آموزش ها-هاست نگار

CTA یا فراخوان به عمل چیست؟ 9 فاکتور مهم در طراحی دکمه Call To Action

آنچه در این مقاله خواهید آموخت:

دکمه CTA یا فراخوان به عمل چیست؟

9 فاکتور مهم در طراحی CTA

  1. بولد کردن CTA
  2. شکل مناسب
  3. احترام به کاربر
  4. رنگ مناسب
  5. کوتاه بودن متن
  6. متن جذاب
  7. اندازه دکمه
  8. مکان قرارگیری
  9. متن خارجی CTA

چرا باید از CTA استفاده کرد؟

  1. هدایت کاربران به سوی هدف سایت
  2. تاثیر مثبت CTA بر سئوی سایت

3 نکته مهم در طراحی دکمه های CTA

انواع دکمه های CTA

  1. CTA ثبت نام
  2. CTA بررسی محصول
  3. CTA به اشتراک گذاری مقاله
  4. CTA مطالعه بیشتر
  5. CTA ارتباط با پشتیبانی
  6. CTA ارسال فرم
  7. CTA دانلود فایل

نتیجه گیری


حتما شما نیز پیش از این نام CTA را شنیده اید. ممکن است برای شما این سوال پیش آمده باشد که CTA چیست؟ در این مقاله میخواهیم راجع به این نوع دکمه ها برای شما بگوییم.

دکمه CTA یا فراخوان برای عمل، درواقع کاربر را به انجام کاری دعوت میکنند. این عمل میتواند ثبت نام در سایت، خرید محصول یا دانلود فایل باشد. CTA ها میتوانند به شکل دکمه و یا متن لینک شده نمایش داده شوند.

اگر تمایل دارید اطلاعات بیشتری راجع به CTA بدست آورید؛ در این مقاله همراه ما باشید.

 

 

دکمه CTA یا فراخوان به عمل چیست؟

دکمه CTA یا Call To Action درواقع برای دعوت به اقدام است. CTA ها دکمه هایی هستند که بصورت متنی یا تصویری، عمل هدایت کاربر به صفحه ای دیگر را در جهت هدف، انجام میدهند.

حتما شما هم در سایت ها دکمه ها یا متن های لینک داری با عنوان های “ثبت نام کنید، هم اکنون خریداری کنید، بیشتر بدانید، 20% تخفیف برای اولین خرید” را مشاهده کرده اید. در اصل اینها CTA هستند که کاربر را به انجام یک عملی فرا میخوانند.

بطور کلی میتوان اهمیت CTA ها برای صاحبان سایت را در موارد زیر خلاصه کرد:

  • جذب کاربر به سوی تعامل بیشتر با سایت
  • زمانی که از کاربران درخواست انجام کاری میشود، احتمال انجام کار توسط آنها بیشتر میشود

البته باید بدانید که CTA ها برای کاربران نیز مفیدند؛ زیرا به عنوان راهنما عمل کرده و کاربر را به بخش های مدنظر اون هدایت میکنند. 

 

 

9 فاکتور مهم در طراحی CTA

همانطور که تا به این بخش از مقاله متوجه شدید؛ دکمه های CTA از اهمیت زیادی در سایت برخوردارند. پس برای طراحی این دکمه ها میبایست موارد مهمی را رعایت کرد. در ادامه ما این فاکتورهای مهم را برای شما نام میبریم:

 

1. بولد کردن CTA

با بولد کردن CTA درواقع تاکید خود را بر روی این دکمه ها نشان میدهید. همچنین از طراحی شلوغ دکمه ها بپرهیزید. زیرا این کار باعث پرت شدن حواس کاربر و در نهایت دور کردن او از هدف اصلی CTA میشود.

 

2. شکل مناسب

اگر دقت کرده باشید اکثر دکمه های Call To Action مستطیل هستند. اما لازم است بدانید که شما مجبور نیستید مانند قبل عمل کنید. سعی کنید از شکل های متنوع و جذاب برای این دکمه ها بهره بگیرید.

 

3. احترام به کاربر

دقت کنید که کاربر را به انجام کاری مجبور نکنید! همیشه احترام کاربران را در اولویت خود قرار دهید و تعاملی دو طرفه با کاربر ایجاد کنید. زیرا تعاملات یک طرفه و یا از اجبار، نه تنها سودی برای سایت شما ندارد بلکه با از بین بردن احترام کاربر اون را از سایت شما دور میکند.

