آنچه در این مقاله خواهید آموخت:
نرخ تبدیل یا Conversion Rate چیست؟
ابزارهای مناسب جهت آنالیز نرخ تبدیل
7 روش برای بهینه سازی نرخ تبدیل
- انجام تست A/B
- ایجاد لندینگ پیج اختصاصی
- کوتاه سازی فرم های موجود در سایت
- طراحی ریسپانسیو سایت
- تغییر موارد مهم در CRO
- حذف مشکلات موجود در صفحه فرود
- بهبود طراحی UI و UX سایت
بهترین مقدار برای Conversion Rate
کدام عوامل باعث کاهش نرخ تبدیل میشوند؟
تاثیر Conversion Rate بر سئو سایت
نرخ تبدیل یکی از اصطلاحاتی است که هر شخصی که در بستر اینترنت سایتی دارد، حتما آن را شنیده است. درواقع میتوان گفت نرخ تبدیل، درصدی از کاربران سایت شما است که در راستای هدف سایت شما قدم برمیدارند.
منظور از هدف سایت، دقیقا همان چیزی است که شما بخاطر آن سایت را راه اندازی کردید. البته لزوما هدف یک چیز نیست، گاهی افراد اهدافی را در سر دارند.
اگر تمایل دارید بیشتر راجع به نرخ تبدیل یا Conversion Rate بدانید؛ پیشنهاد میکنیم در ادامه این مقاله همراه ما باشید.
نرخ تبدیل یا Conversion Rate چیست؟
ممکن است روزانه تعداد زیادی کاربر از سایت شما بازدید کنند؛ اما فقط تعدادی از آنها به هدف یا اهداف سایتتان کمک میکنند. آن درصدی از بازدیدکنندگان سایت شما، که به هدف سایت شما کمک کنند را نرخ تبدیل می نامند.
شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که منظور از هدف سایت چیست؟ هدف یا اهداف سایت شما میتواند هر چیزی باشد. برای مثال میتوان موارد زیر را نام برد:
- خرید محصولات
- ثبت نام در سایت
- کامنت گذاری
- دانلود فایل
- تماس با شما
- تعامل با سایت
بگذارید نرخ تبدیل را با یک مثال برای شما ساده تر کنیم. فرض کنید شما صاحب یک سایت با بازدید 20/000 نفر هستید و هدف سایت شما خرید محصول توسط کاربر است. حال تصور کنید 500 نفر از این تعداد بازدیدکننده، از محصولات شما خریداری کرده اند. با این حساب، نرخ تبدیل سایت شما 2.5% است.
ابزارهای مناسب جهت آنالیز نرخ تبدیل
لازم است بدانید با وجود اینکه نرخ تبدیل به تنهایی نمیتواند موفقیت سایت شما را تضمین کند؛ اما با تلاش برای بهینه سازی آن میتوانید قدم مثبتی در راستای بهینه سازی سایت خود بر دارید.
به این جهت شما میتوانید از ابزارهای بسیاری که در زمینه آنالیز نرخ تبدیل وجود دارند، جهت ردیابی عملکرد آن استفاده کنید. اگر بخواهید از بهترین ابزار موجود استفاده کنید، پیشنهاد ما گوگل آنالیتیکس است.
اگر سایت خود را در گوگل آنتالیتیکس ثبت نکرده اید، میتوانید به کمک مقاله زیر این کار را انجام دهید:
⇐ آموزش ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس
7 روش برای بهینه سازی نرخ تبدیل
ممکن است عبارت CRO به گوشتان خورده باشد. CRO مخفف Conversion Rate Optimization یا همان بهینه سازی نرخ تبدیل است.
پیش از این گفتیم بهینه سازی نرخ تبدیل یکی از فاکتورهایی است که میتوانید جهت موفقیت سایت خود از آن بهره ببرید. اکنون میخواهیم راه هایی برای بهینه سازی نرخ تبدیل به شما معرفی کنیم.
