آنچه در این مقاله خواهید آموخت:
Dwell Time یا زمان ماندگاری چیست؟
نحوه رفتار گوگل به هنگام ورود یک کاربر به یک سایت
نحوه افزایش زمان ماندگاری در سایت
تفاوت Dwell Time و Bounce Rate چیست؟
آیا Dwell Time همان Time on Page است؟
آیا Dwell Time و مدت زمان Session یکی هستند؟
حتما شما هم در حالی که دارید بر روی سئو سایت خود کار میکنید با کلماتی مواجه میشوید که هرگز پیش از آن، این اصطلاحات را نشنیده بودید. یکی از این ها میتواند Dwell Time باشد و ممکن است شما با احساس عدم آگاهی درباره این اصطلاح، آن را در بستر اینترنت جستجو کرده باشید تا اطلاعاتی را درمورد آن کسب کنید.
بگذارید این مقاله را با ذکر یک مثال برای شما بازگو کنیم. حتما برای شما هم این اتفاق افتاده است که هنگامی دیدن فیلمی، آگهی را مشاهده کرده باشید. معمولا چه مدتی درگیر آگهی میشوید و آن را تماشا میکنید؟ 2 ثانیه؟ 5ثانیه؟ شاید هم 10 ثانیه یا بیشتر؟ این زمانی که شما درگیر این آگهی شده اید را Dwell Time می نامند.
Dwell Time یا زمان ماندگاری چیست؟
هنگامی که کاربر وارد یک وب سایت میشود تا زمانی که بخواهد مجددا به صفحه جستجوی گوگل بازگردد (پاسخ خود را یافته و از سایت خارج میشود یا پایخ را دریافت نکرده و برای جستجوی بیشتر به گوگل بازمیگردد) ، این تایم را Dwell Time یا زمان ماندگاری کاربر می نامند.
درواقع میتوان گفت این زمان هرقدر بیشتر باشد، سایت در نظر گوگل با ارزش تر خواهد بود. این زمان بظور متوسط 2 دقیقه و 17 ثانیه برای صفحات اینترنتی است. البته این زمان برای صفحات ارزشمند متفاوت است. زمان ماندگاری کاربران در صفحات ارزشمند بطور متوسط 3 دقیقه و 10 ثانیه است.
نحوه رفتار گوگل به هنگام ورود یک کاربر به یک سایت
لازم است بدانید که گوگل زمانی که کاربری وارد سایتی میشود بسیاز هوشمندانه رفتار او را زیر نظر میگیرد. هنگام ورود کاربر به سایت یکی از حالات زیر رخ میدهد:
- صفحه ی مشاهده شده با موضوع موردنظر کاربر مغایرت دارد:
اگر این قضیه رخ دهد در ادامه کاربر سایت دیگری را از نتایج جستجو انتخاب میکند و یا دوباره عبارت را در گوگل سرچ میکند. این امر به گوگل اطلاع میدهد که محتوای ارائه شده برای کاربر مناسب نبوده است. در نتیجه این خروج امتیاز منفی از سوی گوگل برای سایت خواهد داشت. - کاربر پاسخ را در صفحه بازشده می یابد و به صفحه نتایج جستجو باز می گردد:
پس از بروز این کار، ممکن است کاربر در راستای پاسخ دریافت شده عبارت دیگری را جستجو کند یا با توجه به اینکه پاسخ خود را یافته است، دیگری چیزی را جستجو نکند. این خروج حتی اگر سریع باشد، به دلیل اینکه کاربر پاسخ خود را یافته است، امتیاز منفی ای از سوی گوگل برای سایت ثبت نمیشود. - محتوای صفحه بازشده مفید بوده و کاربر برای مطالعه آن وقت میگذارد:
اگر این اتفاق رخ دهد، به این معناست که محتوا مفید و مورد پسند کاربر بوده است. که این امر موجب میشود این سایت در جستجوی بعدی جایگاه بهتری داشته باشد؛ زبرا دارای محتوای با ارزشی بوده است.
تاثیر Dwell Time بر سئو سایت
زمان ماندگاری میتواند تاثیر در سئو داشته باشد و هم میتواند تاثیر نداشته باشد؛ این سخن از این سرچشمه میگیرد که گوگل اطلاعات قابل اسثتنادی در این باره در اختیار ما نگذاشته است.
علت این امر آن است که این معیار بر اساس اینکه کاربر پیش از بازگشت به نتایج جستجو چه مدتی را در سایت گذرانده است، ساخته شده است. نمیتوان به صراحت گفت کاربری که به سرعت از سایت خارج شده است، محتوای سایت برای او مفید نبوده؛ زیرا این امر میتواند دلایل متعددی داشته باشد.
