آموزش ها-هاست نگار

اینترنت اشیا یا IOT چیست؟

 
در جهان امروز عواملی مانند در دسترس بودن اینترنت با پهنای باند زیاد، کاهش هزینه‌های اتصال به اینترنت و بیشتر شدن دستگاه‌هایی که قابلیت وصل شدن به وای فای را دارند، همگی باعث شده‌اند تا اینترنت اشیا  به طور فزاینده‌ای مورد بحث و بررسی قرار‌گیرد. این مفهوم در آینده‌ای نه چندان دور بر نحوۀ زندگی و کار ما نیز تأثیر خواهد‌گذاشت. اینترنت اشیا با سرعت زیادی در حال گسترش است اما تعداد زیادی از افراد هنوز آشنایی چندانی با این مفهوم ندارند. هر چند تعریف کردن آی او تی (IOT) یا اینترنت اشیا سخت و پیچیده به نظر می‌رسد اما در این مقاله قصد داریم آن را به زبانی ساده برای شما توضیح دهیم و درباره چیستی آن صحبت کنیم، همچنین کمی درباره تاریخچه اینترنت اشیا برای شما بگوییم و کاربرد های آن را به اتفاق یکدیگر بررسی کنیم. پس همراه ما باشید.
 
تاریخچه اینترنت اشیا چیست؟
اینترنت اشیا هم به صورت های مختلف در دهه 1980 خودش را نشان داد. البته که این موضوع در سال های اولیه چندان توجهی جلب نمی کرد و شاید بهترین و مورد توجه ترین استفاده از آن مربوط به Vending Machine ها می شد که شرکت کوکاکولا اختراع کرد که همان دستگاه های ماشین خودکاری هستند که در آن ها پول می اندازیم و نوشابه و یا اجناس خوراکی دیگر را دریافت می کنیم.
چند سال بعد با تکنولوژی RFID اینترنت اشیا پیشرفت های زیادی را در پشتیانی شبکه های کامپیوتری شاهد بود. RFID که مخفف Radio-Frequency Identification بود که به آن زبان رایدیویی هم می گویند تراشه هایی با مصرف برق کم را با قابلیت بی سیم ارائه داد که گام بزرگی برای پیشرفت IOT به واسطه آن برداشته شد.
 
در سال 1999 کوین اشتون (Kevin Ashton) ، بنیان گذار مرکز Auto-ID در موسسه فناوری ماساچوست (MIT)، برای اولین بار در ارائه ای به اینترنت اشیا اشاره کرد. اشتون ارائه خود را اینترنت برای اشیا (Internet of Things) نامید و پس از آن عناوین مرتبطی در حوزه اینترنت در آن سال چاپ شد، مانند: کتاب نیل گرشنفلد، پروفسور MIT ، وقتی چیزها شروع به فکر می‌کنند .
 
آی او تی (IOT) یا اینترنت اشیا چیست؟
IOT مخفف کلمۀ Internet of things  شامل تمام چیزهایی است که به اینترنت متصل می‌شوند. از تلفن‌های همراه گرفته تا ماشین‌های لباسشویی، هدفون، لامپ‌های هوشمند و… همگی جزئی از اینترنت اشیا هستند. در اینترنت معمولی، داده‌ها توسط یک فرد ایجاد شده و با دیگر افراد به اشتراک گذاشته می‌شوند. از داده‌های تولید شده توسط افراد می‌توانیم برای بهبود و توسعه زندگی روزمره در زمینه‌های مختلف استفاده کنیم. در اینترنت اشیا نیز تمامی چیزهایی که قابلیت متصل شدن به اینترنت را دارند داده‌هایی را ایجاد می‌کنند و بدون دخالت انسان آن‌ها را تغییر داده و با دیگر اشیا به اشتراک می‌گذارند. به عبارتی دیگر، اینترنت اشیا به مجموعه‌ای از گجت‌های الکترونیکی گفته می‌شود که می‌توانند بدون دخالت انسان داده‌های خود را تولید و تبادل کنند.
 
اینترنت اشیا برای ادغام مستقیم دنیای فیزیکی و سیستم‌های مبتنی بر کامپیوتر فرصت هایی ایجاد می‌کند؛ سیستم هایی مانند؛ خودروهای هوشمند، یخچال‌های هوشمند، خانه‌های هوشمند، اسکنرهای امنیت سایبری بیومتریک، تجهیزات کارخانه هوشمند، مثال هایی از اینترنت اشیا هستند که این روزها زیاد به گوشتان می‌خورد. همه این دستگاه ها در زیر مجموعه اینترنت اشیا قرار می‌گیرند.
 
