آموزش ها-هاست نگار

آموزش روش های کاربردی برای ایندکس سریع صفحات در گوگل

آموزش روش های کاربردی برای ایندکس سریع صفحات در گوگل

 

آنچه در این مقاله خواهید آموخت:

علت اهمیت افزایش سرعت ایندکس صفحات

موانع موجود در برابر ایندکس صفحات:

9 روش جهت ایندکس سریع صفحات در گوگل:

  1. ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل
  2. ساخت نقشه سایت و معرفی آن به گوگل 
  3. انتشار مطالب بطور زمانبندی شده 
  4. ایجاد محتوای مفید 
  5. آپدیت محتواهای قبلی 
  6. ایندکس دستی صفحات در گوگل 
  7. استفاده از شبکه های اجتماعی 
  8. لینک سازی داخلی و خارجی 
  9. افزایش بازدید صفحه 

نحوه بررسی ایندکس سایت در گوگل 

 

شاید برای شما هم این مورد رخ داده باشد که پس از انتشار مطلب موردنظرتون روزها و یا هفته ها طول بکشد تا صفحه مطلب شما در گوگل ایندکس شود. از آنجایی که هدف هر سایتی از انتشار مطلب، قرار گرفتن این مطالب در نتایج جستجوی گوگل است؛ پس ایندکس شدن صفحات جدید در گوگل از اهمیت زیادی برخوردار است.

در این مقاله ما قصد داریم روش هایی را به شما بیاموزیم تا با استفاده از آنها دیگر نیازی نداشته باشید که روزها منتظر ایندکس شدن صفحات جدید خود بمانید؛ به وسیله این روش ها شما تنها با انتظار چند ساعته میتوانید مطلب ایندکس شده ی خود را در نتایج گوگل مشاهده کنید.

 

علت اهمیت افزایش سرعت ایندکس صفحات

هنگامی که سرعت ایندکس صفحات سایت شما بالا باشد، نسبت به دیگر رقیبان خود سئو بهتری میتوانید ارائه کنید زیرا تازگی مطلب برای گوگل از اهمیت زیادی برخوردار است.

برای مثال اگر شما سایت خبری داشته باشید و بلافاصله پس از منتشر شدن خبری مطلب آن را انتشار دهید و سرعت ایندکس صفحات شما نیز بالا باشد؛ به عنوان یک محتوایی که دارای Freshness یا تازگی هست، در راس نتایج گوگل قرار میگیرید و با دریافت بازدید زیاد در همان بخش خواهید ماند. پس سرعت ایندکس مطلب یا درواقع همان تاریخ انتشار آن، در سئو تاثیر به سزایی دارد.

همچنین از دلایل دیگر اهمیت افزایش سرعت ایندکس صفحات، جلوگیری از سرقت محتوا است. به این صورت که ممکن است مطلبی را شما اول منتشر کرده باشید و سایت دیگری از شما کپی کرده باشد اما به علت بیشتر بودن سرعت ایندکس صفحات سایت او، محتوای آن سایت به عنوان محتوای یونیک و محتوای شما به عنوان محتوای کپی از سوی گوگل شناسایی میشود.

 

موانع موجود در برابر ایندکس صفحات

پیش از شروع آموزش روش های ایندکس سریع تر صفحات، لازم است به مواردی بپردازیم که مانع ایندکس صفحات سایت شما در گوگل میشوند.

 دلایل عدم ایندکس صفحات در گوگل

 

محدودیت دسترسی برای ربات های گوگل

هنگامی که سایت خود را در گوگل ثبت میکنید، فایل robots.txt را نیز ایجاد میکنید. این فایل به شما کمک میکند تا مسیرهایی که موتورهای جستجو اجازه دسترسی دارند را مشخص کنید و یا اگر تمایل دارید این موتورهای جستجو به برخی صفحات دسترسی نداشته باشند، آنها را نیز با افزودن کد محدود کنید. محدودیت ها را با دقت در این فایل انجام دهید تا با افزودن کد نادرست باعث ایندکس نشدن صفحات مهم سایت خود نشوید.

