آموزش ها-هاست نگار

وب سرور چیست؟ معرفی بهترین وب سرور ها

 

به زبان ساده، وب سرور سیستمی است که فایل های وب سایت را ذخیره، پردازش و به مرورگرهای وب تحویل می دهد.
وب سرورها متشکل از سخت افزار و نرم افزاری هستند که از پروتکل انتقال (HTTP) برای پاسخگویی به درخواست های کاربران وب که از طریق شبکه جهانی وب ارائه می شوند، استفاده می کنند. از طریق این فرآیند، وب سرورها صفحه درخواستی را بارگیری کرده و به مرورگر کاربر تحویل می دهند.
وب سرورها همچنین از پروتکل انتقال (SMTP) و (FTP) برای پردازش فایل ها برای ایمیل یا ذخیره سازی استفاده می کنند.
 
وب سرور چیست؟
وب سرور سیستمی است که وظیفه آن، پاسخ به درخواست های مرورگرهای وب و ارسال صفحات وب به کاربران می باشد. کاربران با استفاده از مرورگرهای وب (Web Browser) درخواست خود را برای دریافت یک صفحه ی وب، به وب سرور ارسال می کنند و وب سرور نیز با ارسال صفحه وب مورد تقاضا یا پیغام خطایی مبنی بر عدم امکان اجرای درخواست، به کاربر پاسخ می دهد. در حقیقت وب سرور یک برنامه کامپیوتری است که به عنوان سرویس بر روی یک رایانه اجرا می شود و درخواست های کاربران را برای دریافت صفحات وب اجرا می کند.
 
هنگامی که شما آدرس صفحه ای را در مرورگر خود وارد می کنید، مرورگر با استفاده از سرویس DNS ، آدرس IP مربوط به سایت را به دست می آورد و با استفاده از آن درخواست دریافت صفحه ی وب را به آدرس IP بدست آمده ارسال می کند. درخواست های کاربران با استفاده از پروتکل Http به سرور وب ارسال می شوند و پاسخ آنها که یک صفحه ی Html است به کاربر  ارسال می شود.
 
کاربرد وب سرور چیست و چگونه کار می کند؟
“وب سرور” می تواند به سخت افزار یا نرم افزار، یا هر دو آن ها که به همراه یک دیگر کار می کنند، گفته شود.
از جنبه سخت افزاری، وب سرور یک رایانه است که نرم افزار وب سرور و فایل های اجزای وب سایت را ذخیره می کند، به عنوان مثال اسناد HTML، تصاویر، استایل شیت های CSS و فایل های جاوا اسکریپت را می‌توان نام برد. این وب سرور به اینترنت متصل است و از تبادل اطلاعات با سایر دستگاه های متصل به وب پشتیبانی می کند.
 
از جنبه نرم افزاری، یک وب سرور شامل چندین بخش (حداقل یک سرور HTTP) است که چگونگی دسترسی کاربران به فایل های روی هاست را کنترل می کند. یک سرور HTTP بخشی از نرم افزاری است که URL ها (آدرس های وب) و HTTP (پروتکلی که مرورگر شما برای مشاهده صفحات وب استفاده می کند) را درک می کند. این سرور از طریق نام دامنه وب سایت هایی که در آن ذخیره می شوند، قابل دسترسی است و محتوا را به دستگاه کاربر نهایی عرضه می کند.
 
شناخت پرکاربردترین وب سرور ها
وب سرور‌ها خدمات متفاوت و متعددی را به کاربران ارائه می‌دهند. به دلیل خدمات و نیازهای کاربری متفاوت، وب سرورهای مختلفی توسعه داده شده اند که هر کدام خدمات خاصی را ارائه می‌کنند. شناخت این وب سرورها به کاربران کمک می‌کند تا بتوانند با توجه به نیازهایی که دارند، وب سرور مناسبی را انتخاب کنند. زیرا انتخاب ناصحیح وب سرور می‌تواند پیامدها مختلفی برای مدیران سرورها و سایت‌ها داشته باشد. شما میتوانید بر روی سرور مجازی و یا سرور اختصاصی خود براحتی وب سرور مورد نظر خود را جهت میزبانی سایت و یا اپلیکیشن خود نصب نمایید. برخی از پرکاربردترین وب سرورها عبارتند از :
  • Apache
  • Lightspeed
  • Nginx
  • Microsoft IIS
  • Lighttpd
  • و...