اینترنت اشیا چگونه کار می کند؟
در این بخش از مقاله قصد داریم چگونگی کار کردن اینترنت اشیا را به شما توضیح دهیم. لازم به ذکر است بدانید دستگاه‌هایی که به تکنولوژی IOT مجهز می‌باشند به سنسورهایی تجهیز هستند که از طریق این سنسورها به پلتفرم‌های IOT متصل می‌شوند و یکپارچه کردن اطلاعات دستگاه‌های مختلف را انجام می‌دهند. نکته بسیار مهم این است که اینترنت اشیا به راحتی می‌تواند اطلاعات مفید و اطلاعات غیر مفید را شناسایی کند. این مسئله باعث می‌شود اطلاعات مفید قبل از وقوع مشکلات احتمالی استفاده شود. در ادامه بهتر است بدانید زمانی که اطلاعات توسط سنسورها دریافت می‌شود این اطلاعات برای ذخیره شدن، دسته‌بندی و آنالیز به سرور‌های اینترنت اشیا منتقل می‌گردد.
 
مزایای IOT چیست؟
  • دسترسی سریع و کامل به داده ها
  • خودکار سازی همه امور و نیازمند نبودن آن ها به دخالت فیزیکی انسان
  • افزایش بهره وری به واسطه عملکرد های بهتر و صرفه جویی در زمان
  • صرفه جویی کامل در هزینه ها و تقسیم کار ها
  • ارتباط بیشتر در بستر های مناسب تر
 
 
معایب IOT چیست؟
  • با افزایش تعداد دستگاه‌های متصل و به اشتراک گذاری اطلاعات بیشتر بین دستگاه‌ها، احتمال سرقت اطلاعات محرمانه توسط هکر نیز افزایش می‌یابد.
  • ممکن است شرکت‌ها در نهایت مجبور به مقابله با تعداد زیادی، شاید میلیون‌ها دستگاه مجهز به اینترنت اشیا شوند. جمع آوری و مدیریت داده‌ها از همه این دستگاه چالش برانگیز خواهد بود.
  • اگر اشکالی در سیستم وجود داشته باشد، احتمالاً همه دستگاه‌های متصل دچار مشکل شوند.
  • از آنجا که هیچ استاندارد بین المللی جامعی برای IoT وجود ندارد، برقراری ارتباط بین دستگاه‌های مختلف دشوار است.
اینترنت اشیای صنعتی (IIOT) چیست؟
در طول 15 سال گذشته، انقلاب اینترنت بسیاری از صنایع و بخصوص آن‌هایی را که مستقیماً با مشتری در تماس بوده‌اند، یعنی صنایعی مانند رسانه، خرده‌فروشی‌ و خدمات مالی را بازتعریف کرده است. اینترنت اشیای صنعتی دسترسی جهانی اینترنت را با توانایی جدیدی برای کنترل مستقیم دنیای فیزیکی ترکیب می‌کند، از جمله ماشین‌ها، کارخانه‌ها و زیرساخت‌هایی که چشم‌انداز مدرن را تعریف می‌کنند.
بااین‌حال، مانند اینترنت در اواخر دهۀ 1990، اینترنت صنعتی در حال‌حاضر در مراحل اولیۀ خود است و باید به بسیاری سؤالات مهم پاسخ دهد، از جمله اینکه چگونه بر صنایع موجود، مدل‌های کسب‌وکار و نیروی کار تأثیر می‌گذارد و رهبران سازمان‌ها و دولت‌ها برای اطمینان از موفقیت بلندمدت آن باید چه اقداماتی انجام دهند.
 
مسائل امنیتی و حریم خصوصی اینترنت اشیا
اینترنت اشیا میلیاردها دستگاه را به اینترنت متصل می‌کند و شامل استفاده از میلیاردها نقطه داده است که همه آنها باید ایمن شوند. به دلیل گسترش سطح حمله، امنیت IoT و حریم خصوصی در این بستر به عنوان نگرانی های اصلی مدنظر سازندگان است. در سال ۲۰۱۶، یکی از بدنام‌ترین حملات اینترنت حوزه اشیاء به نام Mirai اتفاق افتاد، مهاجمان توانستند با سوء استفاده از دستگاه‌های متصل به IoT که از امنیت کافی برخوردار نبودند، به شبکه دسترسی پیدا کنند و با انجام حملات DDoS توانستند شبکه را از دسترس خارج کنند.
 
از آنجا که دستگاه‌ها در این بستر به هم متصل هستند، تنها کاری که یک هکر باید انجام دهد این است که از یک نقطه ضعف برای دستکاری همه داده‌ها سوء استفاده کرده و آن‌ها را برای دیگران غیر قابل استفاده کند. به روز رسانی دستگاه‌ها می‌تواند تا حد زیادی جلوی این حملات را بگیرد.
 
در این آموزش در مورد اینترنت اشیا یا IOT توضیح دادیم. امیدواریم این مقاله آموزشی برای شما مفید بوده باشد، برای دیدن باقی آموزش ها میتوانید وارد منوی پشتیبانی بخش آموزش ها شوید، در صورتی که درباره این آموزش به مشکل یا سوالی برخورد کردید، میتوانید آن را در بخش دیدگاه بیان کنید.
 
 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

خرید هاست

 

آموزش های مرتبط