 

4. رنگ مناسب

علاوه بر شکل دکمه ک پیش از این راجع به آن با شما صحبت کردیم؛ رنگ دکمه های CTA نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. شما به وسیله رنگ دکمه نیز میتوانید کاربران را به سوی کلیک جذب کنید. پس از رنگ های جذاب برای Call To Action های سایت خود استفاده کنید.

 

5. کوتاه بودن متن

متن موجود بر روی دکمه های فراخوان به عمل باید تا حد امکان کوتاه باشد (حداکثر 5 کلمه). وظیفه این دکمه ها رساندن اطلاعات کامل راجع به عمل نیست! بلکه تنها برای نمایش هدف دکمه استفاده میشوند.

 

6. متن جذاب

اگر ایده ای برای ایجاد دکمه CTA ندارید، میتوانید CTA ای با مضمون نمایش تخفیف موجود در سایتتان بسازید. همچنین میتوانید از ایده های متفاوت و جذاب در بخش متن دکمه فراخوان به عمل، استفاده کنید.

 

7. اندازه دکمه

سعی کنید اندازه ای که برای دکمه CTA انتخاب میکنید معقول باشد. اگر خیلی کوچک باشد، ممکن است توجه کاربر را جلب نکند. و همچنن اگر خیلی بزرگ باشد، نمای زیبایی نخواهد داشت. پس به نسبت متن خود اندازه ی دکمه CTA را انتخاب کنید.

 

8. مکان قرارگیری

البته که مکان قرارگیری دکمه CTA تاثیر زیادی بر روی میزان کلیک بر روی آن دارد. دکمه فراخوان به عمل را میبایست در قسمتی از صفحه قرار دهید که احتمال دیدن آن توسط کاربران بیشتر باشد. پس با قرار دادن دکمه CTA در مکان درست و با فاصله مناسبی از دیگر عناصر صفحه، احتمال دیده شدن و کلیک کردن بر روی آن را توسط کاربران افزایش دهید.

 

9. متن خارجی CTA

این متن با متنی که داخل دکمه CTA قرار میدهید متفاوت است. درواقع شما پیش از نمایش دکمه CTA میبایست یک توضیح کوتاهی به کاربر در رابطه با دکمه ارائه کنید. توضیح شما باید کوتاه، گیرا، ساده، مثبت و جذاب باشد. به وسیله این توضیح کاربر متوجه میشود که پس از کلیک بر روی این دکمه چه چیزی در انتظار اوست. پس در نهایت تصمیم میگیرد بر روی دکمه کلیک کند یا خیر.

 

 

چرا باید از CTA استفاده کرد؟

اگر این سوال برای شما پیش آمده است که چرا باید از دکمه های CTA استفاده کرد؛ باید بگوییم که این کار دو دلیل مهم دارد. این دلیل ها را در پایین برای شما توضیح داده ایم:

 

1. هدایت کاربران به سوی هدف سایت

اولین و مهم ترین کاری که CTA ها انجام میدهند، مانند نامش، دعوت به اقدام است. یعنی شما با استفاده از این دکمه ها میتوانید کاربر را به سوی هدف سایت خود، مانند: خرید محصول، ثبت نام در سایت، دانلود فایل، هدایت کنید. پس CTA ها شما را در رسیدن به هدف خود با هدایت کاربر، یاری میکنند.

پس استفاده از CTA و طراحی مناسب آن را جدی بگیرید، تا بتوانید با هدایت کاربر به سوی هدف سایت، نرخ تبدیل کاربر به مشتری را در سایت خود افزایش دهید.

 

2. تاثیر مثبت CTA بر سئوی سایت

بله درست خواندید! دکمه های CTA بر سئوی سایت شما تاثیر مثبت دارند. به وسیله دکمه های Call To Action درواقع کاربر با سایت شما تعامل برقرار کرده و نرخ پرش سایت شما کاهش می یابد. در نتیجه تاثیر خوبی بر سئوی سایت دارند.

