آموزش ها-هاست نگار

لینک UTM چیست؟

 

معمولاً وب‌سایت‌ها از بسترهای مختلفی مانند ایمیل، SMS، بنر کلیکی و شبکه‌های اجتماعی برای کمپین‌های تبلیغاتی و پروموشن محصولات جدید استفاده می‌کنند؛ اما ایجاد کمپین یک روی سکه است و تحلیل مؤثر یک روی دیگر. افراد دیجیتال مارکتینگ کار برای تحلیل اینکه کدام رسانه و تبلیغ مفیدتر بوده و نرخ تبدیل بهتری در وب‌سایت کسب کرده است، از ردیابی به نام لینک‌های UTM در کنار گوگل آنالیتیکس استفاده می‌کنند.در ادامه به این سؤال پاسخ می‌دهیم که لینک UTM چیست و چه طور UTM سازی انجام دهید.
 
لینک UTM چیست؟
UTM مخفف عبارت Urchin Tracking Module است. در ساده ترین عبارت، پیوند UTM به هر پیوندی گفته می شود که قبل از آن علامت سوال وجود داشته باشد. برای پیوند دادن یک وب سایت خاص به Google Analytics، باید یک کد UTM به آن متصل شود. با افزودن این کد به URL یک کسب و کار، پیوندی به نام پیوند UTM ارائه می شود. Google Analytics مجموعه کاملی از تجزیه و تحلیل را بر اساس این پیوند خاص به کسب و کار ارائه می دهد.
 
در حقیقت UTM یک قطعه کدنویسی است که به انتهای URL شما اطلاعاتی اضافه می‌کند که توسط آن‌ها بتوانید URL خود را ردیابی و بررسی کنید.
از قابلیت‌های این ابزار، اضافه کردن پارامترهایی است که با اضافه کردن این موارد به URL خود می‌ توانید کمپین‌های خود را بررسی کنید. تا از این طریق به این نتیجه برسید کدام کمپین در کدام سایت برای شما سود آور تر و یا حتی برعکس بی نتیجه بوده است. کسب‌وکارهای اینترنتی میتوانند با داشتن بینشی روشن از نحوه عملکرد لینکهای مختلف، به راحتی کمپین‌های فعلی را ساده‌سازی کنند و کمپین‌های آینده را به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند که نتایج بسیار بهتری ارائه دهد.
 
5 پارامتر کلیدی وجود دارد که برای کمپین های ردیابی کردن درون گوگل آنالیتیکس استفاده می شود. از این بین 3 تای آن الزامی است و 2 تای دیگر اختیاری است.
 
پارامترهای الزامی در UTM
  • UTM_SOURCE : برای توصیف اینکه ترافیک از کجا می آید به کار برده می شود. مثلا نام وبسایتی که تبلیغات شما را نشان می دهد یا نام خبر.
  • UTM_medium : برای توصیف المنت های خاص استفاده می شود. برای تبلیغات بنری از کلمه banner، برای محتوایی که در شبکه اجتماعی رفته از social، لینک‌های ایمیل مارکتینگ Email و تبلیغات کلیکی از CPC استفاده کنید.
  • UTM_campaign : این منتسب به کمپین سرتاسری ای که شما راه انداخته اید، است. برای مثال، اگر کمپین جدیدی که شروع کرده اید برای یک تلفن جدید باشد (بعنوان مثال huawei) پس کمپین شما ممکن است (huawei_launch) خوانده شود.

 

پارامترهای اختیاری در UTM
  • UTM_term : این برای جستجوهای پولی استفاده می شود تا کلمات کلیدی که شما بر روی تبلیغ خاصی پیشنهاد می کنید را تعیین کند. برای مثال یک تبلیغ برای جمله “SEO services” با “utm_term=seo_services” تگ دهی می شود.
  • UTM_content : برای استراتژی مقایسه ای استفاده می شود تا تفاوت بین نوع A و B را مشخص کند.
چگونه لینک UTM را بسازیم؟
نحوه ساخت لینک‌های UTM بسیار آسان است و می‌توان آن‌ها را به روش دستی یا با استفاده از ابزارهای آنلاین ساخت. با یک سرچ ساده ابزارهای مختلف آنلاین در سایت‌های ایرانی و خارجی را پیدا کنید. یکی از معروف‌ترین ابزارهای ساخت UTM، سایت https://ga-dev-tools.appspot.com/campaign-url-builder است.
در ابتدا URL صفحه سایت خود را وارد کنید.
 
 
در قسمت campaign-source منبع ترافیک، در قسمت medium نوع رسانه و در قسمت campaign-name نام کمپین خود را وارد کنید.
با پر کردن فیلدهای آن، لینک UTM شما آماده شده، آن را کپی کرده و در کمپین‌های خود به راحتی استفاده کنید. اگر می‌خواهید لینک UTM خود را به صورت naked (بدون anchor text) استفاده کنید بهتر است آن را کوتاه کنید تا ظاهر بهتری برای ارتباط با کاربر داشته باشد. برای کوتاه کردن لینک بر روی گزینه Convert URL to Short Link بزنید و پیوند کوتاه شده را دریافت کنید.
بعد از استفاده از لینک UTM اگر گوگل آنالیتیکس بر روی سایت مقصد یا سایتی که میخواهید تبلیغش کنید، نصب باشد ، تمامی اطلاعات پارامترها ثبت و ذخیره می شود.
تنها کافیه در گوگل آنالیتیکس به قسمت Acquisition و بعد Campaigns و All campaigns بروید و اطلاعات ذخیره شده را مشاهده و بررسی کنید.
 
در پایان به این نکته توجه کنید که در لینک سازی داخلی خود از لینک‌های UTM استفاده نکنید؛ زیرا گزارش‌های آنالیتیکس شما با اختلال مواجه خواهد شد و داده‌های درستی به شما منتقل نمی‌شود. زبان را انتخاب کنید و سپس بقیه نصب وردپرس را بطور عادی انجام دهید.
در این آموزش لینک UTM را توضیح دادیم. امیدواریم این مقاله آموزشی برای شما مفید بوده باشد، برای دیدن باقی آموزش ها میتوانید وارد منوی پشتیبانی بخش آموزش ها شوید، در صورتی که درباره این آموزش به مشکل یا سوالی برخورد کردید، میتوانید آن را در بخش دیدگاه بیان کنید.
 
 
 
 
 
 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

خرید هاست

 

آموزش های مرتبط