⇐ robot.txt چیست؟

 

افزودن کدهای محدودکننده در فایل htaccess.

همانطور که میدانید به وسیله کدهای موجود در فایل htaccess. برخی کارها در سرور انجام میشود؛ که ممکن است در حین افزودن یا اصلاح یک کد، به اشتباه دسترسی ربات های گوگل را محدود کرده باشید. پس این فایل را نیز میبایست بررسی کنید.

⇐ کدهای کاربردی برای فایل htaccess

 

وجود متاتگ noindex در صفحه

هنگامی که گوگل درحال خزیدن در سایت های مختلف به دنبال محتوای تازه است؛ ممکن است شما با داشتن کد زیر از ایندکس شدن سایت خود در گوگل جلوگیری کرده باشید!

<meta name=”robots” content=”noindex,follow”/>

جهت بررسی اینکه آیا سایت شما این کد را دارد یا خیر؛ پس از باز کردن سایت خود در مرورگر، بر روی صفحه اصلی سایت کلیک راست کرده و گزینه view source را انتخاب کنید. همچنین میتوانید از کلیک های میانبر Ctrl + U نیز استفاده کنید. پس از باز شدن صفحه مدنظر اکنون میتوانید با استفاده از Ctrl + F و تایپ کلمه noindex ، به دنبال منبع مشکل عدم ایندکس سایت خود در گوگل بگردید.

 

فعالسازی گزینه های محدودکننده در Yoast SEO

و آخرین گزینه مربوط به افزونه Yoast SEO در وردپرس است. اگر از این افزونه استفاده میکنید،در انتهای نوشته خود بخش سئو را میتوانید مشاهده کنید. نواری به نام پیشرفته در انتهای بخش سئو وجود دارد که با کلیک بر روی آن، تنظیماتی مشابه تصویر زیر برای شما نمایان میشود.

 

فعالسازی گزینه های محدودکننده در Yoast SEO

 

درصورتی هر دو گزینه را روی حالت خیر و No تنظیم کنید:

1. متاتگ noindex جهت محدود کردن دسترسی ربات های گوگل به صفحه اضافه میشود.

2. لینک این صفحه اگر در صفحه های دیگر موجود باشد بررسی نمیشود.

 

پیش از اقدام برای افزایش سرعت ایندکس، این گزینه ها را بررسی کنید تا مطمعن شوید صفحه مربوطه روی حالت نوایندکس قرار نداشته باشند.

درصورتی که تمایل دارید بیشتر راجع به افزونه Yoast SEO و کار با آن بدانید، میتوانید از آموزش زیر استفاده کنید.

⇐ افزونه Yoast SEO چیست؟

 

9 روش جهت ایندکس سریع صفحات در گوگل

اکنون نوبت به آن رسیده است که روش های ایندکس سریع صفحات در گوگل را به شما بیاموزیم. این راه کار ها را با دقت انجام دهید تا با مرور زمان سایت شما به درجه برسد که پس از انتشار محتوا تنها با گذشت 10 الی 15 دقیقه، محتوای شما ایندکس شود.

 روش های ایندکس سریع صفحات در گوگل

 

1. ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل

در مرحله اول مهم ترین کار ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل است. سرچ کنسول گوگل که پیش از این با نام گوگل وبمستر تولز شناخته میشد، در واقع یکی از مهم ترین روش های ایندکس محتوای سایت در گوگل است.

با این کار شما میتوانید به ابزارهای نامحدود گوگل دسترسی داشته باشید. استفاده از این ابزارها به شما کمک میکند تا محتوای سایت شما سریعتر در گوگل ایندکس شود.

بدون ثبت سایت در گوگل، حتی ممکن است ماه ها طول بکشد تا سایت شما در گوگل ایندکس شود. البته ایندکس امکان پذیر هست؛ برای مثال از طریق لینکی که در یک محتوا به سایت شما شده است ممکن است گوگل به سایتتان دسترسی یابد و مطالب شما را ایندکس کند اما این ایندکس ممکن است بسیار طول بکشد!

