همه ما میدانیم که برای پیشرفت بهتر کارها، یک سیستم مدیریت جامع نیاز است. در این مقاله قصد داریم در مورد سیستم مدیریت محتوا توضیح دهیم و بگوییم که منظور از مدیریت محتوا چیست.
اصولا وب سایت ها به دو دسته پویا (Dynamic) و ایستا یا همون استاتیک (Static) تقسیم می شوند.وب سایت های استاتیک همه چیز آن ثابت است و برای ایجاد تغییرات در محتوای آن باید در کدهای وب سایت تغییری اعمال کنیم و به عبارتی دیگر اگر بخواهیم یک پست جدید در وب سایت انتشار دهیم باید به فایل کد آن دسترسی داشته باشیم و از درون فایل تغییرات خود را اعمال نماییم, لذا برای انجام چنین تغییراتی داشتن دانش کد نویسی لازم می باشد که این کار برای همه میسر نیست!
اما دسته دوم وب سایت های پویا هستند که در واقع برای اعمال تغییرات در محتوای وب سایت نیازی به دسترسی به فایل های کد و داشتن دانش برنامه نویسی نمی باشد.لذا شرکت طراحی سایت مورد نظر شما یک محیطی را برای شما ایجاد می کند تا از آن طریق کلیه امکانات وب سایت خود را مدیریت نمایید.
سیستم مدیریت محتوا (CMS) چیست؟
سیستم مدیریت محتوا یا Content Management Sistem نیک برنامه نرم افزاری است که به کاربران امکان می دهد در ایجاد، ویرایش و تولید محتوای دیجیتالی همکاری کنند: صفحات وب، پست های وبلاگ و غیره. شما محتوای دیجیتال را به یک سیستم قویتر راهاندازی میکنید که هسته اصلی مدیریت یک تجربه دیجیتالی کلی در بسیاری از کانالهای مختلف، مانند ایمیل، برنامههای تلفن همراه، رسانههای اجتماعی، وبسایتها و موارد دیگر است. تمام این اموری که نام برده شد، جزو کارهای مدیریتی محتوا هستند. به صورت کلی یک CMS از دو عنصر تشکیل شده است:
-
برنامه کاربردی مدیریت محتوا
-
برنامه تحویل محتوا که سبب به روزرسانی اطلاعات وبگاه میشود.
در اکثر مواقع زمانی افراد به استفاده از CMS روی میآورند که مهارت کافی در استفاده از زبانهای برنامه نویسی را نداشته باشند و یا زمان لازم برای کدنویسی اختصاصی وجود نداشته باشد. به همین دلیل به جای کدنویسی و طراحی سایت شخصی سازی شده، از این نوع سیستمهای آماده استفاده میکنند.
چرا از CMS استفاده کنیم؟
ما قبلاً به برخی از مزایای استفاده از CMS اشاره کردهایم، اما بیایید به چند مزیت خاص که میتواند بر فرآیند راهاندازی، بهرهوری تیم و دیده شدن آنلاین شما تأثیر بگذارد نگاهی بیندازیم.
بدون نیاز به دانش کدنویسی
سیستمهای CMS با امکان ساختن وبسایتهای بدون کدنویسی به غیراز توسعهدهندگان و سایر کاربران، به ایجاد انقلابی در طراحی وب نیز کمک کردهاند. دوران تکیه بر توسعه دهندگان و طراحان وب برای تجارت شما گذشته است.شما می توانید محتوا را ایجاد و مدیریت کنید، طراحی سایت خود را سفارشی کنید، و برنامه های افزودنی را برای افزودن قابلیت به سایت خود نصب کنید آن هم بدون کدنویسی.
نکته مهم این است که اکثر پلتفرم ها به شما امکان می دهند کد سفارشی را برای کنترل دقیق تر روی سایت خود نیز اضافه کنید.
در نتیجه، کاربرانی که منابع فنی و زمان محدودی دارند همچنان می توانند یک وب سایت قدرتمند برای کسب و کار خود بسازند.
همکاری آسان
چندین کاربر می توانند به طور همزمان به یک CMS دسترسی داشته باشند و روی آن کار کنند. این بدان معناست که در هر روز، محتوا گزاران شما میتوانند محتوا تولید کنند، متخصصان و توسعه دهندگان میتوانند بر روی سایت کار کنند. به طور خلاصه، یک CMS می تواند به بهبود گردش کار و بهره وری در تیم شما کمک کند.