1. انجام تست A/B
اولین و ساده ترین راه برای بهینه سازی نرخ تبدیل یا همان CRO انجام تست A/B است. انجام تست A/B به این صورت است که شما دو نوع مختلف از یک صفحه را طراحی میکنید (با شرایط یکسان: یعنی تقسیم مساوی کاربران بین دو صفحه) و با توجه به عملکرد کاربران و بررسی فاکتور ها میتوانید مشخص کنید که کدام یک بهینه تر است.
یکی از ابزار هایی که میتوانیم برای انجام تست A/B به شما معرفی کنیم، A/B Testing VWO است. شما میتوانید با کلیک بر روی لینک زیر به این ابزار دسترسی پیدا کنید:
⇐ ورود به ابزار A/B Testing VWO
ممکن است برایتان سوال شده باشد که منظور از بررسی فاکتورها چیست؟ برخی از این فاکتورها: Dwell Time ، CTR ، Bounce Rate ، Impression هستند.
اگر با هر یک از موارد بالا آشنایی ندارید، میتوانید از مقالات ما در این زمینه ها بهره بگیرید:
⇐ نرخ پرش یا Bounce Rate چیست؟
⇐ Dwell Time یا زمان ماندگاری چیست؟
2. ایجاد لندینگ پیج اختصاصی
اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که برای افزایش فروش و جذب کاربر از تبلیغات استفاده میکنید؛ ایجاد لندینگ پیج اختصاصی برای کاربرانی که از این طریق وارد سایت شما میشوند، موجب افزایش نرخ تبدیل سایت شما خواهد شد.
برخی از افراد هستند که از صفحه اصلی سایت خود برای تبلیغات استفاده میکنند. این کار اشتباه است و شما میبایست یک صفحه را بصورت اختصاصی به عنوان لندینگ پیج برای کاربرانی که از طریق تبلیغات وارد سایت شما میشوند، طراحی کنید.
اگر اطلاعات کافی راجع به لندینگ پیج و موارد مهم در ساخت آن ندارید، میتوانید مقاله زیر را مطالعه کنید:
⇐ لندینگ پیج یا صفحه فرود چیست؟ 17 نکته مهم در طراحی آن
3. کوتاه سازی فرم های موجود در سایت
فرم های طولانی برای کاربران خسته کننده هستند. پس سعی کنید تا جای ممکن از فرم های کوتاه استفاده کنید و موارد اضافی در فرم را حذف کنید. پس از بکار گیری موارد اضافی در فرم ها جدا بپرهیزید! هرچه فرم ها کوتاه تر باشند برای کاربران جذاب تر خواهند بود.
اگر تمایل دارید با بهترین افزونه های فرم ساز وردپرس آشنا شوید، میتوانید مقاله زیر را مطالعه کنید:
⇐ 9 تا از بهترین افزونه های فرم ساز وردپرس
4. طراحی ریسپانسیو سایت
ریسپانسیو بودن طراحی سایت تاثیر بسزایی در نرخ تبدیل دارد. اگر سایت شما برای تمامی نمایشگر ها از جمله کامپیوتر، لپ تاپ، تبلت و موبایل ریسپانسیو باشد؛ قاعدتا کاربران با وسایل ارتباطی مختلف، راحت تر با سایت شما کار میکنند و تصویر بهتری از سایت دریافت میکنند. به این ترتیب نرخ تبدیل بهتری دریافت خواهید کرد.
5. تغییر موارد مهم در CRO
همانطور در بخش تست A/B گفتیم، فاکتورهای متعددی برای بررسی وجود دارند. که شما میتوانید پس از ایجاد تغییر به آنالیز آنها بپردازید. اما در این بخش میخواهیم راجع به مهم ترین موارد در بهینه سازی نرخ تبدیل بپردازیم:
دکمه های CTA
اگر دکمه های CTA جذابی طراحی نکرده باشید، چگونه توقع دارید کاربران به سمت کلیک بر روی آن جذب شوند؟ پس درصورتی که دکمه های فراخوان یا CTA مناسب و جذب کننده ای ندارید، حتما آنها را تغییر دهید تا نتیجه حاصل از وجود دکمه های جذاب را بتوانید مشاهده کنید!
