آموزش ها-هاست نگار

آموزش ساخت نقشه سایت sitemap در وردپرس

 

آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس

 

آنچه در این آموزش خواهید آموخت:

آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس

   1. ساخت نقشه سایت با افزونه Yoast SEO

   2. ساخت نقشه سایت با افزونه Google XML Sitemaps

آموزش معرفی نقشه سایت به گوگل

بررسی نقشه سایت توسط کنسول گوگل

نتیجه گیری

 

در این مقاله قصد داریم نحوه ساخت نقشه سایت در وردپرس را به شما آموزش دهیم. درصورتی که در مقاله قبلی همراه ما نبودید، میتوانید با استفاده از لینک زیر به مقاله دستیابی داشته و با مفهوم نقشه سایت آشنا شوید.

⇐ نقشه سایت (sitemap) چیست؟ 

 

آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس

شما میتوانید با ساخت نقشه سایت سرعت ایندکس صفحات سایت خود در موتور های جستجو را بیشتر کنید. هنگامی که صفحات جدیدی را به سایت خود اضافه میکنید میبایست لینک آن را در منوی سایت و یا صفحات دیگر قرار دهید زیرا در غیر این صورت این صفحه جدید ایندکس نخواهد شد. همچنین راه دیگری نیز جهت ایندکس صفحه وجود دارد، آن هم معرفی صفحه در مسیر نقشه سایت است. پس در صورتی که از هیچ یک از این روش ها برای صفحات جدید استفاده نکنید، ایندکس این صفحات صورت نخواهد گرفت.

 

اکنون ما دو روش جهت ساخت نقشه سایت در وردپرس به شما معرفی خواهیم کرد:

 

1. ساخت نقشه سایت با افزونه Yoast SEO

اولین و بهترین روش جهت ساخت نقشه سایت، استفاده از افزونه Yoast SEO است. درصورتی که برای اولین بار میخواهید از این افزونه استفاده کنید، میتوانید از آموزش زیر کمک بگیرید.

⇐ افزونه Yoast SEO چیست؟ و نحوه کار با آن

 

آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس

 

درصورتی که این افزونه را در وردپرس خود دارید مرحله قبل را نادیده گرفته و وارد پیشخوان وردپرس خود شوید. پس از ورود به پیشخوان از منوی "سئو" گزینه "عمومی" و از این بخش، تب "امکانات" را انتخاب کنید.

 

آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس

 

در این تب گزینه نقشه های XML سایت را یافته و روی دکمه روشن آن کلیک کنید تا نقشه سایت برای شما فعال شود. اکنون روی دکمه ذخیره تغییرات کلیک کنید تا نقشه سایت برای شما ایجاد شود.

 

آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس

 

پس از ایجاد نقشه سایت جهت نمایش آن دامنه خود را نوشته و پس از آن عبارت sitemap.xml را وارد کنید. مانند آدرس زیر:

https://yourdomain.com/sitemap.xml

اکنون با صفحه ای مشابه صفحه زیر مواجه خواهید شد. که در تصویر زیر ما نقشه سایت هاست نگار را به نمایش گذاشته ایم.

 

 

آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس

 

2. ساخت نقشه سایت با افزونه Google XML Sitemaps

درصورتی که روش اول یعنی استفاده از افزونه Yoast SEO به هر دلیلی برای شما کارساز نبود میتوانید به وسیله این روش یعنی استفاده از افزونه Google XML Sitemaps نقشه سایت مدنظر خود را بسازید.

 

آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس

 

جهت ساخت سایت مپ با افزونه Google XML Sitemaps ، ابتدا این افزونه را به کمک لینک های زیر دانلود، نصب و فعالسازی کنید.

⇐ دانلود افزونه Google XML Sitemaps

⇐ آموزش نصب افزونه در وردپرس

 

پس از نصب و فعالسازی این افزونه، سایت مپ یا همان نقشه سایت به صورت خودکار ایجاد میشود. همانند روش قبلی این بار نیز با وارد کردن sitemap.xml در انتهای آدرس سایت خود میتوانید به سایت مپ دسترسی داشته باشید.

پیکربندی این افزونه برای نقشه سایت فوق العادست اما میتوان جهت اطمینان بیشتر آن را بررسی کرد. جهت بررسی ابتدا وارد پیشخوان وردپرس خود شده و از منوی تنظیمات آن گزینه XML-Sitemap را انتخاب کنید.