 

 
ویژگی های وب سرور
جدای از پشتیبانی از پروتکل های HTTP برای پردازش درخواست ها و پاسخ های دریافتی، اکثر وب سرورها ویژگی های استاندارد زیر را ارائه می دهند:
 
ثبت درخواست ها
فایل‌های گزارش رویدادها یا فعالیت‌هایی را که سرورهای وب انجام می‌دهند، مانند درخواست‌ها، امنیت و گزارش‌های خطا، مستند می‌کنند. هر بار که یک وب سرور درخواست جدیدی دریافت می کند، یک خط متن به گزارش اضافه می شود.
احراز هویت
بسیاری از سرورها این ویژگی را قبل از لود شدن سایت ارائه میدهند بطوری که قبل از لود شدن سایت از شما درخواست نام کاربری و رمز عبور میکند.
محدود کردن پهنای باند
پهنای باند یک وب سرور مقدار داده ای است که می تواند در هر زمان معین انتقال یا پردازش کند. محدود کردن پهنای باند سرعت پاسخ‌ها را کنترل می‌کند تا اطمینان حاصل شود که شبکه بیش از حد اشباع نشده است و می‌تواند فایل‌ها را به آرامی تحویل دهد.
فضای ذخیره سازی
به مقدار فضای دیسک موجود برای ذخیره فایل ها اشاره دارد که تعیین می کند آیا وب سرور می تواند یک وب سایت را میزبانی کند یا خیر.
 
وب سرورهای محبوب در بازار
برخی از محبوب ترین نمونه های وب سرورها عبارتند از:
 
وب سرور Apache
یک وب سرور رایگان و منبع باز که برای بسیاری از سیستم عامل ها از جمله ویندوز، لینوکس و Mac OS X استفاده می شود. Apache قدیمی ترین نرم افزار وب سرور و یکی از نرم افزارهای مورد استفاده برای صاحبان وب سایت ها، توسعه دهندگان، و ارائه دهندگان هاست است. بیش از 31 درصد از جامعه از این وب سرور استفاده میکنند.
 
وب سرور Nginx
یک وب سرور منبع باز معروف که در ابتدا فقط برای سرویس دهی وب HTTP کار می کرد. اکنون ویژگی‌های قابل توجهی که Nginx ارائه می‌دهد عبارتند از عملکرد بالا، پایداری، پیکره‌بندی ساده و کاربرد منابع کم. NGINX به دلیل سرعت و توانایی خود در مدیریت چندین اتصال شناخته شده است، به همین دلیل است که بسیاری از وب سایت های پربازدید از خدمات آن استفاده می کنند.
 
وب‌سرور (IIS (Internet Information Services IIS
یکی دیگر از وب سرورهای معروف است که توسط مایکروسافت به طور گسترده در سیستم عامل های ویندوز استفاده می شود. این وب سرور صرفا بر روی ویندوز سرور ها قابل نصب است و تنها وب سروری است که می تواند زبان .net را که آن هم مربوط به مایکروسافت است پردازش و اجرا کند لذا برای کارهای سازمانی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
 
وب سرور LightSpeed
این وب سرور رایگان و منبع باز به سرعت معروف است، در حالی که به منابع CPU کمتری نیاز دارد. LiteSpeed با توجه به ساختاری که دارد، میتواند میزان عملکرد میزبانی وب را افزایش دهد، و این قابلیت را دارد که بطور همزمان، به هزاران کاربر سرویس دهی کند. لازم به ذکر است که تمامی سرویس های هاست نگار دارای وب سرور قدرتمند لایت اسپید میباشند.
 
در این آموزش در مورد وب سرور توضیح دادیم و بهترین وب سرور ها را معرفی کردیم. امیدواریم این مقاله آموزشی برای شما مفید بوده باشد، برای دیدن باقی آموزش ها میتوانید وارد منوی پشتیبانی بخش آموزش ها شوید، در صورتی که درباره این آموزش به مشکل یا سوالی برخورد کردید، میتوانید آن را در بخش دیدگاه بیان کنید.
 

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

خرید هاست

 

آموزش های مرتبط