آموزش ها-هاست نگار

آموزش بخش Validation یا اعتبارسنجی سرچ کنسول گوگل

آموزش بخش اعتبارسنجی سرچ کنسول گوگل


آنچه در این مقاله خواهید آموخت:

آموزش بخش Validation یا اعتبارسنجی سرچ کنسول گوگل 

Validation یا اعتبارسنجی سرچ کنسول چیست؟ 

انواع وضعیت اعتبارسنجی خطاهای سرچ کنسول 

روند اعتبار سنجی در سرچ کنسول گوگل 

  1. بررسی صفحات توسط سرچ کنسول 
  2. Crawling مجدد
  3. حالات بررسی یک URL 
  4. تغییر وضعیت ارور به Passed 

کاربرد Revalidation در سرچ کنسول 

انواع وضعیت اعتبارسنجی URL های دسته های خطاهای سرچ کنسول 

تاریخچه Validation یا اعتبار سنجی 

 

همانطور که میدانید سرچ کنسول گوگل یکی از بهترین ابزار ها در زمینه بررسی و بهینه سازی سایت است. در این مقاله میخواهیم درباره بخش Validation یا همان اعتبارسنجی این ابزار و کاربرد آن به شما آموزش دهیم. اگر شما صاحب یک وب سایت باشید و بخواهید در جهت رفع ارور های سایت خود قدم بردارید، با بخش Coverage سرچ کنسول به ویژه قسمت Validation آن سروکار خواهید داشت. پس ما تصمیم گرفتیم مقاله ای در رابطه با این موضوع در اختیار شما قرار دهیم که به وسیله آن بتوانید به سادگی کار با این بخش را یاد بگیرید.

 

 

آموزش بخش Validation یا اعتبارسنجی سرچ کنسول گوگل 

همانطور که پیش از این گفتم هدف از ایجاد این مقاله آموزشی، آشنایی شما با بخش اعتبارسنجی کنسول جستجوی گوگل و نحوه کار با آن است. پس اکنون با مفهوم این بخش شما را آشنا میکنیم:

 

 

Validation یا اعتبارسنجی سرچ کنسول چیست؟ 

شما میتوانید در بخش Coverage سرچ کنسول به بررسی و رفع مشکلات سایت خود بپردازید. پس از رفع ارور جهت انجام اعتبارسنجی میبایست روی دکمه Validate Fix کلیک کنید. این فرآیند میتواند حتی تا چند روز زمانبر باشد؛ به این ترتیب شما میتوانید از طریق ایمیل خود اطلاعات مرتبط با اعتبارسنجی را دریافت کنید.

 

 

انواع وضعیت اعتبارسنجی خطاهای سرچ کنسول 

اعتبارسنجی میتواند با توجه به مرحله ای که داخل آن است متفاوت باشد. در ادامه انواع وضعیت اعتبارسنجی را به ترتیب برای شما آورده ایم:

 

آموزش بخش اعتبارسنجی سرچ کنسول گوگل

 

  • Not Started
    این وضعیت در واقع به این معناست که شما هنوز برای اعتبارسنجی ارور اقدامی نکرده اید.

  • Started
    این وضعیت نشان دهنده این است که اعتبارسنجی شروع شده، اما هنوز اروری یافت نشده است.

  • Looking Good
    این وضعیت گویای شروع اعتبارسنجی و رفع ارور تمامی موارد بررسی شده است.

  • Passed
    درصورتی که شما برای اعتبارسنجی یک ارور درخواست Validate Fix ارسال کرده باشید؛ اگر تمامی مشکلات مربوط به آن ارور مشخص رفع شده باشد، شما با این وضعیت روبرو میشوید.

  • N/A
    این وضعیت نامشخص است زیرا شما درخواست Validate Fix را ارسال نکرده اید. همچنین ممکن است خود گوگل متوجه رفع مشکلات ارور مربوطه شده و وضعیت اعتبارسنجی را به صورت صحیح نمایش داده باشد.

  • Failed
    و این وضعیت که آخرین حالت اعتبارسنجی است، نشان دهنده این است که رفع خطا با مشکلاتی روبرو شده است و یا هنوز تمامی موارد مربوط به خطا رفع نشده اند. همچنین ممکن است صفحه ای که برای آن درخواست Validate Fix ارسال کرده اید، دیگر وجود نداشته باشد.

 

 

روند اعتبار سنجی در سرچ کنسول گوگل 

در این بخش از مقاله ما میخواهیم روند اعتبارسنجی در سرچ کنسول گوگل را به شما بیاموزیم. این روند شامل 4 مرحله است:

آموزش بخش اعتبارسنجی سرچ کنسول گوگل

 

1. بررسی صفحات توسط سرچ کنسول 

پس از کلیک بر روی Validate Fix و شروع بررسی صفحات سایت شما توسط سرچ کنسول، دو حالت پیش می آید:

حالت اول: وجود ارور مشخص در هر یک از صفحات 

در صورتی که پس از شروع بررسی صفحات توسط سرچ کنسول، صفحاتی با ارور مشخص یافت شود، عملیات اعتبارسنجی تمام میشود و وضعیت Validation بدون تغییر میماند.

 

حالت دوم: عدم وجود ارور مشخص در صفحات 

اما اگر صفحات بررسی شده فاقد ارور مشخص باشند، با شروع اعتبارسنجی، وضعیت آن در حالت Started قرار میگیرد.

