آنچه در این مقاله خواهید آموخت:
درک تخصصی عملکرد الگوریتم BERT گوگل
تفاوت الگوریتم BERT و الگوریتم Rank Brain
حتما شما هم کلمه الگوریتم BERT گوگل به گوشتان خورده است. اگر مقاله های ما را دنبال کرده باشید، میدانید که قبلا راجع به الگوریتم Rank Brain صحبت کرده بودیم. ممکن است با خود فکر کنید مگر گوگل از چند الگوریتم پیروی میکند؟
درواقع الگوریتم برت این امکان را برای گوگل فراهم میکند که مانند یک انسان کلمات و عبارات روزمره را نیز درک کند! البته که الگوریتم رنک برین نیز سرچ را از حالت ماشینی خارج کرده بود. اما باید بدانید که الگوریتم برت کاملا سرچ را به زبان محاوره ای ساده کرده است. و به عبارتی مکمل الگوریتم رنک برین شده!
تا به اینجا با مفهوم کلی این الگوریتم آشنا شدید. اگر میخواهید بیشتر راجع به الگوریتم برت بدانید، در این مقاله همراه ما باشید.
الگوریتم BERT برت گوگل چیست؟
جالب است بدانید، الگوریتم BERT یا درواقع Bidirectional Encoder Representations from Transformers آپدیت ترین و هوشمندترین الگوریتم گوگل در سالهای اخیر شناخته شده است! این الگوریتم که یک مدل پردازش زبان طبیعی است، به گوگل جهت درک بهتر زبان انسان و نمایش نتایج دقیق تر و مرتبط تر کمک میکند.
حتما شما هم دقت کرده اید که موقع جستجوی یک عبارت در گوگل، پیشنهاد هایی که برای شما نمایش داده میشود به زبان روزمره یا همان محاوره است. مانند سرچ زیر:
شاید به این فکر کنید که چرا باید گوگل الگوریتمی با این امکانات طراحی کند؟ همانطور که میدانید تمامی کاربرانی که در گوگل سرچ میکنند انسان هستند، پس این الگوریتم کمک میکند که شما تنها با سرچ عبارت موردنظر به پاسخ تان برسید. و نیازی ندارید که حتما به زبان رسمی جمله خود را تایپ کنید.
درک تخصصی عملکرد الگوریتم BERT گوگل
اکنون که با مفهوم کلی این الگوریتم آشنا شده اید؛ در این بخش از مقاله میخواهیم بصورت تخصصی تر عملکرد این الگوریتم را برای شما توصیف کنیم:
پیش از الگوریتم BERT ، وقتی شما عبارتی را در گوگل جستجو میکردید، (مثلا: روش های درست کردن پیتزا بدون پنیر پیتزا ) گوگل کلمه “بدون” را درک نمیکرد و تنها نتایج مرتبط با “ درست کردن پیتزا ” را به شما نمایش میداد.
اما اکنون اگر شما این عبارت را سرچ کنید، گوگل کاملا متوجه منظور شما میشود و نتایج بسیار دقیق تری را همانگونه که خواسته بودید (درست کردن پیتزا بدون پنیر) ، را به شما نمایش میدهد.
در نهایت میتوان گفت با آپدیت این الگوریتم، جستجوی کابران بهتر و دقیق تر درک شده و نتایج مرتبط تری با آن به کاربران نمایش داده میشود. زیرا درک این الگوریتم از جملات و عبارات مانند درک انسان است!
در این باره میتوان مثال نزدیک تری نیز برای شما آورد. فرض کنید سوال ” چگونه شیر را بجوشانیم؟ ” را در گوگل جستجو میکنید. در این صورت دو حالت پیش می آید:
1. اگر سرچ شما قبل از الگوریتم BERT بود:
گوگل تنها نتایج مرتبط با شیر جنگل را به شما نمایش میداد و کلمه ” جوشاندن ” را نادیده میگرفت!
2. اگر سرچ شما بعد از الگوریتم BERT بود:
گوگل به کلمه ” جوشاندن ” دقت میکند و با برداشت اینکه منظور شما شیر خوردنی بوده است، دقیقا نتایج مرتبط با جوشاندن شیر را به شما نمایش میدهد.
قطعا با این مثال بهتر توانستید الگوریتم برت و علت طراحی آن توسط گوگل را درک کنید. البته باید بدانید که این الگوریتم تنها مختص به زبان خاصی نیست! بلکه تمامی زبان های دنیا را شامل میشود. هر کشوری در زبان خود ممکن است یک کلمه با چند معنی داشته باشد. پس این الگوریتم تمامی آنها را در بر میگیرد.
