آموزش ها-هاست نگار

نقشه حرارتی یا Heat Map چیست؟ – 7 کاربرد هیت مپ

What Is Heat Map?

آنچه در این مقاله خواهید آموخت:

نقشه حرارتی یا Heat Map چیست؟ 

نحوه کار نقشه حرارتی 

7 کاربرد هیت مپ Heat Map 

انواع نقشه های حرارتی 

در چه مواقعی میتوان از هیت مپ استفاده کرد؟ 

اطلاعات نقشه حرارتی توسط کدام افراد میتواند مورد استفاده قرار گیرد؟ 

ابزارها و نرم افزار های ایجاد Heat Map کدام اند؟ 

نتیجه گیری 

یکی از راه های بهبود وضعیت سایت و محتوای آن، تحلیل و بررسی رفتار کاربران در آن است. به وسیله نقشه حرارتی یا Heat Map میتوان این تحلیل و بررسی رفتار کاربران را انجام داد.

در این مقاله ما میخواهیم درباره هیت مپ و کاربرد آن برای شما توضیح دهیم. درصورتی که تمایل دارید بیشتر راجع به این نوع نقشه بدانید، در این آموزش همراه ما باشید.

 

 

نقشه حرارتی یا Heat Map چیست؟ 

Heat Map یا نقشه حرارتی درواقع نقشه ای گرافیکی است که به کمک آن میتوان رفتار کاربران و تعامل آنها با سایت را ارزیابی کرد.

What Is Heat Map?

این نوع نقشه با نمایش رنگ ها از قرمز تا آبی، رفتار کاربران در بستر وب سایت را نمایش میدهد. به این صورت که بخش هایی از نقشه که با رنگ های گرم نمایش داده شده اند، نشان دهنده بیشترین تعامل کاربر با سایت و بخش هایی که با رنگ های سرد پر شده اند، کمترین تعامل کاربر با سایت را نشان میدهد.

 

 

نحوه کار نقشه حرارتی 

همانطور که پیش از این گفتیم نقشه های حرارتی رنگی هستند و از قرمز تا آبی تغییر میکنند.

هرچه فعالیت و تعامل کاربران با بخش خاصی از سایت بیشتر باشد، این قسمت از نقشه رنگ گرم تری خواهد داشت یعنی رو به قرمزی میرود. برعکس آن هرچه تعامل کاربران و فعالیت آنها با بخشی از سایت کمتر باشد، قسمت های مربوط به این بخش از نقشه رنگ سرد تری (یعنی رو به رنگ آبی) خواهد داشت.

نکته => تعاملات و فعالیت های کاربران میتواند شامل: اسکرول در صفحه، کلیک کردن، درگیری با مطلب و … باشد.

 

 

7 کاربرد هیت مپ Heat Map 

اکنون که با توضیح کلی هیت مپ آشنا شده اید، میخواهیم به بررسی کاربرد های این نقشه حرارتی بپردازیم. در این بخش ما 7 کاربرد این نقشه را برای شما نام برده و توضیح داده ایم:


7 Usages of Heat Map

 

1. اطلاع از نحوه تعامل کاربران با صفحات 

همانطور که پیش از این برای شما گفتیم به وسیله هیت مپ میتوان میزان تعامل کاربران با سایت را متوجه شد. یکی از کاربرد های این نقشه، اعلام بخش هایی از سایت است که بیشترین درگیری را برای کاربران داشته است.

به این وسیله شما میتوانید صفحاتی که برای کاربران دارای اهمیت بیشتری بوده است را بیابید. همچنین میتوانید بفهمید که کدام بخش ها برای کاربران اهمیتی نداشته و کاربر بلافاصله صفحه را ترک کرده است.

 

2. پاسخ به سوالات در گوگل آنالیتیکس 

گوگل آنالیتیکس به شما در جمع آوری اطلاعات مرتبط با سایت مانند میزان بانس ریت و پارامترهایی از این قبیل کمک میکند.

اما گاهی متوجه میشوید که فعالیت هایی که انتظار دارید توسط کاربران انجام نمیشود. در این صورت میتوانید از بخش Behavior > Site Content > All Pages نرخ تبدیل و تایم ماندگاری کاربران در صفحه را بیابید. سپس از طریق هیت مپ طرز تعامل کاربران با صفحه را درک کنید. به این وسیله شما متوجه میشوید بیشترین درگیری کاربران با کدام بخش های صفحه اتفاق می افتد که این امر به شما کمک میکند مطالب دلخواه خود را با آن بخش ها جابجا کنید.

درصورتی که مایلید بیشتر راجع به ابزار گوگل آنالیتیکس بدانید و سایت خود را در آن ثبت کنید، میتوانید از مقاله زیر کمک بگیرید:

⇐ آموزش ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس

 

3. تعیین تعداد کلمات بهینه در صفحه 

تعداد کلمات بهینه در صفحه اهمیت خاص خود را دارد. زیرا نباید با محتوای بسیار طولانی کاربر را خسته کرد و نباید با محتوای بسیار کوتاه تمامی سوالات او را بی پاسخ گذاشت.