 

2. ساخت نقشه سایت و معرفی آن به گوگل 

نقشه سایت یا sitemap یکی از ابزارهایی است که به گوگل کمک میکند تا عمل ایندکس را راحت تر انجام دهد. مانند زمانی که شما به شهر دور افتاده ای سفر میکنید و به وسیله یک نقشه میتوانید راه خود را بیابید؛ گوگل نیز به وسیله نقشه سایت، مسیرهای سایت شما را میابد و درصورتی که محتوای جدیدی اضافه کرده باشید، این نقشه آپدیت شده و به گوگل کمک میکند تا صفحات جدید را ایندکس کند. پس دومین قدم برای ایندکس سریعتر مطالب سایتتان، ایجاد نقشه سایت و معرفی آن به گوگل است.

شما میتوانید به کمک لینک های زیر از آموزش های نحوه ساخت نقشه سایت و آشنایی بیشتر با این نقشه بهره بگیرید.

⇐ نقشه سایت چیست؟

⇐ آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس

 

3. انتشار مطالب بطور زمانبندی شده 

از آنجایی که ربات های گوگل به سایت های جدید کمتر سر میزنند؛ انتشار مطلب زمابندی شده به شما کمک میکند تا ربات های گوگل بیشتر به سایت شما جهت ایندکس محتوا وارد شوند. برای مثال اگر روزانه یک پست منتشر میکنید، آن را راس ساعت خاصی مثلا ساعت 3 عصر انتشار بدید. یا اگر روزی 3 مطلب منتشر میکنید مثلا در ساعت های 7 صبح، 4 عصر و 11 شب مطالب خود را منتشر کنید تا ربات های گوگل شرطی شده و در حدود زمانی که شما محتواها را منتشر میکنید، جهت ایندکس محتوا به سایت شما سر بزنند.

با انجام اینکار به مرور متوجه خواهید شد که روند ایندکس محتوا در سایت شما افزایش یافته است.

 

4. ایجاد محتوای مفید 

این جمله که تولید مدوام و منظم محتوا اهمیت دارد، درست است؛ اما منظور تولید محتوای مفید است، نه محتواهای پوچ و بی ارزش! سعی بر این داشته باشید که محتوایی که تولید میکنید نیاز کاربران را برآورده کند و به اصطلاح محتوای با کیفیت باشد؛ نه اینکه صرفا فقط محتوا تولید کرده باشید!

تولید محتوای کمتر از 300 کلمه، محتوای کپی و وجود صفحات 404 باعث میشود شما از اولویت ایندکس گوگل خارج شوید و این امر به ضرر سایتتان خواهد بود. حتی اگر مطالب باکیفیت نیز داشته باشید، این مطالب فدای مطالب بی ارزش دیگر میشود.

همچنین گاهی ممکن است برخی صفحات برای سایت شما ارزشمند باشد اما نباید در نتایج سرچ گوگل نمایش داده شود؛ مانند صفحات درگاه پرداخت. شما میبایست اینگونه صفحات را از ایندکس گوگل خارج کنید.

 

5. آپدیت محتواهای قبلی 

سعی کنید محتواهایی که قدیمی شده اند را با توجه به تغییرات اخیرشان، آپدیت کنید. همچنین میتوانید با گذاشتن لینک محتواهای جدید در محتواهای قبلی، کاربر را تشویق کنید تا از مطالب جدید نیز بازدید کند. این امر باعث میشود که با وصل کردن زنجیروار محتواها به وسیله لینک گذاری، موتورهای جستجو مطالب جدید را زودتر بررسی و ایندکس کنند. و همینطور لازم است بگوییم، آپدیت محتوای قدیمی به خودی خود ارزشمند است.

 

6. ایندکس دستی صفحات در گوگل 

سرچ کنسول گوگل خود دارای ابزاری است به نام URL Inspection که به وسیله آن میتوانید محتواهایخود را به صورت دستی ایندکس کنید. این ابزار در نسخه قبلی یعنی وبمستر تولز با نام fetch as google شناخته میشد.

جهت ایندکس دستی محتوا ابتدا وارد مدیریت سرچ کنسول خود شده و سپس در کادر مشخص شده، آدرس محتوای موردنظر خود را وارد کرده و روی REQUEST INDEXING کلیک کنید.

