آموزش ها-هاست نگار

NVMe چیست؟

 

به احتمال زیاد شما در زمان جستجو در رابطه با هاست و یا سرور نام هارد nvme را دیده اید. بدون شک این موضوع را که مهم ترین پارامتر در دنیای دیجیتال سرعت است و حافظه NVMe یا SSD NVMe یکی از آخرین دستاوردهای تکنولوژی برای افزایش سرعت می باشد. همواره در رابطه با سرعت لپ تاپ و یا کامپیوتر و همچنین سرور ها مشکلات و نارضایتی هایی وجود داشته است و از این جهت همیشه شرکت ها و اشخاص به دنبال برطرف نمودن این مشکل بوده اند، در نتیجه فناوری های متعددی را روانه بازار کرده اند  یکی از تکنولوژی های که به منظور برطرف نمودن مشکلات طراحی و به بازار ارائه شده هارد NVMe یا SSD NVMe می باشد.
در این مقاله انقلاب سرعت در تجهیزات ذخیره سازی بلند مدت را ملاحظه خواهید فرمود و با توجه به تکنولوژی به روز هارد NVMe به آن و موارد جانبی خواهیم پرداخت.
 
حافظه NVMe چیست ؟
NVMe مخفف non-volatile memory express یک حافظه غیرفرار و ماندگار است که سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات روی آن بالاست. شرکت اینتل با همکاری چند شرکت دیگر حافظه SSD NVMe را در اواخر سال ۲۰۱۱ ارائه کردند، که به آن NVMe می گویند. در واقع NVMe نسخه پیشرفته تر هارد SSD می باشد.
 
حافظه NVMe استاندارد جدیدی برای حافظه های SSD بسیار سریع است. این گزینه می تواند عملکرد قابل توجهی نسبت به سایر پروتکل ها داشته باشد. افزایش استفاده از فضای ذخیره سازی فلش در سال های اخیر به یک موضوع رایج تبدیل شده است. این گزینه عملکرد بهتری نسبت به سایر گزینه های موجود دارد. در حقیقت هارد NVMe را میتوان ورژن پیشرفته SSD دانست که دارای درگاه اختصاصی مخصوص به خود می باشد.درگاه اتصال حافظه NVME ، پی سی آی (PCIe) می باشد و به علت اتصال مستقیم  درایو با مادربرد، هارد از نهایت پتانسیل خود استفاده می کند و همین امر موجب بالا رفتن سرعت دریافت و ارسال اطلاعات می شود.
 
NVMe همچنین یک عامل کلیدی برای فناوری‌ها و برنامه‌های در حال تکامل مانند اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین است که همگی می‌توانند از تاخیر کم و بهبود عملکرد بالا ارائه شده توسط ذخیره‌سازی متصل به NVMe بهره ببرند.
 
مزایای NVMe چیست؟
سرعت بالای حافظه NVMe باعث شده تا مزایای بسیار زیادی داشته باشد. برخی از این مزایا عبارت اند از:
  • هارد NVME، امکان فرایندهای هم روند و موازی سازی را چند برابر افزایش می‌دهد.
  • پردازش NVMe تنها چند میکرو ثانیه تاخیر دارند، در حالی که SSD های SATA بین 30 تا 100 میکرو ثانیه تاخیر دارند.
  • فناوری NVMe باعث ذخیره سازی کارآمد، مدیریت و دسترسی راحت و سریع به داده ها شده است.
  • این حافظه پهنای باند بسیار بالاتری نسبت به SATA دارد.
  • برخورداری از سیستم قدرتمند هاردهای NVMe سبب گردیده تا دسترسی به دیتابیس های بزرگ به سهولت امکان پذیر باشد. همین مسئله سبب افزایش سرعت خواهد شد.
  • از مجموعه دستورات ساده برای تجزیه و دستکاری داده ها بهره می برد.
  • مصرف انرژی به طرز چشمگیری کاهش می‌یابد.
معایب هارد NVMe
از معایبی که میتوان برای این هارد نام برد عدم پشتیبانی از این تکنولوژی در دستگاه های قدیمی می باشد. به این صورت که در مادر برد های قدیمی نمیتوان از آن استفاده نمود. چرا که به دلیل افزایش قیمت قطعات کامپیوتری آپدیت و بهبود سخت افزار کامپیوتر بسیار هزینه بر می باشد.
 
 
موارد استفاده NVMe
ذخیره سازی NVMe در حال حاضر در سناریوهای تجاری استفاده می شود که در آن هر میکرو ثانیه مهم است:
  • تعاملات فوری مشتری مانند امور مالی، تجارت الکترونیک و نمایندگی‌های فروش نرم‌افزار
  • محاسبات با کارایی بالا در برنامه هایی که تاخیر کم، از اهمیت زیادی برخوردار است.
  • هوش مصنوعی (AI)، یادگیری ماشینی (ML)، داده های بزرگ و برنامه های تحلیلی پیشرفته
  • برنامه های کاربردی با موارد زیاد برای ذخیره سازی ورودی و خروجی، از جمله پایگاه های داده و برخی عملیات وب
چرا NVMe مهم است؟
شNVMe که برای رسانه‌های ذخیره‌سازی اطلاعات با کارایی بالا مانند SSD طراحی شده است، برای تنظیمات بسیار سخت و محاسباتی بسیار مناسب است. NVMe می تواند بارهای کاری سازمانی را مدیریت کند و در عین حال انرژی کمتری مصرف کند.
 
در مقایسه، تفاوت عملکرد زیادی بین NVMe و SATA وجود دارد. به عنوان مثال، NVMe تاخیر بسیار کمتری نسبت به پروتکل های SATA دارد. این افزایش عملکرد و کاهش تأخیر به این معنی است که NVMe را می توان با برنامه های کاربردی با حجم کاری فشرده که نیاز به پردازش فوری دارند و در عین حال از تنگناها جلوگیری می کند، استفاده کرد. محیط‌های سازمانی و مراکز داده می‌توانند از عملکرد بالای داده شده توسط ذخیره‌سازی مبتنی بر NVMe بهره ببرند.
 
سازگاری با سیستم عامل NVMe
در کنار سازگاری سخت افزاری، باید سازگاری سیستم عامل را نیز در نظر بگیرید. آخرین نسخه‌های Linux، Windows، Chrome OS و Mac OS همگی از NVMe پشتیبانی می‌کنند، اما اپل به شما اجازه نمی‌دهد سخت‌افزار آن را در اکثر مدل‌های اخیر خود ارتقا دهید، بنابراین ممکن است برای کاربران مک امکان‌پذیر نباشد.
 
در این آموزش در مورد NVMe توضیح دادیم. امیدواریم این مقاله آموزشی برای شما مفید بوده باشد، برای دیدن باقی آموزش ها میتوانید وارد منوی پشتیبانی بخش آموزش ها شوید، در صورتی که درباره این آموزش به مشکل یا سوالی برخورد کردید، میتوانید آن را در بخش دیدگاه بیان کنید.
 
 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

خرید هاست

 

آموزش های مرتبط