نکته مهم :
حتما متوجه نکته ای در این بین شده اید. دیگر نیازی نیست که بر روی یک کلمه خاص به عنوان کلمه کلیدی کار کنید! بلکه اکنون کلمات کلیدی طولانی بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند. پس تمرکز خود را بیشتر بر روی LongTail Keywords بگذارید.
تاثیر الگوریتم برت بر سئو
ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که آیا این الگوریتم بر سئو نیز تاثیری دارد؟ از آنجایی که سئو درواقع بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است و الگوریتم برت نیز یکی از عوامل موثر بر موتورهای جستجو میباشد؛ این سوال غلط است! زیرا این ما هستیم که باید سایت خود را با این الگوریتم تطبیق دهیم!
همانطور که گفتیم، این الگوریتم به ساده سازی درک جملات و سوالات کاربران کمک کرده است. پس شما نیز برای بهینه سازی سئو سایت خود، باید به تجربه کاربری اهمیت دهید. در زیر ما مقاله هایی را برای شما تهیه کرده ایم که بتوانید این بهینه سازی را بهتر انجام دهید:
⇐ 12 عامل موثر در رتبه بندی محتوا توسط گوگل
⇐ معرفی 8 تا از بهترین ابزارهای سئو
فراموش نکنید که برخی از کارهایی که بین بعضی سایت ها برای بهینه سازی سئو باب شده است، درواقع به سایت و سئو آن ضربه میزند. این گونه امور را سئو کلاه سیاه می نامند که ما برای آشنایی شما با این کارها و عدم انجام آنها، مقاله زیر را تهیه کرده ایم:
⇐ سئو کلاه سیاه و 7 تکنیک خطرناک آن
تفاوت الگوریتم BERT و الگوریتم Rank Brain
شاید تصور کنید که الگوریتم های BERT و Rank Brain یکی هستند که باید بگوییم این تصور کاملا غلط است! این دو الگوریتم شباهت هایی باهم دارند اما دقیقا یکی نیستند. به ادامه این بخش توجه کنید تا متوجه تفاوت این دو الگوریتم شوید:
الگوریتم Rank Brain
الگوریتم رنک برین درواقع به این صورت عمل میکند که نتایج جستجوی جدید را با نتایج جستجو های قبلی کاربران تطبیق میدهد. و به این ترتیب نتایجی را با ترکیب نتایج قبلی و یکسری نتایج مرتبط به کاربر نمایش میدهد. پس اساس کار آن نتایج جستجو های قبلی است.
شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به الگوریتم Rank Brain مقاله زیر را مطالعه کنید:
الگوریتم BERT
اما همانطور که در این آموزش متوجه شدید، تمرکز الگوریتم برت بر این است که کوئری کاربر را بهتر و دقیق تر درک کند تا بتواند نتایجی مرتبط تر به اون عرضه کند. پس در این الگوریتم به هر کلمه یا حرفی که کاربر سرچ کرده است توجه میشود.
در نتیجه متوجه شدید که این دو الگوریتم از هم جدا هستند اما شباهت هایی نیز بهم دارند. به طور کلی هر دو الگوریتم در راستای پردازش کوئری های کاربران تنظیم شده اند و سعی در درک بهتر هدف کاربر و ارائه نتیجه مرتبط به او دارند.
نتیجه گیری:
از آنجایی که الگوریتم BERT جستجو کاربران به زبان محاوره ای را ساده تر کرده است، به یاد داشته باشید که شما نیز باید الویت خود را کاربر و آسودگی او قرار دهید. پس میتوان گفت که هنگامی که کاربر در گوگل سرچ میکند، نتایجی که به او نمایش داده میشود بسیار دقیق تر و نزدیک تر به هدف جستجوی اوست.
در نهایت سعی کنید اهداف کاربران را بهتر درک کنید و بنابر آن محتوای موردنیاز آنها را در اختیارشان قرار دهید. همچنین تولید محتوا به زبان محاوره ای و ساده را به یاد داشته باشید!
امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد و به کمک آن با مفهوم الگوریتم BERT و عملکرد آن آشنا شده باشید. شما میتوانید از مقالات آموزشی دیگر ما نیز برای بهینه سازی سایت خود استفاده کنید. اگر سوالی درباره این مقاله برای شما پیش آمد، میتوانید آن را در بخش دیدگاه بیان کنید.