آنچه در این مقاله خواهید آموخت:
اسپم اسکور یا Spam Score چیست؟
نحوه دسترسی به اسپم اسکور سایت
فاکتورهای به کاربرده شده در اسپم اسکور
آیا امتیاز اسپم اسکور بالا اسپم بودن سایت را تضمین میکند؟
شاید شما هم کلمه ی اسپم اسکور به گوشتان خورده باشد، و این سوال در ذهنتان پیش آمده باشد که اسپم اسکور چیست؟ شما میتوانید پاسخ سوال خود را در این مقاله بیابید.
حتما شما هم جهت بهینه سازی سئو سایت خود وارد وب سایت Moz شده اید و از ابزارهای آن استفاده کرده اید. گاهی ممکن است اسپم یا بن شدن سایت خود توسط گوگل را تجربه کرده باشید. این اتفاق در صورتی رخ میدهد که یک یا چند تا از فاکتورهای مرتبط با اسپم شدن سایت رخ دهد. در این صورت سایت اسپم شده و تعداد این فاکتورها با تبدیلشان به امتیاز، درواقع اسپم اسکور را نمایش میدهد.
درصورتی که تمایل دارید بیشتر راجع به اسپم اسکور بدانید، در این آموزش همراه ما باشید.
اسپم اسکور یا Spam Score چیست؟
شاخص اسپم اسکور که اخیرا در وب سایت Moz معرفی شده است. درواقع با بررسی 27 فاکتور که هر یک نمایانگر یکی از صفات اسپم هستند؛ به شما میگوید که درصد اسپم شناخته شدن سایت موردنطر توسط گوگل چقدر است.
کاربرد های اسپم اسکور
در این بخش از مقاله میخواهیم شما را با تعدادی از کاربرد های اسپم اسکور آشنا کنیم. این موارد، از مهم ترین کاربرد های اسپم اسکور هستند:
بررسی لینک ها
اولین و مهم ترین کاربرد اسپم اسکور در Moz ، بررسی لینک های سایت است. به کمک این قابلیت شما میتوانید لینک های سایت خود را ارزیابی کرده و با تحلیل اسپم اسکور آنها متوجه شوید که احتمال اسپم بودن یا شدن آنها وجود دارد یا خیر.
فیلتر و حذف لینک ها
اسپم اسکور ممکن است توانایی بررسی تمامی لینک ها را نداشته باشد. پس شما میتوانید با فیلتر کردن، مرتب سازی و حذف لینک ها این کار را برای اسپم اسکور ساده تر کنید.
شناسایی بک لینک های اسپم
میتوان گفت در هر سایتی احتمال وجود یک تا چند لینک اسپم وجود دارد. از آنجایی که بررسی بک لینک ها کار سختی است، شما میتوانید با استفاده از ابزار اسپم اسکور، آنالیز اسپم را انجام دهید و به کمک نتیجه بدست آمده درصد یا تعداد لینک های اسپم را متوجه شوید.
پاک کردن پوشه ها
پیش از این راجع به فیلتر و حذف لینک ها گفته بودیم. در این بخش میخواهیم بگوییم که شما با لیست کردن لینک هایی که احتمال اسپم بودن آنها به نظرتان بیشتر است و حذف لینک هایی که حس میکنید به احتمال زیاد، اسپم بودن آنها غیرممکن است؛ تا حد زیادی زمان بررسی لینک ها را کاهش دهید و زودتر به نتیجه برسید.
نحوه دسترسی به اسپم اسکور سایت
همانطور که پیش از این گفتیم، اسپم اسکور یکی از قابلیت های ابزار Moz است. پس شما میتوانید از طریق این سایت به آن دسترسی داشته باشید. ابتدا وارد این سایت شوید و سپس از منوی بالایی بخش Free SEO Tools و Link Explorer را انتخاب کنید. در این قسمت روی دکمه Get link data کلیک کنید.
اکنون شما به صفحه ی جدیدی منتقل شده اید که در آن با کلیک بر روی Spam Score موجود در منوی کناری، میتوانید اسپم اسکور سایت موردنظر خود را بررسی کنید. البته لازم به ذکر است که جهت استفاده از این قابلیت شما باید داخل این سایت اکانت داشته باشید.
