آنچه در این آموزش خواهید آموخت:
انواع IP خصوصی , عمومی ایستا و پویا
IP چیست؟
IP یا Internet Protocol آدرس سخت افزار شبکه شما میباشد که این آدرس برای هر دستگاهی (مانند اثر انگشت برای انسان ها) منحصر به فرد است . IP شما درواقع شناسه ای برای شناسایی دستگاه شما و امکان اتصال به شبکه و دستگاه های دیگر است. آدرس IP شامل اعدادی است که با شناخت آنها درک بهتری از اینترنت خواهیم داشت.
نسخه های IP
آدرس های IP از 4 بخش تشکیل شده اند که هر یک از این بخش ها با نقطه از هم جدا شده اند.
IP نسخه 4 یا IPV4
نسخه قدیمی IP به نام IPV4 به اندازه 4 میلیارد آدرس آی پی فضا دارد. آی پی ها در این نسخه از مبنای 10 استفاده کرده و آن را به مبنای 2 تبدیل میکند و از 4 بخش تشکیل میشوند که به هریک از این بخش ها Octet اکتت میگویند هر کدام از بخش ها 8 بیت را در خود جای میدهند که بطور کلی این نوع آی پی ها دارای 32 بیت هستند.
IP نسخه 6 یا IPV6
نسخه جدید IP به نام IPV6 تریلیون ها آدرس آی پی را میتواند در خود جای دهد. این گونه آی پی ها از 8 بخش 4 کاراکتری تشکیل شده اند که شامل اعداد از 0 تا 9 و حروف از A تا F هستند. با این محدوده تا سال ها از تغییر نسخه آی پی بی نیاز خواهیم بود.
انواع IP
بطور کلی 4 نوع آدرس IP وجود دارد که در ادامه به توضیح هر یک خواهیم پرداخت.
آدرس های IP خصوصی
یک آی پی خصوصی در واقع آدرس دستگاه شماست که به وسیله آن به اینترنت متصل هستید. تمامی دستگاه های متصل یک مودم یک آی پی خاص را دارا هستند.
جهت دریافت آدرس آی پی سیستم خود در صورتی که سیستم عامل ویندوز دارید در CMD (Command Prompt) و در صورتی که سیستم عامل شما مک میباشد در Terminal دستور ipconfig را وارد کنید.
آدرس های IP عمومی
آدرس آی پی عمومی شما را به جهان متصل میکند و برای هر کاربر منحصر به فرد است. در واقع هر آدرس آی پی که از آن بتوان در شبکه جهانی وب استفاده کرد آدرس عمومی خواهد بود.
جهت یافتن آدرس آی پی عمومی خود به سایت myip مراجعه کنید.
آدرس های IP ایستا
تمامی آدرس های آی پی عمومی و خصوصی میتوانند ایستا یا پویا باشند. به صورتی که آدرس های آی پی پیکربندی و تنظیم در شبکه دستگاه به حالت دستی آدرس IP ایستا هستند. اینگونه آدرس های استاتیک تنها به صورت دستی میتوانند تغییر کنند و به نام آدرس اینترنتی دائم شناخته شده اند. همچنین آدرس های ایستا اطلاعات زیادی را نیز در بر دارند.
آدرس های IP پویا
آدرس های آی پی پویا به صورت خودکار پیکربندی میشوند و هنگام تنظیم روتر با اینترنت , آی پی به شبکه متصل میشود. آدرس های آی پی پویا با هر بار اتصال به اینترنت تغییر میکنند. توزیع اینگونه آدرس ها توسط پروتکل تنظیمات میزبان پویا یا به اختصار DHCP مدیریت میشود.
نتیجه گیری
آدرس های IP برای هر دستگاه منحصر به فرد هستند و از اعداد و حروف در محدوده خاصی تشکیل شده اند. میلیارد ها آدرس IP در جهان وجود دارد که میتواند به دسته بندی آدرس های آی پی عمومی , خصوصی , ایستا و پویا تقسیم شوند. همچنین IP ها در دو نسخه IPV4 و IPV6 موجود هستند.
امیدواریم این آموزش برای شما مفید بوده باشد و به خوبی با آدرس IP آشنایی پیدا کرده باشید.