اگر تمایل دارید بیشتر راجع به نرخ پرش بدانید، پیشنهاد میکنیم مقاله زیر را مطالعه کنید:

⇐ نرخ پرش چیست؟ چگونه نرخ پرش سایت را کاهش دهیم؟

 

همچنین زمانی که کاربر بر روی دکمه Call To Action کلیک میکند، به صفحه ای دیگر هدایت میشود. پس نرخ بازدید از صفحات سایت شما افزایش می یابد.

زمانی که شما با دکمه های CTA کاربر را در سایت خود نگه میدارید و به صفحه های مختلف او را هدایت میکنید؛ در واقع به موتورهای جستجو می فهمانید که کاربران زمان زیادی در سایت شما سپری کرده اند و محتوای سایت شما برای آنها مفید بوده است. پس تاثیر خوبی در سئو سایت شما خواهد داشت.

در صورت تمایل میتوانید با مطالعه مقاله زیر، با ابزارهای فوق العاده سئو آشنا شوید:

⇐ معرفی 8 تا از بهترین ابزارهای سئو

 

 

3 نکته مهم در طراحی دکمه های CTA

در این بخش از مقاله میخواهیم 3 نکته مهم در طراحی دکمه های CTA را به شما بیاموزیم. شما با رعایت این نکات میتوانید بهترین دکمه های فراخوان به عمل را طراحی کنید. همچنین مطمئن باشید بازخورد خوبی از این دکمه ها دریافت خواهید کرد. این نکات موارد زیر هستند:

 

استفاده از تست های A/B

اگر مقاله پیشین ما را مطالعه کرده باشید، اطلاعات کافی راجع به تست های A/B دارید. در این نوع تست ها درواقع شما دو طراحی متفاوت برای بخش موردنظر انجام میدهید و با تقسیم بازدیدکنندگان، نتایج و بازخورد دریافتی از هر یک را باهم مقایسه میکنید. و در نهایت میتوانید بهترین طرح را انتخاب کنید.

اگر میخواهید اطلاعات لازم درباره تست های A/B را بدست آورید، میتوانید از مقاله زیر کمک بگیرید:

⇐ تست A/B چیست؟ نحوه طراحی آن

 

تناسب طراحی CTA با توجه به موضوع صفحه

یکی از مهم ترین نکته ها، تناسب طراحی CTA با توجه به موضوع صفحه است؛ زیرا هر طراحی ای مختص به موضوعی خاص است. برای مثال شما نمیتوانید طراحی ای که برای CTA لندینگ پیج انجام داده اید را در صفحه تماس با ما نیز به کار ببرید. این قضیه به این خاطر است که بازخوردهایی که میخواهید از صفحه فرود خود دریافت کنید، متفاوت از بازخوردی است که از صفحه تماس با ما دریافت خواهید کرد.

پس در هنگام طراحی دکمه های CTA برای هر صفحه ای، موضوع صفحه را حتما در نظر داشته باشید. تا بتوانید بهترین بازخورد ممکن را از وجود آن دریافت کنید.

 

طراحی متفاوت دکمه های CTA

باید دکمه های CTA را متفاوت از بقیه عناصر صفحه طراحی کنید؛ تا احتمال جذب کاربر به سوی آن و سپس کلیک کردن بر روی آن بیشتر شود. البته لازم به ذکر است که نیاز نیست بطور کلی طراحی آن را تغییر دهید و شکل عجیبی برای آن در نظر بگیرید. بلکه میخواهیم بگوییم که با بزرگ کردن فونت متن دکمه و شکل آن، احتمال جذب کاربر به سوی آن را بیشتر کنید.

 

 

انواع دکمه های CTA

در این بخش از مقاله میخواهیم شما را با انواع دکمه های CTA آشنا کنیم. البته تعداد این دکمه ها زیاد است، اما ما میخواهیم آن دسته از CTA هایی که بیشتر در سایت ها کاربرد دارند را به شما معرفی کنیم:

 

1. CTA ثبت نام

دکمه CTA ثبت نام، در واقع کاربر را به سوی ثبت نام در سایت شما هدایت میکند. محل قرارگیری این دکمه میتواند در انتهای فرم ثبت نام باشد. پس از تکمیل فرم توسط کاربر، با کلیک بر روی دکمه ثبت نام، این کار انجام میشود.