شما میتوانید با وارد کردن لینک سایت موردنظر در کادر سفید Enter a URL و کلیک بر روی دکمه Analyze سایت مدنظر را مورد بررسی قرار دهید. همچنین میتوانید از منوی کشویی موجود، نوع بررسی را انتخاب کنید:
- root domain : بررسی دامنه اصلی
- subdomain : بررسی زیر دامنه
- exact page : بررسی صفحه مشخص شده
روش های کاهش اسپم اسکور
اگر به یاد داشته باشید، پیش از این گفتیم که اسپم اسکور درواقع 27 فاکتور را بررسی میکند و وجود یا اعمال شدن هر یک از اینها در دامنه، درصد اسپم اسکور آن را بیشتر میکند. ما میخواهیم این 27 فاکتور را برای شما نام ببریم تا با دوری کردن از این موارد، اسپم اسکور سایت خود را کاهش دهید.
فاکتورهای به کاربرده شده در اسپم اسکور
در این بخش میخواهیم 27 فاکتوری که به شما گفته بودیم را برایتان نام ببریم:
1. تعداد کم صفحات یافت شده
کم بودن تعداد صفحات سایت لزوما به معنای اسپم بودن سایت نیست؛ اما معمولا سایت هایی که اسپم هستند تعداد صفحات موجود در آنها کم است.
پس اگر سایت شما تعداد صفحات کمی دارد، تلاش کنید با تولید محتوای بیشتر تعداد آنها را زیاد کنید تا به عنوان اسپم شناخته نشوید.
2. استفاده از دامنه های بی ارزش
اگر از دامنه های بی ارزش استفاده میکنید، دقت کنید که برخی از اینها از نظر گوگل اسپم شناسایی میشود.
پس اگر از دامنه های زیر استفاده میکنید و اسپم اسکور سایت شما نیز رقم بالایی داردی؛ بهتر است دامنه خود را عوض کنید:
- info
- cc
- pl
- cf
- ml
- و …
3. طول نام دامنه
اگر نام دامنه ی شما بسیار طولانی و غیرعادی است، ممکن است توسط گوگل اسپم شناخته شوید و درصد اسپم اسکور سایت شما بیشتر شود. زیرا معمولا سایت های اسپم از دامنه های طولانی استفاده میکنند.
پس بهتر است از دامنه هایی کوتاه و یا با طول عادی استفاده کنید.
4. استفاده از اعداد در نام دامنه
استفاده از اعداد در نام دامنه معمولا توسط سایت های اسپم انجام میشود. پس اگر در دامنه ی خود از اعداد استفاده کرده اید، احتمال اینکه درصد اسپم اسکور سایت شما بالا رود، زیاد است.
پس سعی کنید حتی الامکان از اعداد در نام دامنه سایت خود استفاده نکنید. و اگر اینکار را انجام داده اید، نام دامنه خود را عوض کنید.
5. استفاده از فونت های غیرمعمول
یکی دیگر از ویژگی های سایت های اسپم، استفاده از فونت های غیرعادی است. اگر از فونت های عجیب در سایت خود استفاده میکنید، ممکن است اسپم اسکور سایتتان زیاد شود.
پس اگر از فونت های نامتعارف در سایت خود استفاده میکنید، بهتر است آن را تغییر دهید. شما میتوانید فونت های شناخته شده توسط گوگل را از Google Font API بیابید.
6. عدم استفاده از گوگل تگ منیجر
سایت های اسپم هرگر از گوگل تگ منیجر استفاده نمیکنند. پس اگر میخواهید جزو سایت های اسپم محسوب نشوید؛ از Google Tag Manager استفاده کنید.
7. استفاده از تبلیغات دوکلیکی
سایت اسپم تقریبا هیچوقت از تبلیغات دو کلیکی استفاده نمیکنند. پس شما میتوانید برای اینکه توسط گوگل اسپم شناسایی نشوید، از تبلیغات دو کلیکی یا Doubleclick Ad استفاده کنید.
8. ایجاد صفحه تماس با ما
سایت های اسپم معمولا صفحه ی تماس با ما ندارند و یا در این صفحه از شماره های واقعی استفاده نمیکنند. پس شما میتوانید با ایجاد صفحه ی تماس با ما و قرار دادن راه های ارتباطی در آن، از شناسایی شدن به عنوان اسپم در امان باشید.
⇐ آموزش ساخت صفحه تماس با ما در وردپرس
9. لینک دادن به Linkedin
شما نمیتوانید سایت اسپمی را بیابید که به لینکدین یا صفحاتی از آن لینک داده باشد. پس با لینک دادن به صفحه ای از لینکدین، میتوانید درصد اسپم اسکور سایت خود را کاهش دهید.
