دلایل زیادی وجود دارد که چرا لینوکس باید به پلتفرم های نرم افزاری اختصاصی مانند ویندوز و مک ترجیح داده شود. اما در اینجا، ما نه دلیل اصلی را برای ارائه تصویری واضح به شما فهرست می کنیم.
تا چند سال پیش لینوکس عمدتاً برای سرورها استفاده می شد و برای دسکتاپ ها مناسب تلقی نمی شد. اما رابط کاربری و سهولت استفاده آن در چند سال اخیر به طور پیوسته در حال بهبود بوده است. لینوکس امروزه به اندازه کافی کاربرپسند شده است تا جایگزین ویندوز روی دسکتاپ شود. صدها هزار نفر در سراسر جهان از آن استفاده می کنند. در اینجا ده مهم ترین دلیل وجود دارد.
لینوکس برای چیست؟
لینوکس تقریبا در همه جا ظاهر می شود. میتوانید آن را روی دسکتاپ، سرور، دستگاههای تلفن همراه، ابررایانهها و به عنوان بخشی از اینترنت اشیا (IoT) در میان دیگر پلتفرمها پیدا کنید. لینوکس از این جهت مهم است که قابل تنظیم و شخصی سازی بسیار است و روی سخت افزارهای قدیمی کار می کند. میزان سختی یادگیری لینوکس در ابتدا میتواند باعث ناراحتی شود، اما تجربه بهدستآمده در کار با لینوکس به همه پلتفرمهایی که پشتیبانی میکند، که زیاد هم هستند، مورد استفاده قرار میگیرد. لینوکس در واقع پایه ای برای سایر سیستم عامل ها مانند اندروید است، زیرا انعطاف پذیری زیادی را ارائه می دهد.
چرا لینوکس مهم است؟
مهمترین دلیل برای استفاده از لینوکس این است که وسیله ای برای افزایش بازگشت سرمایه در هر محیطی فراهم می کند زیرا لزوماً نیازی به پرداخت هزینه برای سیستم عامل ندارید و به طور بالقوه امکان استفاده از سخت افزاری که از قبل دارید وجود دارد. لینوکس مهم است زیرا می تواند بین سود یا زیان سازمان شما تفاوت ایجاد کند.
لینوکس همچنین یکی از موفق ترین نمونه های پروژه منبع باز است. کد آن برای عموم قابل دسترسی است، هر کسی میتواند کد آن را تغییر داده و توزیع کند، و با همکاری انجمن لینوکس توسعه داده شده است. این جنبهها مستقیماً به مزایای کلیدی آن، مانند امنیت قوی، کمک میکنند.
برای استفاده از لینوکس در کسب و کار، پروژه تحقیقاتی، برنامه های کاربردی وب، محیط های تخصصی، یا برای رفع نیازهای عملی دیگر، دلیل محکمی وجود دارد. بخش های زیر نه مزیت استفاده از لینوکس در سازمان شما را بیان می کند.
امنیت قوی
لینوکس از سایر سیستم عامل های امروزی امن تر است زیرا لینوکس توزیع های متعددی دارد و هر روز تعداد بیشتری ظاهر می شود. برخی از توزیع های معروف عبارتند از Ubuntu، Debian و CentOS. همه آنها به طور منظم به روز می شوند، بنابراین ایجاد ویروسی که لینوکس را به طور کلی هدف قرار دهد تقریبا غیرممکن است زیرا یک هدف متحرک است. لینوکس فرض میکند که همه فقط برای برنامهها و دادههای خود امتیاز دارند. هنگامی که یک برنامه توسط ادمین نصب و پیکربندی میشود، کاربر نمیتواند کاری جز استفاده از آن با آن انجام دهد.
برنامه ها نمی توانند تغییراتی در تنظیمات و پیکربندی سیستم ایجاد کنند مگر اینکه کاربر به عنوان کاربر اصلی (sudo) وارد سیستم شده باشد. اکثر کاربران به عنوان root وارد نمی شوند. از این رو، آنها نمی توانند آسیب زیادی به سیستم وارد کنند، مگر به فایل ها و برنامه های خود، زیرا بدافزار دانلود شده دارای دسترسی های محدودی خواهد بود. شما می توانید بدون نگرانی در مورد آلوده شدن سیستم خود در اینترنت مرور کنید.
هزینه کم
یکی از مزایای لینوکس این است که هسته لینوکس رایگان است و تحت منبع باز GNU GPL (مجوز عمومی عمومی) قرار می گیرد، بنابراین می توانید هر آنچه را که می خواهید برای ایجاد یک پیکربندی سفارشی به آن اضافه کنید. تقریباً هر توزیع لینوکس را می توان دانلود کرد. ده ها نرم افزار آموزشی تحت لینوکس در دسترس هستند. حتی معادل نرم افزارهای حرفه ای برای ویرایش عکس، ویرایش صدا و ویرایش ویدئو نیز موجود است.
