا به صورت خودکار نیز صورت میگیرند. بنابراین از این نظر میتوان جریمهها را به دو دسته خودکار (الگوریتمی) و دستی تقسیم کرد.
جریمههای دستی
جالب است بدانید گوگل بعضی از سایتها را به صورت دستی جریمه میکند. یعنی کارمندان گوگل به صورت دستی یک سایت به خصوص را پنالتی کرده و یکی از انواع جریمههای گوگل را روی آن اعمال میکنند. این موارد نادر برای سایتهایی که پا را بسیار فراتر از خط قرمزهای گوگل قرار میدهند و معمولا یا توسط خود کارمندان گوگل شناسایی شده یا از سوی رقیبانشان گزارش شدهاند اتفاق میافتد. در این موارد یک ایمیل یا یک هشدار در صفحه کنسول برای مدیر وب سایت ارسال میشود که نشان میدهد سایت وی به چه دلیل و چطور تحت پنالتی گوگل قرار گرفته است.
در این موارد باید به هشداری که به شما داده شده است توجه کنید و ایرادات را رفع کنید و سپس باید از Google درخواست تجدید نظر کنید تا وبسایت خود را مجدداً فهرست کند یعنی آن را دوباره در نتایج موتور جستجو قرار دهید.
مجازات الگوریتمی
به طور خودکار و بدون دخالت دستی کارکنان گوگل انجام می شود. این مجازات ها اغلب ناشی از تغییر الگوریتم هایی هستند که برای رتبه بندی وب سایت های با ارزش بالاتر از وب سایت های دارای محتوای ضعیف تر یا مرتبط تر طراحی شده اند. مجازات الگوریتم های گوگل مانند پاندا، پنگوئن و مرغ مگس خوار ممکن است بر وب سایت هایی که دارای محتوای بی کیفیت، خیلی کوتاه، ناتمام، تکراری، کپی یا پر از کلمات کلیدی و… هستند اعمال شوند، در این حالت وبسایت های جریمه شده ممکن است همچنان در رتبه بندی جستجو باشند، اما احتمالاً کاهش رتبه بسیار زیادی شامل حالشان می شود.
انواع پنالتی گوگل
بن ها
این مورد در موارد بسیار نادر است. یعنی بسیار کم پیش می آید گوگل اقدام به بن کردن یک سایت کند و وقتی بن کند، به معنای مرگ آن سایت است. البته این را هم باید یادآور شویم، خیلی بعید است که یک سایت به صورت سهوی بن شود. حال در چه صورتی سایت ها دچار بن با مسدود شدن می شوند؟
زمانی که یک سایت رفتاری غیر حرفه ای و غیر قانونی انجام دهد مثل انتقال بد افزار و ویروس به سیستم بازدید گنندگان. البته اقداماتی مثل انتشار خشونت، مطالب نژاد پرستانه و هر مطلب غیر متعارف دیگر شامل بن می شود.
کاهش رتبه
این پنالتی گوگل شایع ترین جریمه ای است که توسط گوگل در نظر گرفته می شود. یعنی سایت شما بصورت ناگهانی از رتبه ی بالا به پایین سقوط می کند. این جریمه مربوط به الگوریتم ها است. الگوریتم ها به صورت اتوماتیک دنبال این مشکل هستند.
تغییر رتبه موقت
به غیر از تغییر رتبه های که به صورت اتوماتیک انجام می شود، گوگل به همراه یک تیم متخصص و ربات های که در اختیار دارد، این اختیار را دارند، که بنا به تشخیص خود رتبه سایت هایی را که به صورت متقلبانه سعی در بهبود جایگاه خود دارند را کاهش دهد. البته در این مورد به شما اطلاع داده می شود. درصورت رعایت قوانین دوباره به حالت اول باز خواهید گشت.
مواردی که باعث پنالتی گوگل می شوند
برای اینکه اطمینان حاصل کنید که سایتتان، شامل پنالتی گوگل نمی شود، باید بررسی کنید که سایتتان موارد زیر را نداشته باشد:
-
نرم افزارهای جاسوسی ، نرم افزارهای تبلیغاتی مزاحم یا ویروس ها
-
لینک یا متن پنهان (hidden)
-
نمایش نسخه متفاوت یک صفحه از وب سایت، به ربات های گوگل (cloaking)
-
ریدایرکت های گمراه کننده (زمانی که یک کاربر به طور خودکار به صفحه دیگری منتقل شود، بدون آن که چیزی را کلیک کرده باشد)
-
پر کردن یک صفحه با کلمات کلیدی بی ربط
-
کلمات کلیدی دارای مشکل
-
محتوای بیکیفیت
-
محتوای تکراری
هر افت رتبه ای پنالتی نیست
تنها به واسطه افت رتبه در نتایج جستجو نمی توان گفت که وب سایت شما دچار پنالتی گوگل شده است. میزان رقابت در حیطه کسب و کار شما مطمئنا روز به روز در حال افزایش بوده و نحوه رتبه بندی وب سایت ها توسط گوگل نیز در حال تغییر می باشد. در بسیاری از مواقع پنالتی گوگل تنها یک تصور اشتباه بوده و با استفاده از سئو بهتر می توان به افزایش رتبه سایت پرداخت.
در این آموزش گوگل پنالتی را توضیح دادیم. امیدواریم این مقاله آموزشی برای شما مفید بوده باشد، برای دیدن باقی آموزش ها میتوانید وارد منوی پشتیبانی بخش آموزش ها شوید، در صورتی که درباره این آموزش به مشکل یا سوالی برخورد کردید، میتوانید آن را در بخش دیدگاه بیان کنید.