دقت کنید که دکمه ها میبایست متفاوت از دیگر عناصر صفحه باشند.

 

2. CTA بررسی محصول

زمانی که شما محصولات خود را معرفی میکنید، کاربر ممکن است بخواهد اطلاعات بیشتری راجع به یکی از محصولات دریافت کند. در این هنگام دکمه بررسی محصول به کمک او می آید. یعنی شما با تعبیه یک CTA در کنار محصول، این امکان را برای کاربر فراهم میکنید تا با کلیک بر روی آن به صفحه ی توضیحات محصول هدایت شود.

 

3. CTA به اشتراک گذاری مقاله

شما میتوانید در کنار محتوای خود، دکمه های جانبی نیز برای به اشتراک گذاری مطالب در نظر بگیرید. این امر باعث میشود که کاربران در صورت تمایل، مطالب شما را به کمک این دکمه ها، در شبکه های مجازی به اشتراک بگذارند. و در نهایت با مشاهده زیاد مطالبتان، ترافیک سایت نیز افزایش پیدا میکند.

 

4. CTA مطالعه بیشتر

هنگامی که کاربر در صفحه مقالات شما قرار دارد، شما در این بخش احتمالا تصویر کوچکی به همراه عنوان مقاله و متن کوتاهی درباره آن، به اون نمایش میدهید. در این بخش شما میتوانید دکمه CTA طراحی کنید، تا کاربر در صورت نیاز با کلیک بر روی آن به بخش محتوای کامل از آن عنوان هدایت شود.

 

5. CTA ارتباط با پشتیبانی

بهتر است در صفحه ی اصلی سایت خود دکمه CTA ای تعبیه کنید تا کاربران در صورت نیاز بتواند با کلیک بر روی آن با پشتیبانی سایت در ارتباط باشند. این پشتیبانی میتواند بصورت چت آنلاین، ارسال ایمیل و یا تماس باشد.

اگر تمایل دارید بدانید چگونه میتوان سیستم تیکت و پشتیبانی در وردپرس ایجاد کرد، مقاله زیر را مطالعه کنید:

⇐ آموزش ایجاد سیستم تیکت و پشتیبانی در وردپرس

 

6. CTA ارسال فرم

منظور از CTA ارسال فرم، دکمه هایی است که در انتهای فرم ها جهت انجام اقدام مدنظر وجود دارند. مانند:

  • دکمه پرداخت در انتهای فرم خرید
  • دکمه ارسال در انتهای فرم خبرنامه
  • دکمه دریافت در انتهای فرم دانلود فایل

اگر میخواهید در سایت وردپرسی خود فرم ایجاد کنید، ما مقاله ای برای شما تهیه کرده ایم که در آن، بهترین افزونه های فرم ساز را معرفی کرده ایم:

⇐ معرفی 9 تا از بهترین افزونه های فرم ساز وردپرس

 

7. CTA دانلود فایل

ممکن است شما سایت موزیک، فیلم یا آموزشی داشته باشید. در این صورت جهت دانلود فایل های موجود در سایت خود، میتوانید CTA تعبیه کنید. دقت داشته باشید که دکمه را متفاوت از عناصر دیگر موجود در صفحه طراحی کنید تا کاربر را جهت کلیک، جذب کنید.

 

 

نتیجه گیری:

دکمه های CTA یا فراخوان به عمل، درواقع کار انتقال کاربر به صفحه ی هدف شما را بر عهده دارند. با طراحی درست و جذاب این دکمه ها، شما میتوانید نرخ تبدیل سایت خود را به طرز چشمگیری افزایش دهید.

همچنین CTA های جذاب، با کاهش نرخ پرش و افزایش نرخ بازدید، تاثیر بسیار خوب و مثبتی بر سئوی سایت شما میگذارند. پس در طراحی آنها دقت کافی را داشته و زمان لازم را بگذارید.

امیدواریم این مقاله آموزشی برای شما مفید بوده باشد و به کمک آن با مفهوم دکمه CTA آشنا شده باشید. درصورتی که درباره این مقاله به مشکلی برخورد کردید؛ میتوانید آن را در بخش دیدگاه بیان کنید.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

خرید هاست

 

آموزش های مرتبط