 

2. Crawling مجدد

سرچ کنسول URL های دارای مشکل مشخص شده را مورد برسی قرار میدهد. لینک هایی که دارای ارور مشخص شده باشند در بخش Crawling مجدد قرار گرفته و بخش های دیگر سایت دست نخورده باقی خواهند ماند. درصورت تمایل شما میتوانید در صفحه جزئیات ارور، تمامی لینک های مورد بررسی در فرآیند اعتبارسنجی را مشاهده کنید.

 

3. حالات بررسی یک URL 

هنگامی که یک لینک مورد بررسی قرار میگیرد، امکان بروز یکی از 3 حالت زیر وجود دارد:

آموزش بخش اعتبارسنجی سرچ کنسول گوگل

 

  • اول
    درصورتی که خطایی یافت نشود، اعتبارسنجی در حالت Passing میماند. درصورتی که این اولین بررسی پس از اعتبار سنجی باشد، وضعیت به Looking Good تغییر میابد.

  • دوم
    گاهی ممکن است لینک موردنظر دیگر قابل دسترسی نباشد؛ در این صورت وضعیت اعتبارسنجی به حالت Other تغییر میکند که دیگر نشانه ارور نیست.

  • سوم
    درصورتی که خطا رفع نشود، وضعیت ارور به Failed تغییر یافته و عملیات اعتبارسنجی به پایان میرسد.

 

4. تغییر وضعیت ارور به Passed 

در انتهای کار یعنی زمانی که تمامی ارور های مربوط به لینک ها بررسی و مشکلاتشان رفع شد؛ وضعیت اعتبارسنجی ارور به Passed تغییر میابد.

نکته : درصورتی که شما پس از رفع ارور ها درخواست Validate Fix ارسال نکنید؛ خود گوگل در حین کراول میتواند خطاهای رفع شده را بیابد. در این حالت وضعیت اعتبارسنجی را به N/A تغییر میدهد.

 

کاربرد Revalidation در سرچ کنسول 

درصورتی که اعتبارسنجی Failed شود؛ شما میتوانید با کلیک بر روی Revalidation درخواست اعتبارسنجی مجدد دهید. دقت داشته باشید که برای ارسال درخواست دوباره اعتبارسنجی، میبایست درخواست قبلی شما بطور کامل به پایان رسیده باشد. درغیر این صورت، اعتبارسنجی مجدد امکانپذیر نخواهد بود.

نکته : لازم به ذکر است که مواردی که اعتبارسنجی آنها روی یکی از دو حالت Passed یا Other قرار میگیرد، قابلیت Revalidation ندارند. و درصورت کلیک بر روی Revalidate این موارد حذف میشوند.

 آموزش بخش اعتبارسنجی سرچ کنسول گوگل

 

انواع وضعیت اعتبارسنجی URL های دسته های خطاهای سرچ کنسول 

بعد از ارسال درخواست اعتبارسنجی، هر یک از URL ها وضعیت خاص خود را خواهند داشت. این وضعیت ها شامل موارد زیر هستند:

  • Pending Validation
    اگر لینک های موجود در یک دسته ارور بطور کامل بررسی نشده باشند، یعنی هنوز در صف انتظار قرار داشته باشند، وضعیت Pending Validation نمایش داده میشود.

  • Passed
    درصورتی که تمامی URL های موجود در یک دسته ارور مورد بررسی قرار گرفته باشند و هیچ مشکل دیگری یافت نشده باشد، با وضعیت Passed روبرو خواهید شد.

  • Failed
    درصورتی که پس از بررسی لینک ها توسط گوگل، مشکل همچنان وجود داشته باشد، درخواست شما در وضعیت Failed قرار میگیرد.

  • Other
    و در آخر درحالتی که گوگل نتواند به لینک های مدنظر دسترسی یابد و یا آنها را پیدا کند، وضعیت Other که نمایانگر توقف فرآیند است برای شما نمایش داده میشود.

 

تاریخچه Validation یا اعتبار سنجی 

در آخرین بخش از این مقاله میخواهیم نحوه مشاهده جزئیات اعتبارسنجی را به شما بیاموزیم. جهت بازدید از ریز جزئیات اعتبارسنجی انجام شده، میتوانید در بخش Detail بر روی لینک Validation Details کلیک کنید. لازم به ذکر است که گزارش هایی که مشاهده میکنید، با در نظر گرفتن URL به دو قسمت AMP و وضعیت ایندکس تقسیم میشوند.

 

در انتهای این آموزش باید بگوییم که ابزار سرچ کنسول گوگل دارای امکانات بسیاری است که یکی از مهم ترین آنها بخش Coverage میباشد. از طریق این بخش شما میتوانید ارور های موجود در سایت خود را بررسی و به کمک قسمت Validation آن، اقدام به رفع این ارور ها کنید.

امیدواریم این آموزش برای شما مفید بوده باشد و به وسیله آن با بخش Validation یا همان اعتبارسنجی سرچ کنسول گوگل آشنا شده باشید. درصورتی که به مشکل یا سوالی برخوردید میتوانید آن را در بخش دیدگاه مطرح کنید.

 

آموزش های مرتبط با سرچ کنسول گوگل:

آموزش ثبت سایت در Google Search Console

آموزش نحوه ورود به سرچ کنسول گوگل

آموزش حذف صفحات ایندکس شده در Google

کلمات استفاده شده توسط کاربران برای ورود به سایت

روش های ایندکس سریع صفحات در گوگل

رفع خطاهای coverage issue در گوگل سرچ کنسول

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

آموزش های مرتبط