به کمک نقشه حرارتی میتوانید دریابید کاربران معمولا تا چه حدی از محتوا را میخوانند و تا کدام بخش هنوز درگیر محتوا هستند. به این ترتیب تعداد کلمات محتوای خود را به صورتی بهینه کنید که هم کاربر اطلاعات موردنظر را دریافت کند و هم برای او کسل کننده نباشد.

 What Is Heat Map?

 

4. ایجاد ساختار مناسب برای سایت 

ساختار سایت شما باید به گونه ای طراحی شود که در نهایت منجر به این شود که کاربر را به بخشی که مدنظرتان است هدایت کند (مثلا: صفحه پرداخت).

پس درواقع باید به طوری بخش های مختلف سایت را تنطیم کنید که تمامی پارامتر ها به کمک هم کاربران را به یک بخش خاص هدایت کنند. پس با توجه به این استراتژی شما باید عوامل مختلفی از جمله: دویل تایم، میزان درگیری کاربر با محتوا، نرخ پرش و … را بررسی کنید.

 

5. بهبود جایگاه لینک های داخلی 

همانطور که میدانید لینک های داخلی یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر رتبه بندی نتایج جستجو هستند. شما با لینک سازی داخلی صحیح میتوانید بین صفحات ساخت خود ارتباط ایجاد کنید که این امر باعث میشود گوگل بات ساختار سایت شما را ساده تر درک کند.

هیت مپ به شما کمک میکند تا دریابید هر یک از لینک ها در جایگاه خود چقدر موثر هستند و آیا کاربران زیادی بر روی آن ها کلیک میکنند یا خیر. پس در نهایت شما میتوانید مکان مناسب برای جای دادن هر یک از لینک ها را مشخص کنید و به این ترتیب کلیک بیشتری بر روی آن دریافت کنید

اگر میخواهید بیشتر راجع به لینک سازی داخلی بدانید، میتوانید از مقاله ی زیر بهره ببرید:

⇐ لینک سازی داخلی چیست؟

 

6. بهینه سازی ساختار لندینگ پیج 

بهینه بودن ساختار صفحات فرود یا لندینگ پیج یکی از مهم ترین موارد در سایت است. از گزینه هایی که میتوان در این صفحات استفاده کرد، CTA می باشد که به وسیله آن میتوان میزان کلیک کاربران را اندازه گیری کرد.

7 Usages of Heat Maps

 

نقشه حرارتی به شما نشان میدهد که در صفحات فرود، توجه کاربران بیشتر درگیر کدام بخش است و آیا توجه لازم را به CTA ها دارند یا خیر. پس از دریافت این موضوع شما میتواند ساختار صفحه را به صورتی که کاربر بیشتر درگیر عوامل اصلی صفحه شود، بهینه کنید.

 

7. یافتن عناصر مبهم 

آخرین کاربرد هیت مپ یافتن عناصر مبهم در سایت است که این قبیل عناصر بسیار آزاردهنده هستند. تصور کنید وارد سایتی شده اید و روی یک بخش قابل کلیک، کلیک میکنید اما به صفحه جدیدی منتقل نمیشوید! در این زمان شما تجربه بدی در این موضوع داشته اید.

نقشه حرارتی به شما کمک میکند این گونه عناصر مبهم و گیج کننده را بیابید و اصلاح کنید. به این ترتیب نرخ خروج از سایت و نرخ پرش آن به طور قابل ملاحظه ای کاهش پیدا میکند.

 

 

انواع نقشه های حرارتی 

پس از اینکه با مفهوم هیت مپ، نحوه کار و کاربرد آن آشنا شدید؛ اکنون میخواهیم انواع این نقشه های حرارتی را با ذکر کاربرد آنها به شما معرفی کنیم:

 Kinds of Heat Maps

 

1. نقشه ردیابی اسکرول (Scroll Heat Map) 

اسکرول کردن در صفحه یعنی مراجعه کردن از بخش هایی بالایی صفحه به پایینی آن و یا برعکس، یکی از کارهایی است که توسط کاربران در سایت ها انجام میشود. این عمل برای دسترسی به تمامی اطلاعات موجود در صفحه است.

یکی از انواع نقشه های حرارتی با نام نقشه ردیابی اسکرول، نحوه پیمایش کاربران در سایت را به شما نشان میدهد. به این ترتیب شما متوجه میشوید کاربران تا کدام قسمت از هر صفحه را اسکرول میکنند.

کاربرد:

  • کاربران تا کجای هر صفحه از سایت را پیمایش کرده اند
  • کمک به بهبود طراحی برخی صفحات سایت

 

2. نقشه ردیابی حرکت ماوس (Hover Heat Map) 

همانطور که از نام این نقشه پیداست، ردیابی حرکت ماوس کاربر را بر عهده دارد. شما به وسیله این نقشه میتوانید متوجه شوید کدام بخش ها بیشتر برای کاربران دارای اهمیت بوده و کدام بخش ها کمتر مورد توجه آنها بوده است.

کاربرد:

  • مشخص کردن بخش هایی که بیشتر مورد توجه بوده
  • یافتن بخش هایی که کمتر مورد توجه بوده

 Kinds of Heat Maps

 

3. نقشه موقعیت جغرافیایی (Geographical Heat Map) 

به وسیله نقشه موقعیت جغرافیایی شما میتوانید تعداد کاربران در یک منطقه جغرافیایی را متوجه شوید. پس در نهایت برای شما مشخص میشود که کدام منطقه ها برای بازاریابی مجدد محصول شما بهتر هستند.

کاربرد:

  • سنجش تعداد کاربران موجود در یک منطقه جغرافیایی خاص

 

4. نقشه ردیابی کلیک (Click Heat Map) 

این نقشه به شما کمک میکند متوجه شوید کلیک در کدام بخش ها توسط کاربران انجام شده است. همچنین میتوان فهمید کدام قسمت ها بیشترین کلیک و کمترین را داشته اند.

کاربرد:

  • بخش هایی که بیشترین کلیک بر روی آنها بوده است را مشخص میکند
  • قسمت هایی که کمترین کلیک های دریافتی را داشته اند نیز معلوم میشوند

 

5. نقشه حرکت (Movement Heat Map) 

به کمک این نقشه میتوان نقاط مکث کاربرانی که از سیستم های کامپیوتر و لپ تاپ استفاده میکنند را بیابید. و همچنین برعکس بعنی نقاطی که کاربران کمترین مکث را روی آنها داشته اند.

کاربرد:

  • تشخیص نقاطی که کاربران بیشترین توقف را داشته اند
  • مشخص کردن نقاطی که کمترین توقف از سوی کاربران را داشته است

 

6. نقشه توجه (Attention Heat Map) 

نقشه توجه درواقع برای شما مشخص میکند که توجه کاربران بیشتر در کدام بخش های سایت بوده است. یعنی درواقع این مدل نقشه هم اسکرول افقی و هم اسکرول عمودی را در خود جای داده است.

پس این نوع نقشه با بررسی میزان زمان ماندگاری کاربر در هر قسمت از صفحه، بخش های مورد توجه کاربران را به شما نشان میدهد.

کاربرد:

  • نمایش بخش هایی که بیشتر مورد توجه کاربران بوده
  • نمایش قسمت هایی که کمترین توجه از سوی کاربران به آن ها شده

 Kinds of Heat Maps

 

در چه مواقعی میتوان از هیت مپ استفاده کرد؟ 

همانطور که تا به اینجا متوجه شدید؛ این نقشه ها میتوانند بسیار مفید باشند. شما میتوانید از طریق آنها اطلاعات بسیار و مهمی را دریافت کنید. پس تقریبا میتوان گفت شما میتوانید دائما این هیت مپ ها را زیر نظر داشته باشید.

 

 

اطلاعات نقشه حرارتی توسط کدام افراد میتواند مورد استفاده قرار گیرد؟ 

از آنجایی که این دیتاها باعث بهبود روند ارتباط کاربران با سایت میشود؛ پس میتوان گفت این اطلاعات میتواند برای بیشتر افرادی که در حال توسعه سایت شما هستند، مفید باشد. از جمله این افراد میتوان به طراحان UI و UX اشاره کرد.

 

 

ابزارها و نرم افزار های ایجاد Heat Map کدام اند؟ 

ابزارها و نرم افزارهای خاصی برای ساخت هیت مپ وجود دارند. از جمله هیت مپ های معروف در این زمینه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

 

 

نتیجه گیری: 

درواقع هیت مپ یک نقشه ی حرارتی است که به کمک آن میتوانیم متوجه شویم تعامل کاربران با کدام بخش های سایت بیشتر است. در نهایت با بهینه سازی عناصر مختلف در سایت، میتوانید درگیری کاربران با آن را به حداکثر برسانید.

البته باید گفت Heat Map ها تنها ابزارانجام این کارها نیستند اما میتوان گفت یکی از بهترین ها در این زمینه هستند.

امیدواریم این آموزش از سری آموزش های هاست نگار برای شما مفید بوده باشد. و به کمک آن توانسته باشید با هیت مپ و کاربردهای آن آشنا شوید. درصورتی که درباره این مقاله سوالی داشتید، میتوانید آن را در بخش دیدگاه بیان کنید.

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

خرید هاست

 

آموزش های مرتبط