10. وجود آدرس ایمیل در سایت
آیا سایت اسپمی را میشناسید که ایمیل در اختیار کاربرانش بگذارد؟ خیر! پس شما میتوانید با قرار دادن ایمیل خود در سایت، اسپم اسکور سایتتان را کاهش دهید.
11. استفاده از SSL
کمتر سایت اسپمی را میتوانید بیابید که از SSL یا همان پروتکل امن HTTPS در سایت خود استفاده کند. پس شما میتوانید با فعالسازی گواهینامه SSL بر روی سایت خود، مطمئن بودن سایتتان را اثبات کنید.
⇐ آموزش فعال کردن SSL بر روی سایت
12. استفاده از کلمات کلیدی در تگ متا
استفاده ی زیاد از کلمات کلیدی در تگ متا یکی دیگر از راه هایی است که میتواند موجب به شناخته شدن سایت شما به عنوان اسپم شود. پس از کلمات کلیدی سایت خود، در تگ متا استفاده نکنید.
13. رتبه بازدید
سایت هایی با بازدید کم میتوانند احتمال اسپم بودن بیشتری داشته باشند نسبت به سایت هایی با بازدید زیاد. پس سعی کنید بازدیدهای روزانه سایت خود را افزایش دهید.
14. استفاده از Rel Canonical
اگر از تگ کنونیکال غیرمحلی استفاده کنید، سایت شما به عنوان اسپم شناخته خواهد شد. پس جهت کاهش اسپم اسکور سایت خود، از این تگ بصورت غیرمحلی استفاده نکنید.
15. طول تگ عنوان
اگر از تگ های عنوان با طول غیرعادی، یعنی بسیار کوتاه یا بسیار طولانی استفاده کنید؛ اسپم اسکور سایت شما افزایش خواهد یافت. پس مراقب طول عنوان هایی که انتخاب میکنید باشید.
16. طول توضیحات متا
توضیحات متا نیز مانند تگ عنوان، اگر طولانی یا کوتاه باشد، باعث افزایش اسپم اسکور سایت میشود. پس طول توضیحات متا را به صورت عادی و به اندازه معقول در نظر بگیرید.
17. طول کلمات کلیدی
سایت های اسپم از کلمات کلیدی طولانی استفاده میکنند. پس سعی کنید کلمات کلیدی خیلی طولانی استفاده نکنید تا اسپم اسکور سایتتان افزایش نیابد.
18. فاوآیکون یا آیکون مرورگر
به ندرت پیش می آید که سایت های اسپم از فاوآیکون استفاده کنند. البته اساسا سایت های زیادی از آن استفاده نمیکنند. اما شما میتوانید با قرار دادن آن بر روی سایت خود، اسپم اسکور آن را کاهش دهید.
19. Facebook Pixel
مشخصه ی Facebook tracking Pixel معمولا در هیچ سایت اسپمی موجود نیست. پس با بکار گیری آن در سایت خود میتوانید اسپم اسکور آن را کاهش دهید.
20. تعداد لینک های خروجی
تعداد لینک های خروجی موجود در صفحات سایت های اسپم معمولا به صورت غیرعادی ای بسیار زیاد یا بسیار کم است. پس شما با استفاده از لینک های خروجی به تعداد متداول، میتوانید مانع از افزایش اسپم اسکور سایتتان شوید.
21. تعداد بک لینک های دامنه
تعداد بک لینک هایی که به دامنه های سایت های اسپم داده میشود، خیلی زیاد یا خیلی کم است. پس اگر تعداد این بک لینک هایی که به دامنه داده میشود، در سایت شما نرمال است، نگران افزایش اسپم اسکور سایت خود نباشید.
22. تعداد لینک های خروجی نسبت به محتوا
سایت های اسپم معمولا از تعداد زیادی لینک خروجی در یک محتوای کوتاه استفاده میکنند. پس شما میتوانید با رعایت تناسب مقدار محتوا به تعداد لینک های خروجی، اسپم اسکور را کاهش دهید.
23. وجود حروف با صدا و بی صدا در نام دامنه
شما میتوانید چندین حروف بی صدا یا با صدا را به صورت متوالی در دامنه های سایت های اسپم مشاهده کنید. پس در انتخاب دامنه سایت خود دقت کنید.
24. استفاده از نشانه ها در نام دامنه
سایت های اسپم از تعداد زیادی نشانه در دامنه های خود استفاده میکنند. پس دقت کنید با استفاده از نشانه ها در دامنه سایت خود، باعث شناخت آن به عنوان اسپم نشوید.