 

ایندکس دستی صفحات در سرچ کنسول گوگل

 

پس از ایندکس موفقیت آمیز آدرس موردنظر، با صفحه ای مشابه صفحه زیر مواجه میشوید.

 

URL Inspection

 

7. استفاده از شبکه های اجتماعی

استفاده از شبکه های اجتماعی علاوه بر افزایش سرعت ایندکس محتوای سایت شما، به بهبود سئوی مطالب نیز کمک میکند. از آنجایی که گوگل با شبکه های اجتماعی ارتباط نزدیک تری دارد، پس از انتشار پستی در اینستاگرام یا ارسال توییتی در توییتر، شما میتوانید در عرض چند دقیقه آن محتوا را در گوگل مشاهده کنید. شما میتوانید از این فرصت استفاده کرده و محتوایی شامل لینک سایت خود در این شبکه ها منتشر کنید تا سایتتان زودتر مورد بررسی گوگل قرار بگیرد. همچنین ممکن است این محتوا را فردی با دنبال کننده های زیاد به اشتراک بگذارد که همین باعث جذب مخاطب بیشتر برای سایت شما میشود.

 

8. لینک سازی داخلی و خارجی 

از دیگر موارد مهم لینک سازی داخلی و خارجی است. به این صورت که وقتی محتوای تازه ای تولید میکنید، لینک آن را در مطالب قبلی سایت نیز جای دهید تا هم گوگل و هم کاربران از طریق مطالب دیگر بتوانند به آن دسترسی داشته باشند. به این ترتیب هم ایندکس محتوای جدید سریع تر رخ میدهد و هم کاربر تایم بیشتری را در سایت شما سپری میکند.

لینک سازی خارجی نیز همانند موردی که در خصوص استفاده از شبکه های اجتماعی گفتیم میشود. ینی لینک محتواهای خود را در خارج از سایت خود نیز جای دهید تا مخاطبان بیشتری جذب کند و سئوی بهتری نیز دریافت کند.

 

9. افزایش بازدید صفحه 

برخی منابع تایید کرده اند که افزایش بازدید از صفحه موجب ایندکس سریعتر صفحه توسط گوگل میشود. یعنی اگر پس از انتشار مطلب افراد زیادی از آن بازدید کنند، سرعت گوگل نسبت به ایندکس آن محتوا بیشتر خواهد شد. یعنی شما میتوانید لینک مطلب خود را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید و یا برای دوستان خود بفرستید تا با افزایش بازدید از صفحه، ایندکس آن سریعتر رخ دهد.

 

نحوه بررسی ایندکس سایت در گوگل 

در انتهای مطلب تصمیم گرفتیم راجع به بررسی ایندکس سایت نیز برای شما توضیح دهیم. شما میتوانید تنها با سرچ کردن آدرسی همانند آدرس زیر در گوگل، مشاهده کنید که آیا صفحه موردنظر در گوگل ایندکس شده است یا خیر.

site:yourdomain.com/address

نکته: به جای yourdomain.com آدرس سایت خود و به جای address ادامه آدرس صفحه موردنظر را وارد کنید.

 

در این آموزش سعی بر آن داشتیم ک راه های ایندکس سریعتر محتوا را به شما بیاموزیم و همچنین موانعی که نمیگذارند صفحات شما ایندکس شوند را نیز به شما معرفی کردیم. امیدواریم این آموزش برای شما مفید بوده باشد و به وسیله آن توانسته باشید سرعت ایندکس صفحات خود در گوگل را افزایش دهید. درصورت بروز هرگونه سوال یا مشکل میتوانید آن را در بخش دیدگاه بیان کنید.

 

آموزش های مرتبط:

آموزش ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل

آموزش ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس

آموزش رفع خطاهای coverage issue در گوگل سرچ کنسول

آموزش نحوه مشاهده آمار بازدید سایت با Statcounter

پینگ Ping چیست؟ چه تاثیری بر سرعت سایت دارد؟

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

خرید هاست

 

آموزش های مرتبط