آنچه در این آموزش خواهید آموخت:
در این آموزش قصد داریم راجع به هارد SSD ، مزایا و معایب استفاده از آن برای شما توضیح دهیم. لطفا تا انتهای آموزش همراه ما باشید تا بیشتر با مفهوم این کلمه آشنا شوید.
هارد SSD چیست؟
میتوان گفت هارد SSD نوع جدید و سریع از هارد است که دارای امنیت انتقال داده بالایی نیز هست. SSD یا Solid State Disk به معنای دیسک حالت جامد است و به این صورت میتوان گفت که قطعات متحرک در این نوع از هارد موجود نیست.
پیش از این شرکت های هاستینگ از هارد HDD یا Hard Disk Drive استفاده میکردند که این نوع هاردها برخلاف هارد SSD دارای قطعات متحرک بودند. اخیرا هارد SSD میان شرکت های هاستینگ باب شده و پلن های پرسرعت و قوی را روی این هارد ارائه میکنند.
مزایای هارد SSD
در این بخش قصد داریم تعدادی از مزایای هارد SSD را برای شما نام ببریم و همچنین توضیح کوتاهی نیز برای هر یک از این مزایا داده ایم.
1. مقاومت بسیار زیاد در برابر ضربه
هارد های SSD برخلاف هارد های HDD که دارای Platter های سخت افزاری هستند و کمترین ضربه به این نوع هارد ممکن است باعث شکستن این قطعات و خرابی هارد شود، هیچ گونه قطعه متحرکی نداشته و داده ها کاملا در تراشه های حافظه ذخیره میشود. بنابراین حتی با وارد کردن ضربه های سخت نیز ممکن است این نوع هارد همچنان سالم بماند.
2. ایجاد گرمای کمتر
هارد های SSD گرمای بسیار کمتر نسبت به هارد های HDD ایجاد میکنند. البته این به این معنا نیست که هارد HDD گرمای زیادی تولید میکند، بلکه این هارد نیز گرمای کمی ایجاد میکند اما در مقایسه با هارد SSD گرمای قابل توجهی ایجاد میکند.
3. دارای وزن کمتر
از آنجایی که هارد های SSD برخلاف هارد های HDD ، دارای Platter های متعدد و موتور Spindle نیستند، پس عملا بسیار سبک تر خواهند بود بصورتی که میتوان گفت یک هارد SSD حدود یک هفتم وزن یک هارد HDD را دارد.
4. کاهش مصرف برق
همچنین باید بگوییم هارد های SSD به علت نداشتن موتور های Spindle ، به نیروی برق زیادی برای کارشان نیاز نخواهند داشت؛ پس مصرف برق کمتری نسبت به دیگر هارد ها خواهند داشت.
5. دسترسی سریع تر به داده ها
اساسا در هارد های SSD قطعه متحرکی وجود ندارد پس به این ترتیب دسترسی به داده ها با سرعت بیشتر و در زمان کمتر از یک میلی ثانیه خواهد بود.
6. سرعت بسیار بالا
هارد های SSD از آنجایی که دارای هیچ قطعه مکانیکی ای نیستند، در نتیجه بسیار سریع از هارد های HDD خواهند بود.
7. بدون ایجاد آلودگی صوتی
از آنجایی که در هارد های SSD صفحه مغناطیسی جهت ذخیره داده ها وجود ندارد، این نوع هارد بدون هرگونه آلودگی صوتی کار میکند.
8. اشغال فضای کمتر
از آنجایی که هارد SSD دارای هیچگونه قطعات مکانیکی نیست، بسیار حجم کمتری از هارد HDD دارد. در نتیجه در دستگاه های قابل حمل، برای ذخیره سازی داده بسیار مناسب خواهد بود.
و ...
معایب هارد SSD
اکنون قصد داریم از معایب این نوع از هارد نیز برای شما بگوییم. هرچند مزایای هارد SSD بسیار بیشتر از معایب آن است اما بهتر است جوانب را کامل سنجید.
1. هزینه بالا
از آنجایی که سرعت هارد های SSD بسیار بیشتر از هارد های HDD است یعنی چیزی حدود 3 الی 4 برابر، پس به نوبه خود هزینه آن نیز 3 الی 4 برابر هارد HDD خواهد بود.
2. دارای فضای محدود
هارد های SSD دارای محدودیت فضا هستند. ینی یک دستگاه با حافظه SSD پایه ظرفیت 128 گیگابایت را دارند و اکثرا ظرفیت آن ها کمتر از 1 ترابایت است . البته این نوع هارد با ظرفیت 1 ترابایت یا بیشتر نیز موجود است اما تعداد این هارد با این حجم بسیار محدود و هزینه آن بسیار بالا است.
3. دارای محدودیت در دفعات نوشتن
محدودیت دفعات نوشتن یا Cycle Write از دیگر عیب های این هارد است که چیزی در حدود 50 الی 100 هزار بار میباشد. Total TBW یا Total TeraBytes Written معیار اندازه گیری این محدودیت است که هرچه مقدار آن بیشتر باشد، عمر مفید دیسک نیز بیشتر خواهد بود.
و ...
جمع بندی:
در انتها باید بگوییم سایت هایی با میزبانی بر روی سرورهایی با هارد SSD قطعا سرعت و کارایی بسیار بیشتری نسبت به سایت هایی که بر روی سرورهایی با هارد HDD میزبانی میشوند، دارند و دلیل آن سرعت بیشتر، قدرت بیشتر و دسترسی بسیار سریع تر به داده ها توسط هارد های SSD است.
درواقع نکته مهمی که مدیران سایت های بزرگ جهت انتخاب هاستینگ در نظر میگیرند نوع هارد سرور آن هاستینگ است.
امیدواریم این آموزش برای شما مفید بوده باشد و به وسیله آن توانسته باشید با مفهوم هارد SSD ،مزایا و معایب آن آشنا شوید. درصورت بروز هرگونه سوال یا مشکل میتوانید آن را در بخش دیدگاه بیان کنید.
آموزش های مرتبط:
سوالات متداول ابتدایی در زمینه هاست و دامنه
معرفی انواع هاست و بیان تفاوت ها