مانیتورینگ سرور فرآیندی است که در آن فعالیت روی سرورهای شما قابل مشاهده است، چه فیزیکی و چه مجازی. سرورها دستگاههایی هستند که اطلاعاتی را که بر حسب تقاضا در اختیار سایر دستگاهها، برنامهها یا کاربران قرار میگیرد، ذخیره و پردازش میکنند. یک سرور می تواند صدها یا حتی هزاران درخواست را به طور همزمان پشتیبانی کند. به این ترتیب، اطمینان از اینکه همه سرورهای یک سازمان مطابق انتظارات کار می کنند، بخش مهمی از مدیریت زیرساخت فناوری اطلاعات شما است. این سیستم باعث افزایش بهره وری و نظارت میشود.
مانیتورینگ برای چه شرکت هایی مناسب است؟
-کنترل حرفه ای عملکرد سیستم ها و سخت افزارها
اگر کامپیوتری به درستی کار نکند، این سیستم آن را تشخیص داده و نسبت به آن اطلاع رسانی می کند.
- جلوگیری از اختلال در سرور
اگر شما یک فروشگاه اینترنتی برای فروش محصولات داشته باشید الزامی است که همیشه در دسترس مشتریان باشید. تصور کنید اختلالی در اتاق سرور فروشگاهتان بوجود آید. مانیتورینگ با جلوگیری از اختلال در قطع شدن سرور از قطعی ناگهانی ارائه خدمات شرکت به مشتریان جلوگیری می کند.
- صرفه جویی در زمان
در شرکت هایی که این سیستم پیاده سازی شده، کارمندان با خیال راحت تری به کار خود میپردازند و زمان بیشتری را به کارهای خود اختصاص میدهند. به این دلیل که اگر مشکلی در سیستم ها به وجود آید گزارش مشکلات را از طریق مانیتورینگ دریافت خواهند کرد.
هنگامی که شما یک سرور دارید، آگاه شدن از هر قطعی و مشکلی به محض وقوع آن ضروری است. اگر متوجه نشید، ممکن است سرور شما برای مدت ها قطع شود و به سئوی سایت های روی آن ضربه شدیدی وارد شود و باعث نارضایتی کاربران شما شود. ابزارهای مانیتورینگ سرور منبع باز و رایگانی وجود دارد که شما ازهر گونه مشکلی که ممکن است پیش بیاید مطلع میکند.
این ابزارها برای کمک به شما در جلوگیری از آفلاین شدن و ارزیابی اینکه آیا نیاز منابع شما بیشتر از زیرساخت شما بوده یا خیرمفید است. این ابزارها برای همه ی سایت ها و سرور ها استفاده میشوند.
Monit نه تنها سرور شما را نظارت می کند، بلکه سعی می کند با انجام اقدامات از پیش تعریف شده برای موقعیت های خاص، مشکلات را برطرف کند. به عنوان مثال، اگر شما از پیش ست کرده باشید که وقتی دیتابیس سرور شما از کار افتاد سرور ریستارت شود،این اقدام بطور خودکار توسط Monit انجام میشود و سرویس را راه اندازی مجدد میکند.
اگر بیش از یک سرور دارید که باید نظارت کنید، میتوانید از M/Monit استفاده کنید – یک نسخه توسعهیافته از Monit که روشی ساده برای نظارت بر چندین ماشین ارائه میدهد. همچنین یک برنامه آیفون برای M/Monit وجود دارد که به شما کمک میکند به راحتی شبکهتان را بدون لپتاپ بررسی کنید.
وقتی مجموعهای از سرور ها را دارید، دشوار است ببینید که کل سرورها به یکباره چگونه کار میکند. Ganglia در عوض، یک نمای کلی از کل آن ها را ارائه می دهد. یک ابزار عالی برای راه اندازی در هنگام کار با یک دسته سرور است. با این حساب، ممکن است برای راه اندازی تک سرور زیاد مناسب نباشد.
zabbix یک نرم افزار مانیتورینگ متن باز برای اجزای متنوع IT، از جمله شبکه ها، سرورها، ماشین های مجازی (VM) و سرویس های ابری است. زبیکس با مجموعه امکانات خود معیار های نظارتی گوناگونی را برای کاربرانش فراهم می کند، که در میان آن ها می توان به میزان استفاده از شبکه، سی پی یو و مصرف فضای هارد دیسک ها اشاره کرد. رابط کاربری گرافیکی مبتنی بر وب Zabbix کاربران را قادر می سازد تا محیط IT خود را از طریق داشبورد قابل تنظیم بر اساس ابزارک ها، نمودارها، نقشه های شبکه، نمایش اسلایدها و گزارش ها مشاهده کنند.
Cacti از بسیاری جهات شبیه Munin هستند. با این حال، چیزی که Cacti را متفاوت می کند و در رابطه با Munin صدق نمیکند این است که به شما امکان می دهد اندازه نمودارهای خود را تغییر دهید و داده ها را برای یک محدوده دلخواه مشاهده کنید. در حالی که Munin نمودارهای روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه را ثابت کرده است. Cacti به شما امکان می دهد تا داده های خود را هر طور که می خواهید مشاهده کنید: 2 ساعت، 4 روز و یا 6 ماه گذشته. حتی می توانید به صورت بصری مناطقی را در نمودارهای خود انتخاب کرده و بزرگنمایی کنید.
Munin معیارهای عملکرد سرور را مانیتور و نمودار می کند. می تواند به طور خودکار نمودارهای عملکرد روزانه / هفتگی / ماهانه / سالانه و گزارش های بسیاری از معیارهای مهم را تولید کند. قابلیت نظارت بر منابع سیستم اصلی مانند حافظه، فضای دیسک، استفاده از CPU، برنامه های کاربردی سرور مانند MySQL، Apache و Squid را دارد. یکی از بزرگترین نقاط قوت مونین این است که گسترش آن بسیار ساده است و تنها با چند خط کد، می توانید یک افزونه بنویسید برای نظارت بر مقادیر دیگر.
در این مقاله لیستی از بهترین ابزارهای ماینتورینگ را برای سرورهای شما معرفی کردیم، امیدواریم این مقاله آموزشی برای شما مفید بوده باشد. برای دیدن باقی آموزش ها میتوانید وارد منوی پشتیبانی بخش آموزش ها شوید، در صورتی که درباره این آموزش به مشکل یا سوالی برخورد کردید، میتوانید آن را در بخش دیدگاه بیان کنید.