در بخش اولیه ی این افزونه اطلاعاتی درباره وضعیت نقشه سایت به شما داده میشود. همچنین درصورت بروز مشکل یا خطا ، آن را نیز به شما نمایش میدهد.

 

 

آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس

 

در بخش دوم این افزونه یعنی Basic Options گزینه های وجود دارد که در ادامه به توضیح آن ها میپردازیم:

Notify Google about updates of your site درصورت فعالسازی این گزینه، پس از انتشار هر نوشته برای موتور جستجوی گوگل اعلان ارسال میشود تا با ساختار صفحه جدید آشنا شده و آن را ایندکس کند.

Notify Bing about updates of your site با فعالسازی این گزینه، پس از انتشار هر نوشته برای موتور جستجوی بینگ اعلان ارسال میشود تا با ساختار صفحه جدید آشنا شده و آن را ایندکس کند.

Add sitemap URL to the virtual robots.txt file فعالسازی این گزینه به معنی افزودن آدرس نقشه سایت شما در فایل robot.txt است؛ که با این کار موتور جستجو محتوای نقشه سایت را از طریق ابن فایل مورد بررسی قرار میدهد.

Try to increase the memory limit to به وسیله این گزینه میتوان حافظه افزونه ها در وردپرس را افزایش داد (لزومی به استفاده از آن نیست)

Try to increase the execution time limit to این گزینه امکان افزایش تغییر زمان اجرای افزونه ها را به شما میدهد.

Try to automatically compress the sitemap با فعالسازی این گزینه، نقشه سایت شما فشرده شده و حجم آن کاهش می یابد.

Include a XSLT stylesheet درصورتی که میخواهید از استایل در سایت مپ خود استفاده کنید، تیک Use Default را برداشته و در کادر مربوطه آدرس فایل استایل با پسوند XLS را وارد کنید.

Override the base URL of the sitemap اگر وردپرس را در یک دایرکتوری نصب کرده اید اما در بخش آدرس، آدرس سایت اصلی را وارد کرده اید؛ در این بخش آدرس اصلی سایت را وارد کرده و و سپس تغییرات حاصل شده را به فایل htaccess. اضافه کنید.

Include sitemap in HTML format جهت نیاز به پشتیبانی وردپرس سایت مپ از فرمت HTML این گزینه را فعال کنید.

Allow anonymous statistics درصورتی که این گزینه را فعال کنید، اطلاعاتی شامل ورژن وردپرس ، تعداد مطالب و … برای نویسنده افزونه ارسال میشود.

 

 

آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس

 

بخش سوم این افزونه با نام Additional Pages مشخص شده است. درصورتی که شما برای سایت خود وبلاگی با وردپرس جدا طراحی کرده اید، میتوانید آدرس آن را نیز در نقشه سایت دامنه اصلی خود نیز قرار دهید تا با هربار بررسی سایت شما وبلاگتان نیز جهت ایندکس صفحات بررسی شود. جهت انجام این کار روی Add new page کلیک کرده و کادر های مربوطه را که شامل آدرس، اولویت بندی و مدت زمان بررسی است، تکمیل کنید.

 

 

آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس

 

بخش چهارم افزونه که با نام Post Priority نمایش داده شده است، شامل گزینه هایی جهت مشخص کردن نحوه محاسبه اولویت هر پست است:

Do not use automatic priority calculation فعالسازی این گزینه به معنای اعلام یکسان بودن ارزش تمامی محتواهای سایت است.

نکته: درصورتی که این گزینه را انتخاب کردید، از تنظیم بخش آخر این افزونه یعنی Priorities خودداری کنید.

Comment Count با فعالسازی این گزینه، ارزش هر محتوای سایت بر اساس تعداد نظرات آن محتوا مشخص میشود.

Comment Average با فعالسازی این گزینه، ارزش هر محتوای سایت بر اساس میانگین نظرات هر محتوا مشخص میشود.

 

 

آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس

 

بخش بعدی یعنی Sitemap Content امکان تعیین محتوای نقشه سایت را برای شما فراهم میکند که میتوانید بر اساس نیاز خود هر یک از گزینه ها را فعال یا غیرفعال کنید. با فعالسازی گزینه آخر یعنی Include the last modification time هر زمان که تغییری در محتواهای سایت شما ایجاد شود، به موتورهای جستجو جهت ایندکس صفحات، اعلانی فرستاده میشود.