استفاده از عنوان های جذاب
حتما عنوان های موجود در سایت خود را مدنظر داشته باشید. این عناوین باید مرتبا بررسی و در صورت لزوم تغییر داده شوند. شما میتوانید تست A/B را با تغییر عنوان نیز انجام دهید و نتیجه ها را بررسی کنید.
همانطور که مشخص است، اولین مورد از محتوا که کاربر آن را میبیند، عنوان ها هستند. اگر عنوان های شما جذاب نباشند، به احتمال بسیار قوی کاربر از خواندن مطلب ممانعت میکند.
تخفیف ها و پیشنهادات
همانطور که میدانید تخفیف ها و پیشنهادات موجود در سایت، یکی از مهم ترین موارد جذب کاربر هستند. البته پیشنهادات و تخفیف های مختلف تاثیر متفاوتی نیز در برخورد کاربر دارند. پس شما میتوانید با تغییر این موارد و بررسی رفتار کاربر، بهترین آن ها را ارائه دهید.
6. حذف مشکلات موجود در صفحه فرود
شما میبایست دائما در حال بررسی صفحه فرود سایت خود باشید؛ که در صورت وجود مشکل، آن را بررسی و رفع کنید. از آنجایی که اکثر کاربران جدید، از طریق صفحه فرود با سایت شما ارتباط لازم را میگیرند، پس باید به مشکلات این صفحه توجه کنید و آن ها را رفع کنید تا نرخ تبدیل سایت خود را افزایش دهید.
7. بهبود طراحی UI و UX سایت
طراحی رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX) را نادیده نگیرید! اگر سایت شما رابط کاربری ساده ای داشته باشد، کاربر راحت تر با سایت ارتباط میگیرد که این امر موجب میشود تعامل او با سایت بیشتر شود. همچنین تجربه کاربری یکی از فاکتورهای مهم گوگل است که با طراحی درست و کاربر پسند آن میتوان رتبه بهتری در نتایج جستجو دریافت کنید.
همانطور که متوجه شدید، طراحی درست UI و UX موجب جذب بیشتر کاربر و در نهایت افزایش نرخ تبدیل سایت شما میشود.
درصورتی که تمایل دارید اطلاعات بیشتری راجع به طراحی UI و UX و همچنین نکات مهم درباره طراحی آنها دریافت کنید، از مقالات زیر بهره بگیرید:
⇐ طراحی UI یا رابط کاربری چیست؟
⇐ طراحی UX یا تجربه کاربری چیست؟
فرمول محاسبه نرخ تبدیل
اگر برای شما این سوال پیش آمده است که نرخ تبدیل را چگونه محاسبه میکنند؟ باید بگوییم که فرمول محاسبه نرخ تبدیل بسیار ساده است. به این ترتیب که شما باید تعداد تبدیل سایت خود را به تعداد کل بازدیدکنندگان آن تقسیم کنید. سپس عدد بدست آمده را در 100 ضرب کنید. حاصل این فرمول، نرخ تبدیل یا همان Conversion Rate سایت شما می باشد.
بهترین مقدار برای Conversion Rate
اگر به این فکر میکنید که بهترین مقدار نرخ تبدیل چقدر است؛ لازم است بدانید که بهترین مقدار نرخ تبدیل در هر نوع کسب و کار و با توجه به رقیبان کاری شما، متفاوت است. بنابراین نمیتوان یک مقدار قطعی را به عنوان بهترین مقدار Conversion Rate بیان کرد. اما به طور کلی میتوان گفت میانگین نرخ تبدیل بین 2 تا 5 درصد است.
پس وابسته به نوع کسب و کار شما و تعداد رقیبانتان در این حوزه، میتوان مشخص کرد که آیا سایت شما از نرخ تبدیل مناسبی برخوردار است یا خیر. اما بطور کلی اگر نرخ تبدیل پایینی دارید، باید با بکار گیری استراتژی های مناسب این نرخ را بیشتر کنید. در تصویر زیر میتوانید میانگین نرخ تبدیل تعدادی از کسب و کار ها را مشاهده کنید.
البته این موضوع را فراموش نکنید که نرخ تبدیل به تنهایی نمیتواند بیانگر داشتن یک سایت با مشتریان عالی باشد؛ بلکه تعداد بازدیدکنندگان سایت شما نیز دارای اهمیت است. برای مثال ممکن است سایتی نرخ تبدیل 100% داشته باشد اما به طور کلی 2 بازدیدکننده در روز داشته باشد. میبینید؟ دیگر نمیتوان به این نرخ تبدیل 100% برچسب عالی بودن را زد! پس تعداد بازدیدکنندگان نیز در کنار Conversion Rate اهمیت دارد.
کدام عوامل باعث کاهش نرخ تبدیل میشوند؟
در کنار تمامی مواردی که تا به اینجای مقاله گفتیم، باید بدانید که عواملی وجود دارند که باعث کاهش نرخ تبدیل سایت شما میشوند. اگر این موارد در سایت شما نیز موجود هستند، در راستای حذف یا بهبود آنها باید تلاش کنید. از جمله این ها، موارد زیر را میتوان نام برد:
- کند بودن سرعت بارگذاری سایت
- طراحی نامناسب صفحه فرود
- وجود مشکل در فرآیند پرداخت
- عدم استفاده از دکمه های CTA مناسب
- وجود غلط املایی یا نگارشی در محتوا
- عدم وجود گواهینامه SSL در سایت
- پیچیدگی در نحوه کار با سایت
- استفاده از فونت و سایز ناخوانا در نوشته ها
- افزایش نرخ پرش یا Bounce Rate
مقالات زیر جهت فعالسازی گواهینامه SSL و افزایش سرعت بارگذاری سایت برای شما تهیه شده اند. میتوانید با مطالعه آنها این تغییرات را در سایت خود اعمال کنید:
⇐ فعال سازی افزونه Really Simple SSL
تاثیر Conversion Rate بر سئو سایت
اکنون میخواهیم به بررسی تاثیر نرخ تبدیل بر سئو بپردازیم. افزایش نرخ تبدیل در سئو بسیار تاثیرات مثبتی دارد؛ زیرا این فاکتور به عواملی مانند: نرخ پرش، زمان ماندگاری، CTR و … بستگی دارد که اینها تاثیرات به سزایی (مثبت یا منفی) در سئو دارند.
پس میتوان گفت که با توجه به عوامل تعیین کننده مقدار نرخ تبدیل، کاهش یا افزایش این مقدار، در سئو سایت تاثیر زیادی دارد. زیرا همانطور که میدانید، هرچه کاربر زمان بیشتری را در سایت سپری کند، احتمال تبدیل او بیشتر خواهد شد.
شما میتوانید برای بهبود سئوی سایت خود از ابزارهای معرفی شده در مقاله زیر استفاده کنید:
⇐ معرفی 8 تا از بهترین ابزارهای سئو
نتیجه گیری:
نرخ تبدیل یا Conversion Rate درواقع به شما میگوید که چند درصد از کاربران به مشتری سایت شما تبدیل شده اند و در اصل در راستای هدف سایت شما قدم برداشته اند. همچنین باید بدانید که نرخ تبدیل یکی از فاکتورهای مهم در بازاریابی اینترنتی است و با بهینه سازی آن میتوانید احتمال موفقیت خود را بیشتر کنید. پس حتما در سایت خود این فاکتور مهم را در نظر داشته باشید و جهت بهینه سازی آن قدم بردارید.
امیدواریم این مقاله آموزشی برای شما مفید بوده باشد و با مفهوم نرخ تبدیل آشنا شده باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به بخش آموزش هاست نگار مراجعه کنید. درصورتی که سوالی برای شما در مورد این مقاله ایجاد شد، میتوانید آن را در بخش دیدگاه بیان کنید.