آموزش ها-هاست نگار

دسکتاپ ابونتو در مقابل سرور ابونتو: تفاوت چیست؟

 

اوبونتو یکی از پرکاربردترین و محبوب‌ترین توزیع‌های لینوکس است که در نسخه‌های متعددی از جمله اوبونتو دسکتاپ، سرور اوبونتو و اوبونتو Core ارائه می‌شود.
دسکتاپ اوبونتو یک انتخاب عالی برای تازه کارها یا کاربرانی است که با لینوکس شروع به کار می کنند، به دلیل رابط کاربری منظم و بصری و برنامه های پیش فرض آن برای کمک به کاربران برای شروع کار.
سرور اوبونتو برای محیط های سرور ساخته شده، که یک نسخه سبک و بهینه از ابونتو است و از هرگونه برنامه و عناصر رابط کاربری گرافیکی برای افزایش سرعت و عملکرد و اجرای برنامه های کاربردی، حذف شده است. این سرور می تواند به عنوان یک وب سرور، سرور فایل، سرور توسعه و سرور DNS عمل کند.
در این راهنما به بررسی برخی تفاوت های این دو نسخه اوبونتو می پردازیم.
 
تفاوت بین دسکتاپ اوبونتو و سرور اوبونتو
در این بخش، ما قصد داریم تفاوت بین دسکتاپ اوبونتو و سرور اوبونتو را بر اساس پارامترهای زیر بررسی کنیم:
 
رابط کاربری گرافیکی اوبونتو (GUI)
یکی از پارامترهایی که دسکتاپ اوبونتو را از سرور متمایز می کند، وجود یک رابط کاربری گرافیکی است که یک محیط دسکتاپ خارج از box را فراهم می کند. یونیتی تا زمان معرفی اوبونتو 18.04 (Bionic Beaver) که اولین نسخه دسکتاپ اوبونتو بود که دارای دسکتاپ گنوم بود، طولانی ترین محیط پیش فرض بوده است.
رابط کاربری گرافیکی به کاربران اجازه می دهد تا با استفاده از ویندوز، ویجت ها، منوها، آیکون ها و سایر عناصر گرافیکی با سیستم عامل تعامل داشته باشند. سر راست تر است، به خصوص برای مبتدیان و کاربرانی که در رابط خط فرمان (CLI) مهارت ندارند.
مدیریت دسکتاپ اوبونتو بسیار ساده است زیرا تعامل از طریق رابط گرافیکی است. علاوه بر این، می توانید ابزارهای نرم افزاری از راه دور مانند TeamViewer، AnyDesk و VNC Viewer برای اتصال از راه دور به سیستم خود نصب کنید.
 
 
از طرف دیگر، سرور اوبونتو حداقل نصب را فراهم می کند و فاقد رابط گرافیکی است. مدیریت سرور بیشتر از طریق CLI(رابط خط فرمان) و پروتکل SSH است. با این حال، می‌توانید ابزارهای مدیریت سرور مبتنی بر وب مانند Cockpit، Webmin و Ajenti را نصب کنید که به شما امکان می‌دهد سرور خود را از راه دور بر روی یک مرورگر مدیریت کنید.
 
 
حافظه اوبونتو
دسکتاپ اوبونتو بسیار حجیم است (4.6 گیگابایت برای اوبونتو 22.04) با توجه به تعداد زیاد بسته های نرم افزاری، کتابخانه ها و ابزارهایی که به طور پیش فرض با آنها همراه است. بنابراین، هنگام دانلود نسخه دسکتاپ، مطمئن شوید که فضای دیسک کافی دارید.
سرور اوبونتو به دلایل واضح حافظه نسبتا کمی دارد (1.8 گیگابایت برای اوبونتو 22.04). در مقایسه با نسخه دسکتاپ، بسته‌های نرم‌افزاری و ابزارهای کمتری را بسته‌بندی می‌کند.
 