پس میتوان گفت Dwell Time میتواند مهم باشد و تا حدی تاثیرگذار بر سئو، اما نمیتوان آن را به عنوان یکی از معیار های قطعی موثر بر سئو در نظر گرفت.
نحوه افزایش زمان ماندگاری در سایت
پس از اینکه شما را با مفهوم Dwell Time آشنا کردیم، ممکن است شما بخواهید با انجام مواردی در سایت خود، این مقدار را افزایش دهید. مهم ترین نکته این است که سایت خود را از دید کاربر ببینید و سبک سایت و محتوای خود را بصورت کاربر پسند طراحی کنید. برخی از این موارد را برای شما در زیر آورده ایم:
1. ارائه دادن کامل ترین محتوای ممکن
یکی از مهم ترین موارد جهت افزایش Dwell Time ، ارائه ی محتوای کامل به کاربر است. اگر کاربر محتوای کاملی در راستای سوال خود دریافت کند، احتمال خیلی کمی وجود دارد که باز هم به صفحه نتایج جستجو بازگردد و سایت دیگری را در این زمینه بازکند. همچنین شما با ارائه محتوای کامل درواقع باعث میشوید که کاربر زمان بیشتری را در سایتتان جهت مطالعه مقاله صرف کند.
درصورتی که تمایل دارید راجع به اصول محتوا نویسی بدانید، میتوانید از مقاله زیر کمک بگیرید:
2. استفاده از تصاویر، ویدئو ها و موارد جذاب
هنگامی که شما قصد دارید محتوای بیش از 1000 کلمه ای را در اختیار کاربر قرار دهید؛ این محتوا برای او کسل کننده خواهد شد. بنابراین شما میتوانید با استفاده از تصاویر مرتبط در محتوا، آن را برای کاربر جذاب کنید. همچنین با افزودن ویدئو به محتوای خود، درواقع کار را برای کاربرانی که حوصله خواندن مقاله را ندارند ساده میکنید. اینها باعث میشوند که کاربر زمان بیشتری را در سایت شما صرف کند و زمان ماندگاری در سایت شما افزایش یابد.
3. بهره گیری از کامنت مارکتینگ جهت مشارکت کاربران در سایت
کامنت مارکتینگ یکی از شیوه های نگهداری کاربر در سایت است. زمانی که با حجم زیادی از کامنت در یک صفحه مواجه میشوید، حس کنجکاوی شما برانگیخته میشود که ببینید کاربران در چه موردی کامنت گذاشته اند. حتی ممکن است بخواهید شما هم کامنت بگذارید و پاسخی شخصی را بدهید و یا حتی سوالی بپرسید. این ترفند کامنت منارکتینگ است که صاحبان سایت سعی میکنند به کمک آن کاربر را بیشتر در سایت خود نگهدارند.
4. بهینه سازی سایت برای کاربران موبایل
بهینه سازی سایت برای کاربران موبایل را همیشه در نطر بگیرید. امروزه بیشترین کاربران از موبایل برای ورود به اینترنت استفاده میکنند. پس حتما باید سایت خود را برای نسخه موبایل بهینه کنید تا کاربران موبایل تجربه خوبی از کار با سایت شما بست آورند.
5. افزایش سرعت بارگذاری سایت
افزایش سرعت بارگذاری سایت یکی دیگر از عواملی است که باعث میشود کاربر جذب سایت شما شود. اگر بارگذاری ساعت کند باشد باعث کلافگی کاربر میشود که این امر احتمال بازگشت کاربر به صفحه نتایج جستجو را، در تایم کمی پس از ورود به سایت، به همراه دارد. پس صفحات سایت را به گونه ای بهینه سازی کنید که سایت شما در کمترین زمان ممکن لود شود.
6. استفاده درست از پاپ آپ های تبلیغاتی
برای بکار بردن پاپ آپ های تبلیغاتی در سایت خود، حتما برنامه ریزی دقیق از پیش تعیین شده داشته باشید. زیرا تنها انجام یک کار اشتباه در بکارگیری این پاپ آپ ها، میتواند آنها را بسیار آزار دهنده جلوه دهد. که در نهایت کاربران با مشاهده آن بلافاصله سایت شما را ترک میکنند و حتی ممکن است دیگر به سایت شما بازنگردند. این خروج از سایت نه تنها زمان ماندگاری در سایت را کاهش میدهد بلکه باعث افزایش نرخ پرش نیز میشود. همچنین ممکن است یکسری از کاربران خود را نیز از دست بدهید. همه این موارد تاثیرات بسیار بدی بر سئو سایت شما خواهند داشت.
7. طراحی UI و UX سایت به بهترین شکل
طراحی UI و UX سایت را حتما به بهترین شکل انجام دهید. زیرا کاربر وقتی ببیند که سایت شما از نظر ظاهری، ساختار و کار با آن بسیار خوب است؛ تایم بیشتری را در سایت شما میگذراند که این امر باعث افزایش Dwell Time میشود.
اگر میخواهید بیشتر راجع به UI و UX بدانید و اطلاعات مفیدی درباره این دو کسب کنید، از مقاله های زیر بهره بگیرید:
8. طبقه بندی محتوای سایت
مورد دیگری که شما میتوانید با اعمال آن کاربر را به سایت خود جذب کنید، طبقه بندی محتواست. شما با اینکار درواقع به کاربر اعلام میکنید که در هر بخش از محتوای خود چه چیزی را توضیح داده اید. این امر دسترسی کاربر به بخش موردنطر و درک بهتر مفهومات موجود در محتوا را ساده تر میکند.
تفاوت Dwell Time و Bounce Rate چیست؟
این دو اصطلاح در سئو کاملا متفاوت از یک دیگر هستند. Dwell Time یا زمان ماندگاری درواقع تایمی که کاربر در صفحه ای از سایت گذارنده است را محاسبه میکند؛ درصورتی که Bounce Rate یا نرخ پرش درصد خروج کاربران از سایت، پس از ورود به آن و بدون انجام هرگونه فعالیتی را محاسبه میکند.
درواقع Bounce Rate زمانی محاسبه میشود که کاربر بدون انجام فعالیتی در سایت، صرفا از آن خارج شود. اما Dwell Time هنگامی محاسبه میشود که کاربر از سایت شما خارج شود و به صفحه جستجو بازگردد. یعنی درصورتی که کاربر از سایت خارج شود اما به نتایج جستجو بازنگردد، این امر امتیاز منفی از نظر گوگل ندارد. زیرا کاربر دیگر نیازی به جستجو نداشته است، حتی اگر صفحه سایت شما برای او مفید نبوده باشد.
درصورتی که تمایل دارید بیشتر راجع به نرخ پرش اطلاعات کسب کنید، میتوانید از مقاله زیر کمک بگیرید:
آیا Dwell Time همان Time on Page است؟
خیر این دو فاکتور متفاوت از یکدیگرند. Time on Page یا میانگین مدت زمان توقف بر روی صفحه درواقع مقدار زمانی است که یک کاربر بر روی یک صفحه از سایت شما صرف میکند. این کاربر ممکن است از هر طریقی مانند: آدرس سایت، شبکه های اجتماعی و … وارد صفحه سایت شما شده باشد. پس این فاکتور با Dwell Time فرق دارد.
آیا Dwell Time و مدت زمان Session یکی هستند؟
مدت زمان session یا نشست، دروافع مقدار تایمی که یک کاربر بر روی سایت شما سپری کرده است را اندازه گیری میکند. این کاربر میتواند مستقیما آدرس سایت را وارد کرده باشد و یا از طریق لینک هایی که از سایت شما در شبکه های اجتماعی موجود است وارد سایت شده باشد. همانطور که میدانید کار Dwell Time نیز متفاوت از این فاکتور است.
نتیجه گیری:
زمان ماندگاری کاربر در سایت در واقع مدتی است که کاربر پیش از بازگشت به نتایج جستجو، در سایت گذرانده است. نمیتوان گفت این زمان ماندگاری تاثیر مستقیم بر سئو دارد؛ اما میتوان با افزایش این زمان بطور کلی تاثیر خوبی بر سایت و جایگاه آن در نتایج جستجو داشت.
زمان ماندگاری کاربر در سایت درواقع میزان رضایت او از محتوای سایت را مشخص میکند. همچنین یکی از مهم ترین معیار های گوگل برای افزایش اعتبار و بهبود جایگاه یک سایت تجربه کاربری است. پس میتوان گفت این معیار میتواند بر سایت شما تاثیر مثبتی داشته باشد.
امیدواریم این آموزش برای شما مفید بوده باشد و به کمک آن با مفهوم Dwell Time آشنا شده باشید. درصورتی که درباره ی این مقاله سوالی برای شما ایجاد شد، میتوانید آن را در بخش دیدگاه بیان کنید.
آموزش های مرتبط با این مقاله:
9 دلیل ایندکس نشدن سایت در گوگل
نحوه انتخاب بهترین کلمات کلیدی
بهترین ابزارهای سئو و ردیابی کلمات کلیدی
12 عامل موثر در رتبه بندی محتوا