به روز رسانی سریع و متفاوت
در سیستم عامل لینوکس هنگامی که باگی کشف بشود چند روز بعد نسخهی اصلاح شدهی آن آمادهی استفادهی کاربران است. ضمن اینکه سیستم لینوکس طوری یکپارچه است که با استفاده از نرم افزار آپدیت، شما قدرت بروز رسانی اکثر برنامه ها را دارید . این در ویندوز تنها محدود به اشکالات سیستم عامل و برنامه های وابسته به آن ( مثل مدیا پلیر، اکسپلورر و… ) است. در لینوکس علاوه بر آپدیت های امنیتی ویژگی های جدیدی نیز ممکن است در یک بروزرسانی قرار گرفته باشد. در لینوکس هیچ چیز بر شما پوشیده نیست.
پشتیبانی از ترمینال
برای اتصال به سرورهای پشتیبان پروژه خود با لینوکس، نیاز به نصب نرم افزار خاصی ندارید. تنها چیزی که نیاز دارید ابزار Secure Shell (SSH) برای دسترسی ایمن به سرور است. علاوه بر این، به ویرایشگرهایی مانند Emacs، Nano و Vim دسترسی دارید که به شما امکان میدهند فایلهای پیکربندی یا اسکریپتهای میزبانی شده را بهطور سریع بهروزرسانی کنید. این مزایای استفاده از لینوکس به این معنی است که توسعه دهندگان زمان بیشتری را صرف نوشتن و آزمایش کد می کنند تا اینکه برخی از فرآیندها را برای تکمیل وظایف مشخص کنند.
پشتیبانی شگفت انگیز درایور
لینوکس درایورهایی را که به آن نیاز دارید ارائه می کند، بنابراین وقت خود را برای جستجوی دیسک درایور برای استفاده با دستگاه خود تلف نکنید. یکی از مزایای لینوکس این است که پشتیبانی از دستگاه به دستگاه های امروزی ختم نمی شود. احیای یک ماشین قدیمی برای استفاده به عنوان فایروال، روتر یا سرور پشتیبان کاملاً ممکن است.
پشتیبانی قوی
انعطاف پذیری کاربر را در سیستم عامل نمی فروشد، برنامه ها این کار را می کنند. لینوکس از تعداد زیادی زبان برنامه نویسی پشتیبانی می کند که توسعه دهندگان در رشته های مختلف از آنها استفاده می کنند. به عنوان مثال، اگر شما بر روی داده ها کار میکنید و به پایتون به عنوان زبان برنامه نویسی خود متکی هستید، برنامه های خود را روی لینوکس اجرا کنید زیرا سریعتر و با منابع کمتری اجرا می شوند. لینوکس از تمام زبان های اصلی از جمله C، C++، جاوا و جاوا اسکریپت پشتیبانی می کند. اگر نیاز به کسب و کار، تحقیق یا سایر نرم افزارهای کاربردی دارید، لینوکس کد را سریعتر با منابع کمتر اجرا می کند.
کد منبع
کد منبع برای هسته لینوکس به راحتی در دسترس است، بنابراین هر زمان که نیاز باشد می توان آن را مشاهده کرد. این در دسترس بودن چندین مزیت نسبت به سایر سیستم عامل ها دارد:
افراد زیادی وجود دارند که به دنبال نقص های بالقوه در لینوکس هستند و بسیاری از آنها راه حل هایی را ارائه می دهند.
امکان ردیابی نقص ها یا تغییر لینوکس برای رفع نیازهای خاص وجود دارد.
با مشاهده کد منبع در یک دیباگر می توان نحوه عملکرد سیستم عامل را کشف کرد.
پشتیبانی از سرور
اکثر توسعه دهندگان لینوکس را به عنوان یک سیستم عامل سرور می بینند و مراقب هستند برنامه هایی ایجاد کنند که در چنین محیطی اجرا شوند. این بدان معنی است که برنامه های لینوکس اغلب امنیت و قابلیت اطمینان قوی را ارائه می دهند و همچنان برنامه ای را ارائه می دهند که به سرعت اجرا می شود. بسیاری از متخصصان جذب لینوکس می شوند، زیرا زمانی برای تعمیر سیستم عامل ندارند و می خواهند تا حد امکان نامرئی باشد. در نتیجه، اغلب میبینید که لینوکس بهعنوان سیستمعامل ایستگاه کاری برای حرفهایها از همه رشتهها استفاده میشود.
سفارشی سازی رابط کاربری
هنگام کار با اکثر سیستم عامل ها، کاربر فقط به یک رابط کاربری (UI) دسترسی دارد. اگر کاربر نحوه عملکرد آن UI را دوست نداشته باشد، مجبور به استفاده از آن است. اما با لینوکس، امکان نصب هر یک از تعدادی از رابط های کاربری و سفارشی سازی آن رابط ها در صورت نیاز وجود دارد. این به معنای کار اضافی در ابتدا و منحنی یادگیری بالاتر است، اما کاربر در نهایت با رابط کاربری مناسب برای رفع نیازهای خاص به پایان می رسد.
در این آموزش 9 دلیل برای استفاده از لینوکس را توضیح دادیم. امیدواریم این مقاله آموزشی برای شما مفید بوده باشد، برای دیدن باقی آموزش ها میتوانید وارد منوی پشتیبانی بخش آموزش ها شوید، در صورتی که درباره این آموزش به مشکل یا سوالی برخورد کردید، میتوانید آن را در بخش دیدگاه بیان کنید.
آموزش های مرتبط: