آنچه در این مقاله خواهید آموخت:
چرا گوگل سایت را ایندکس نمیکند؟
9 دلیل ایندکس نشدن سایت در گوگل
- وجود خطاهایی در سایت
- سرعت کند در بارگذاری سایت
- عدم وجود لینک سازی داخلی و خارجی
- تولید محتوای بی کیفیت
- وجود محدودیت IP برای نمایش سایت
- اجرای حجم زیادی از جاوا اسکریپت روی سایت
- وجود ارورهای URL
- عدم وجود نقشه سایت
- پیکربندی نادرست فایل htaccess.
اگر درحال خواندن این مطلب هستید به احتمال زیاد سایت شما در گوگل ایندکس نشده است. شاید برای شما این سوال نیز پیش آمده باشد که چرا گوگل سایت را ایندکس نمیکند؟ آیا مشکل جدی ای در پشت مسئله ایندکس نکردن سایت وجود داره؟ در این موقعیت بهتر است به حساب خود در سرچ کنسول گوگل مراجعه کنید و در آنجا به دنبال پاسخ سوال خود باشید. پس در این آموزش ما را همراهی کنید تا به شما بگوییم علت ایندکس نشدن سایت در گوگل چیست.
چرا گوگل سایت را ایندکس نمیکند؟
در این بخش از مقاله میخواهیم به دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل بپردازیم. اما پیش از آن میخواهیم به شما بگوییم که بهتر است هر روز به سرچ کنسول سایت خود مراجعه کنید و وجود یا ایجاد خطا در آن را بررسی کنید. زیرا ارور های موجود در بخش Coverage سرچ کنسول، تاثیر بسزایی بر سایت شما دارند. پس با چک کردن روزانه ی این بخش میتوانید خطاهای موجود را زودتر و پیش از انبار شدن آنها، بررسی و رفع کنید.
لازم به ذکر است که اطلاعات دریافتی شما از سرچ کنسول تنها مربوط به 90 روز گذشته است. پس سعی کنید پیش از پاک شدن اطلاعات، آنها را بررسی و خطاها را رفع کنید. به ادامه ی آموزش توجه کنید تا نحوه بررسی و رفع هر یک از ارور های باعث عدم ایندکس سایت را برای شما توضیح دهیم.
9 دلیل ایندکس نشدن سایت در گوگل
اکنون میخواهیم در این بخش دلایل ایندکس نشدن سایت در گوگل را بررسی کینم و در صورت لزوم نحوه رفع آن به شما بیاموزیم:
1. وجود خطاهایی در سایت
یکی از دلایل رایج عدم ایندکس سایت در گوگل، وجود خطاهای متعددی در سایت است. خطاهای مهم موجود میتوانند عملکرد سایت را مختل کنند و به این ترتیب مانع از ایندکس سایت شوند. برخی از این خطاها را در ادامه بررسی میکنیم:
خطای DNS
خطای DNS در واقع به این معناست که به علت وجود مشکل DNS Timeout یا DNS Lookup ربات گوگل قادر به اتصال به دامنه شما نیست. درصورت وجود این مشکل شما 2 راه برای رفع آن دارید:
- استفاده از ابزار URL Inspection جهت بررسی نحوه کراول صفحه URL مربوطه، توسط ربات گوگل
- اگر fetch صفحه توسط گوگل به درستی انجام نمیگیرد، باید تنظیمات DNS را مورد بررسی قرار دهید
خطای سرور
درصورتی که زمان پاسخگویی سرور بیش از حد طولانی شود، ربات های گوگل دست از کراول میکشند و سایت را ترک میکنند. درواقع علت عدم ایندکس سایت، مدت بارگذاری زیاد آن است.
خطای فایل robots.txt
درصورتی که فایل robot.txt مشکلی داشته باشد، امکان عدم ایندکس سایت وجود دارد. همچنین وجود تگ Noindex در این فایل را بررسی کنید؛ زیرا پس از تگ نو ایندکس دسترسی به یک سری از صفحات یا حتی کل سایت مسدود میشود. پس در صورتی که این مسدود سازی از طرف شما نبوده باشد، میتواند برای ایندکس سایت مشکل ساز باشد. شما میتواند به کمک آموزش زیر این فایل را در سایت خود پیکربندی کنید:
⇐ robots.txt چیست و چه کاربردی دارد؟
2. سرعت کند در بارگذاری سایت
اگر سایت شما کند است، میبایست در جهت افزایش سرعت بارگذاری آن تلاش کنید. زیرا این امر باعث میشود کاربران سایت را به سرعت ترک کنند که این خود یک امتیاز منفی از نظر گوگل است. شما میتوانید به کمک آموزش زیر سرعت سایت خود را افزایش دهید:
⇐ روش های افزایش سرعت سایت در وردپرس
3. عدم وجود لینک سازی داخلی و خارجی
عدم وجود لینک سازی در سایت شما میتواند یکی دیگر از دلایل ایندکس نشدن سایتتان در گوگل باشد. لینک سازی داخلی باعث میشود که کاربر با ورود به یک صفحه از صفحات دیگر سایت شما نیز بازدید کند و این امر تعامل کاربر با سایت را بالا میبرد که خود امتیاز مثبتی در نظر گوگل است. همچنین شما میتوانید با استفاده از بک لینک ها (قرار دادن لینک سایت خود در دیگر سایت ها) سایت خود را به کاربران معرفی کنید.
4. تولید محتوای بی کیفیت
باید دقت کنید که اگر از محتوا های بی کیفیت، کوتاه و یا کپی در سایت خود استفاده میکند؛ دلیل عدم ایندکس سایت شما در گوگل همین مورد است! زیرا اینگونه از محتواها مورد قبول ربات های گوگل نیستند. همچنین تلاش کنید که محتوای تکراری در سایت ایجاد نکنید چون حکم داپلیکیت را دارند و توسط گوگل رد خواهد شد.
⇐ عوامل موثر در رتبه بندی محتوا توسط گوگل
5. وجود محدودیت IP برای نمایش سایت
گاهی ممکن است بدون اینکه حواستان باشد، بازدید از سایت خود را به IP های خاصی محدود کنید. این امر موجب میشود ربات های گوگل نتوانند این محتوا ها را ببینند و در نتیجه ایندکس نخواهند شد. حتی محتواهای مختص به کاربران ویژه سایت نیز توسط گوگل ایندکس نمیشوند. پس به این موضوع دقت داشته باشد!
6. اجرای حجم زیادی از جاوا اسکریپت روی سایت
درصورتی که شما از حجم زیادی از جاوا اسکریپت بر روی صفحات سایت خود استفاده میکنید، این امر موجب هدر رفتن منابع سرورهای گوگل و کاربر میشود. در نهایت گوگل این صفحه های سایت شما را ایندکس نخواهد کرد. پس سعی کنید از حجم معقولی از جاوا اسکریپت استفاده کنید.
7. وجود ارورهای URL
منظور از ارور های URL ، خطاهای مرتبط با یک صفحه خاصی از سایت است؛ نه مانند مورد اول که کل سایت را تحت تاثیر قرار میداد. شما میتوانید این دسته از خطاها را در Coverage سرچ کنسول گوگل مشاهده و نسبت به رفع آنها اقدام کنید.
⇐ رفع خطاهای coverage issue در گوگل سرچ کنسول
از جمله خطاهایی که برای شما توضیح دادیم، موارد زیر هستند:
خطای 404 Hard
هنگامی که یک صفحه دیگر بر روی سایت وجود نداشته باشد، URL مربوط به آن خطای 404 زا نمایش میدهد.