نرم افزارهای از پیش نصب شده اوبونتو
یکی دیگر از تفاوت های عمده بین Ubuntu Desktop و Ubuntu Server در تعداد نرم افزارهای از پیش نصب شده است.
دسکتاپ اوبونتو با مجموعه وسیعی از برنامه های از پیش نصب شده تقریباً در هر دامنه عرضه می شود. برخی از برنامه هایی که از box دریافت می کنید عبارتند از:
  • مرورگر وب فایرفاکس
  • مجموعه LibreOffice
  • مدیر فایل Nautilus
  • کلاینت ایمیل Thunderbird
  • ابزار اسکرین شات
  • برنامه مولتی مدیا برای تماشای فیلم و پخش فایل های mp3.
  • برنامه های اصلی مانند ماشین حساب، تقویم، برنامه آب و هوا و غیره.
سرور اوبونتو نسخه‌ای از دسک‌تاپ اوبونتو است و تنها تعداد معدودی از برنامه‌ها و پشته‌های نرم‌افزار از پیش بارگذاری‌شده را ارائه می‌کند که می‌توانید هنگام نصب آن‌ها را برای نصب انتخاب کنید، که شامل موارد زیر است:
  • سرور OpenSSH
  • سرور LAMP
  • سرور DNS
  • سرور Print
  • سرور Tomcat Java
  • پایگاه داده PostgreSQL
استفاده از منابع اوبونتو
همانطور که قبلاً دیدیم، دسکتاپ اوبونتو با تعداد زیادی برنامه رابط کاربری گرافیکی از پیش نصب شده عرضه می‌شود، که اگر اصلاً قصد استفاده از آن‌ها را نداشته باشید، ممکن است برخی از آنها bloatware در نظر گرفته شوند.
* bloatware به برنامه یا نرم افزارهای گفته میشود که بی استفاده هستند اما از منابع استفاده میکند.
محیط دسکتاپ GNOME به دلیل استفاده زیاد از CPU و RAM بدنام است که گاهی اوقات می تواند منجر به کاهش عملکرد شود.
مرورگر فایرفاکس به تنهایی باعث استفاده مداوم از منابع در پردازش و نمایش محتوای وب می شود. به همین دلیل، دسکتاپ اوبونتو انتخاب مناسبی برای محیط‌های سرور نیست، زیرا استفاده زیاد از منابع، اجرای برنامه‌های کاربردی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
 
سرور اوبونتو پایدار است و در اکثر موارد به آرامی اجرا می شود. بدون bloatware است و شما باید انتخاب کنید که کدام برنامه ها و سرویس ها را اجرا کنید. بنابراین، عملکرد بهتری نسبت به دسکتاپ اوبونتو ثبت می‌کند و برای اجرای برنامه‌های سازمانی انتخابی عالی است.
 
سیستم مورد نیاز اوبونتو
به دلیل ماهیت سبک و حداقلی آن، نیازهای نصب توصیه شده سرور اوبونتو در مقایسه با دسکتاپ اوبونتو کمی کمتر است. در اینجا مقایسه این دو است.
سرور اوبونتو
  • CPU 1 گیگاهرتز یا بالاتر
  • رم 1 گیگابایت یا بیشتر
  • 4.0 گیگابایت فضای هارد دیسک یا بالاتر
دسکتاپ اوبونتو
  • CPU 2 گیگاهرتز یا بالاتر
  • 4 گیگابایت رم یا بیشتر
  • GPU: VGA با وضوح صفحه نمایش 1024×768
  • 25 گیگابایت فضای هارد دیسک یا بالاتر
در این آموزش ابونتو دسکتاپ و سرور و تفاوت آن ها را توضیح دادیم. امیدواریم این مقاله آموزشی برای شما مفید بوده باشد، برای دیدن باقی آموزش ها میتوانید وارد منوی پشتیبانی بخش آموزش ها شوید، در صورتی که درباره این آموزش به مشکل یا سوالی برخورد کردید، میتوانید آن را در بخش دیدگاه بیان کنید.

 

 

آموزش های مرتبط:

نصب و کانفیگ Nginx بر روی CentOS
آموزش نصب و کانفیگ Nginx بر روی Ubuntu
نصب و کانفیگ فایروال CSF بر روی CentOS
نصب و راه اندازی آپاچی بر روی CentOS
آموزش نحوه نصب و پیکربندی UFW در Ubuntu
نصب مونگو دی بی بر روی ابونتو
نصب جنگو بر روی Centos 7
نصب وردپرس بر روی ابونتو 20.04
آموزش نصب WHMCS
نصب مونگو دی بی بر روی CetnoOS
 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

خرید هاست

 

آموزش های مرتبط