 

 

آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس

 

بخش Excluded Items امکان انتخاب صفحات و نوشته ها جهت عدم نمایش در سایت مپ را برای شما فراهم میکند. در کادر categories میتوانید دسته بندی هایی را که تمایل ندارید در سایت مپ نمایش داده شوند را وارد کنید؛ همچنین کادر posts نیز امکان انتخاب پست ها جهت عدم نمایش را بر اساس آی دی برای شما فراهم میکند.

 

 

آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس

 

بخش بعدی با نام Change Frequencies امکان تنظیم دوره بروزرسانی برای نقشه سایت را برای شما فراهم میکند.

لازم به ذکر است که این دوره ها به صورت روزانه Daily, هفتگی Weekly, ماهانه Monthly, سالانه Yearly قابل تنظیم اند.

 

 

آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس

 

بخش آخر با نام Priorities امکان اولویت بندی بخش های مختلف سایت جهت بررسی و نمایش آن در سایت مپ را برای شما فراهم میکند. (بهتر است صفحه اصلی سایت را در در درجه اولویت مهم یعنی 1,0 قرار دهید)

در انتها روی دکمه Update Options کلیک کنید تا تغییرات ایجاد شده ذخیره شود.

 

 

آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس

 

آموزش معرفی نقشه سایت به گوگل

پیش از شروع این بخش لازم است بگوییم موتورهای جستجو آنقدر پیشرفته هستند که درصورت وجود سایت مپ آن را به سادگی پیدا میکنند. اما برای اطمینان بیشتر بهتر است به صورت دستی سایت مپ خود را به این موتورها معرفی کنید.

اکنون پس از ایجاد نقشه سایت XML در وردپرس نوبت به آن میرسد که این نقشه را به گوگل معرفی کنید. جهت انجام این کار ابتدا وارد سرچ کنسول گوگل خود شوید.

 

 

آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس

 

درصورتی که پیش از این دامنه خود را در سرچ کنسول گوگل وارد نکرده اید، میتوانید از آموزش زیر بهره بگیرید.

⇐ آموزش ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل

پس از ورود به کنسول گوگل از بخش Index منوی آن وارد قسمت Sitemaps شوید .

 

 

آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس

 

در کادر Add a new sitemap بخش پایانی آدرس نقشه سایت خود را وارد کرده و در انتها روی دکمه SUBMIT کلیک کنید تا نقشه سایت شما به کنسول گوگل اضافه شود.

 

 

آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس

 

بررسی نقشه سایت توسط کنسول گوگل

پس از معرفی سایت مپ خود به گوگل اکنون میخواهیم کمی راجع به نحوه کار آن به شما اطلاعات دهیم.

بخش سایت مپ موجود در کنسول گوگل تاثیری در سئوی سایت شما ندارد، اما باید بدانید که اطلاعات مهمی را جهت بهینه سازی سایت به شما میدهد.

 

 

آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس

 

نتیجه گیری:

اساسا نقشه سایت تاثیر مستقیم بر سئو سایت شما نخواهد داشت اما به وسیله آن میتوانید صفحاتی را که مایل هستید موتور های جستجو آن ها را در نتایج خود به نمایش بگذارند را مشخص کنید.

نکته مهمی که لازم است در انتها به شما بگوییم این است که هرگز از هر دو روش بطور همزمان جهت ایجاد نقشه سایت استفاده نکنید زیرا باعث بوجود آمدن دو نقشه سایت شده و این امر موجب گمراهی موتورهای جستجو میشود. همچنین باید گفت که ایجاد دستی نقشه سایت به هیچ وجه توضیه نمیشود زیرا در این صورت شما باید با افزودن هر محتوا نقشه جدیدی بسازید که اینکار با گذر زمان بسیار زمانبر خواهد شد.

و در آخر اگر متوجه شدید که برخی صفحات سایت شما در نقشه نمایش داده نمیشود علت آن میتواند نوفالو یا نوایندکس بودن آن بخش باشد.

امیدواریم این آموزش برای شما مفید بوده باشد و به وسیله آن توانسته باشید نقشه سایت sitemap را در وردپرس خود بسازید. درصورت بروز هرگونه سوال یا مشکل میتوانید آن را در بخش دیدگاه بیان کنید.

 

آموزش های مرتبط:

 نقشه سایت (sitemap) چیست؟

آموزش ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل

آموزش ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

خرید هاست

 

آموزش های مرتبط