⇐ آموزش رفع خطای 404 در وردپرس
⇐ رفع خطای 404 وردپرس در هاست ویندوز
خطای 404 Soft
اگر اعتبار ادرس یک صفحه از بین برود، این خطا برای کاربر نماش داده میشود. این خطا کمی با خطای قبلی متفاوت است. پس نحوه ی آن نیز کمی فرق خواهد کرد:
- درصورتی که صفحه حذف شده است میتوانید اجازه دهید خطای 404 یا 410 نمایش داده شود.. اما مطمعن شوید کد 200 نشان داده نشود.
- صفحات قدیمی را به کمک ریدایرکت 301 به صفحات مرتبط سایت (یعنی صفحاتی با محتوای مشابه) ریدایرکت کنید.
- اگر محتوای این صفحه از سایت شما کم است، میتواند علت رخ دادن خطای 404 این موضوع باشد. پس محتوای آن را افزایش دهید.
ارور Access Denied
گاهی ممکن است به علت دسترسی نداشتن ربات گوگل به صفحات سایت، نتواند آنها را کراول کند. علت عدم وجود این دسترسی میتواند موارد زیر باشند:
- جهت مشاهده سایت توسط کاربر، ابتدا باید ثبت نام در سایت انجام شود؛ که در نهایت گوگل نیز نمیتواند دسترسی داشته باشد.
- به علت پیکربندی نادرست فایل robots.txt دسترسی گوگل بلاک شده است.
- و …
ارور Not Followed
این ارور نشان دهنده آن است که گوگل نمیتواند یک URL مشخص از سایت شما را دنبال کند. این مشکل ممکن است به علت موارد زیر رخ داده باشد:
- Frames
- Cookies
- Flash
- JavaScript
- DHTML
- Session IDs
8. عدم وجود نقشه سایت
اگر سایت مپ یا نقشه سایت نداشته باشید؛ ایندکس نشدن سایت شما طبیعی است. باید حتما یک سایت مپ بسازید و به طرز صحیح آن را پیکربندی کنید. پس از ایجاد آن حتما درخواست کروال دوباره سایت را به گوگل بدهید. اگر نمیدانید سایت مپ چیشد و قصد دارید آن را برای سایت خود بسازید، میتوانید از آموزش های زیر کمک بگیرید:
⇐ آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس
9. پیکربندی نادرست فایل htaccess.
درصورتی که دستورهای نادرستی در این فایل وارد شده باشد میتواند مشکلات مخربی از جمله ایندکس نشدن سایت را به همراه داشته باشد.
نکته: اگر در این زمینه تخصص ندارید بهتر است پیکربندی این فایل را بر عهده ی یک مختصص بگذارید.
⇐ دستورهای کاربردی برای فایل htaccess
نتیجه گیری:
شما درواقع در این آموزش دریافتید که عدم ایندکس سایت توسط گوگل بی دلیل نیست و علت های زیادی پشت آن وجود دارد. که شما میتوانید آن ها را یک به یک بررسی و جهت رفعشان اقدام کنید. دقت داشته باشید که سرچ کنسول گوگل در این مورد میتواند کمک مهمی به شما کند؛ پس فراموش نکنید که در مرحله ی اول به آن سر بزنید. اگر هنوز سایت خود را در سرچ کنسول ثبت نکرده اید میتوانید از آموزش زیر کمک بگیرید:
⇐ آموزش ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل
امیدواریم این آموزش از سری آموزش های هاست نگار برای شما مفید بوده باشد و به وسیله آن علت عدم ایندکس سایت خود توسط گوگل را متوجه شده باشید. درصورتی که درمورد این مقاله به سوال یا مشکلی برخوردید، میتوانید آن را در بخش دیدگاه بیان کنید.
آموزش های مرتبط با این مقاله:
آموزش ایندکس سریع صفحات در گوگل
کلمات استفاده شده توسط کاربران برای ورود به سایت
آموزش بخش Validation از Google Search Console