سطح دسترسی
یک CMS به شما امکان می دهد به لطف تایین سطح دسترسی کاربران میتوانید به کارآمدترین و ایمن ترین شکل ممکن همکاری کنید. این بدان معناست که برای مثال، تولید کنندگان محتوا، میتوانند تمام مجوزهایی را که برای نوشتن، انتشار و مدیریت محتوا نیاز دارند، داشته باشند؛ اما نمیتوانند افزونهها را حذف کنند یا عملکرد سایت را تغییر دهند.
به روز رسانی ساده
یک CMS به شما امکان می دهد تغییرات را در سایت خود سریعتر و آسان تر انجام دهید - از به روز رسانی های اصلی، مانند طراحی مجدد وب سایت، به روز رسانی های جزئی، مانند تغییر تصویر در صفحه اصلی خود. بهجای استخدام یک توسعهدهنده مستقل یا تلاش برای ویرایش کد، میتوانید به داشبورد CMS خود بروید تا محتوای وبسایت خود را بهروزرسانی و ویرایش کنید. که به شما این امکان را می دهد که محتوای خود را پویا و بروز نگه دارید.
تصورات غلط در مورد سیستم مدیریت محتوا چیست؟
بسیاری از افراد تصور میکنند، به کارگیری یک CMS خاص، سبب به اوج رسیدن و موفقیت وبسایت آنها میشود. در صورتی که این مسئله هیچ ارتباطی به سیستمی که از آن استفاده میکنید، ندارد. یک سیستم با کیفیت بدون شک در مدیریت امور به شما کمک خواهد کرد، اما موفقیت شما بستگی به کیفیت محتوا، خدمات، پشتیبانی، بازاریابی و عوامل دیگر دارد.
باور اشتباه دیگری که درمورد سیستمهای مدیریت محتوا وجود دارد این است که با استفاده از آنها، دیگر نیازی به توسعه دهنده وب یا برنامه نویس نخواهید داشت. در صورتی که برای داشتن یک سایت پیشرفته و حرفهای وجود این تخصصها در کنار سیستمهای مدیریتی، الزامی است.
از سیستم های مدیریت محتوا پر طرفدار و معروف میتوان به وردپرس ، جوملا ، دروپال ، اپن کارت ، مگنتو و ... نام برد.
وردپرس
وردپرس یکی از سیستمهای مدیریت محتوای رایگان است که در ابتدا تنها یک پلتفرم ساده برای وبلاگنویسی بود اما به مرور زمان بر قدرت خود اضافه کرد که البته این مسئله را مدیون تیم قدرتمندی است که در پشت صحنه خود دارد. شما می توانید به راحتی و به سرعت یک سایت وردپرس را بسازید و سپس آن را با هر یک از هزاران افزونه و تم موجود در دایرکتوری رسمی وردپرس یا سایر سایت های شخص ثالث سفارشی کنید.
جوملا
جوملا مانند وردپرس یک CMS منبع باز است. چیزی که جوملا را متمایز می کند پشتیبانی چند زبانه داخلی و گزینه های مدیریت کاربر و محتوا پیشرفته است که آن را برای عضویت، انجمن و سایت های شبکه های اجتماعی ایده آل می کند. CMS جوملا در سال ۲۰۰۱ معرفی شد. از این سیستم معمولا برای وبسایتهای محتوا محور و نیز سایتهای بزرگ و فروشگاهی استفاده میکنند. یکی از معایبی که میتوان برای این سیستم مدیریتی بیان کرد، رابط کاربری پیچیده آن است که ممکن است کار کردن با آن برای مبتدیان کمی دشوار باشد.
دروپال
دروپال یک CMS بسیار انعطاف پذیر است که مورد علاقه شرکت های بزرگ و سازمان های دولتی است.معمولا از این سیستم برای طراحی پرتالهای خبری، سایتهای دانلود و… استفاده میشود.در دروپال هم مانند وردپرس میتوانید محتوا، تصاویر و فیلم روی سایت خود قرار دهید و خودتان آن را مدیریت کنید.
در این آموزش در مورد CMS توضیح دادیم. امیدواریم این مقاله آموزشی برای شما مفید بوده باشد، برای دیدن باقی آموزش ها میتوانید وارد منوی پشتیبانی بخش آموزش ها شوید، در صورتی که درباره این آموزش به مشکل یا سوالی برخورد کردید، میتوانید آن را در بخش دیدگاه بیان کنید.