25. طول URL های موجود در سایت
URL های موجود در سایت های اسپم معمولا به طرز غیرعادی ای طولانی یا کوتاه اند. پس به اندازه URL های سایت خود توجه کنید.
26. وجود کلمات مسموم در سایت
سایت های اسپم معمولا از موضوعات اسپم هم در محتوای خود استفاده میکنند که در نهایت موجب افزایش اسپم اسکور سایت میشود. پس در انتخاب موضوعات و کلمات موجود در محتوا دقت کنید.
27. استفاده از انکر تکست با CPC بالا
کلمات خاصی در انکر تکست لینک سازی های سایت های اسپم استفاده میشود که در نهایت موضوعات ممنوعه و سمی را میسازد. پس در انتخاب انکر تکست برای لینک سازی های خود جدا دقت کنید.
چگونگی محاسبه اسپم اسکور
همانطور که پیش از این گفتیم 27 فاکتور جهت درصدبندی اسپم اسکور وجود دارد. و با بررسی اینها درصدی را به شما ارائه میدهد که نمره ی اسپم سایت محسوب میشود. این عدد میتواند بین ارقام زیر باشد:
- بین 1% تا 30% : درصد اسپم اسکور پایین
- بین 31% تا 60% : درصد اسپم اسکور متوسط
- بین 61% تا 100% : درصد اسپم اسکور بالا
اهمیت اسپم اسکور در سئو سایت
اسپم اسکور در سئو سایت اهمیت بسیاری دارد، زیرا دو احتمال مهم را مورد بررسی قرار میدهد:
1. احتمال اسپم بودن ساب دامین های سایت شما
شما بررسی اسپم اسکور سایت خود میتوانید متوجه شوید چند درصد احتمال دارد که زیردامنه های سایت شما از نظر گوگل اسپم شناخته شوند و رقم اسپم اسکور را جهت جلوگیری از اسپم و جریمه شدن سایت توسط گوگل، کاهش دهید.
2. احتمال اسپم بودن ساب دامین های بک لینک ها
شاید فکر کنید اگر بک لینکی از سایتی که احتمال اسپم شناخته شدن آن زیاد است دریافت کنید، هیچ مشکلی پیش نمی آید. اما این تصور غلط است! اگر تعداد بک لینک های دریافتی از سایت هایی با اسپم اسکور بالا، زیاد باشد؛ احتمال جریمه شدن سایت شما توسط گوگل نیز زیاد است. همچنین دریافت بک لینک از سوی این گونه سایت ها، هیچ سود و ارزشی به سایت شما اضافه نمیکند.
آیا امتیاز اسپم اسکور بالا اسپم بودن سایت را تضمین میکند؟
لزوما نمیتوان گفت هر سایتی با اسپم اسکور بالا توسط گوگل اسپم شناخته شده است. زیرا ممکن است سایتی با اسپم اسکور 2 ، اسپم باشد ولی سایتی با اسپم اسکور 7 ، اسپم شناخته نشود.
علت این امر آن است که عوامل زیادی در اسپم بودن یک سایت دخیل هستند؛ پس تنها با بدست آوردن اسپم اسکور سایت، نمیتوان تشخیص داد که اسپم هست یا خیر.
تنها میتوانیم بگوییم سایتی با اسپم اسکور بالا احتمال شناسایی آن به عنوان اسپم توسط گوگل، بیشتر است. پس پیش از قضاوت یک سایت به عنوان اسپم و رد کردن بک لینک آن، ابتدا بررسی های لازم را درباره ی آن سایت انجام دهید.
نتیجه گیری:
در این مقاله آموختید که اسپم اسکور چیست و بر چه اساس درصدبندی میشود. البته این درصد تضمینی و دقیق نیست؛ زیرا توسط خود گوگل اعلام نشده است. اما استفاده از آن بی فایده و یا دارای ضرر نخواهد بود. شما میتوانید به عنوان یکی از راهکار هایی که جهت شناسایی اسپم بودن سایت های دیگر یا سایت خود استفاده میکنید، از این ابزار نیز بهره بگیرید.
امیدواریم این آموزش برای شما مفید بوده باشد و به وسیله آن با اسپم اسکور و راه های کاهش آن آشنا شده باشید. درصورتی که درباره ی این مقاله سوالی داشتید، میتوانید آن را در بخش دیدگاه بیان کنید.