آموزش ها-هاست نگار

انواع توزیع های لینوکس

 

بیش از 600 توزیع لینوکس برای انتخاب وجود دارد، بنابراین حتی کاربران باتجربه نیز ممکن است برای انتخاب توزیع مورد علاقه خود دچار مشکل شوند. در حالی که لینوکس ممکن است سیستم عامل مورد علاقه کاربران معمولی نباشد، ولی سیستم عامل محبوب و مورد علاقه توسعه دهندگان و برنامه نویسان می باشد. لینوکس توزیع های بسیار زیادی نیز دارد که از نظر جهات مختلف با هم متفاوت است و با توجه به کار خود میتوانید آن ها را انتخاب کنید. در این مقاله به بررسی مهم ترین توزیع های میپردازیم.
 
دیبان ( Debian )
 
یکی از قدیمی ترین انواع توزیع های لینوکسی ، Debian است که بسیاری از دیگر نسخه های معروف لینوکسی مثل Ubuntu و Mint از آن مشتق شده اند. این نسخه از سیستم عامل درایورها و نرم افزار های رایگان را پشتیبانی می‌کند. توجه کنید که نصب این سیستم عامل خیلی ساده نیست و قبل از آغاز مراحل نصب باید کارهایی را انجام دهید که سخت افزار را برای نصب آماده می کند. برخلاف نسخه های Mint و Ubuntu که از این سیستم عامل مشتق می‌شوند، Debian برای افرادی مناسب است که تجربه بالایی از کار با سیستم عامل های لینوکسی دارند. با این حال این سیستم عامل بسیار پایدار و بدون باگ است به همین دلیل در سرور ها خصوصا وب سرورها بسیار زیاد استفاده می‌شود و هر یک تا سه سال یک نسخه جدید و بدون باگ از آن ارائه می‌شود.
اوبونتو ( Ubuntu )
 
اوبونتو که توسط Canonical ایجاد و نگهداری می‌شود، یکی از محبوب‌ترین توزیع‌های لینوکس است که افراد مبتدی، کاربران متوسط ​​و حرفه‌ای از آن در سراسر جهان لذت می‌برند. اوبونتو به طور خاص برای مبتدیان لینوکس یا کسانی که از مک و ویندوز در حال انتقال هستند طراحی شده است.
به‌طور پیش‌فرض، اوبونتو با محیط دسک‌تاپ گنوم با برنامه‌هایی با کاربرد زیاد مانند فایرفاکس، لیبره آفیس، و برنامه‌های ویرایش تصویر مانند GIMP، پخش‌کننده‌های موسیقی و پخش‌کننده‌های ویدیویی مانند Audacious و Rhythmbox عرضه می‌شود.
اوبونتو اساس چندین توزیع دیگر لینوکس را تشکیل می دهد. برخی از توزیع های مبتنی بر اوبونتو 20.04 عبارتند از Lubuntu 20.04 LTS، Kubuntu 20.04 و Linux Mint 20.04 LTS (Ulyana).
اوبونتو به دلیل کاربر پسند بودن و رابط کاربری زیبای خود، برای کاربران دسکتاپ و تازه واردانی که سعی دارند لینوکس را یاد بگیرند، ایده آل است. آن‌ها می‌توانند به‌راحتی با برنامه‌های پیش‌فرض همانطور که قبلاً گفته شد، شروع کنند، زیرا در مسیر رسیدن به درک بهتر لینوکس تلاش می‌کنند.
شایان ذکر است استودیو اوبونتو، که برای تولید چند رسانه ای طراحی شده است. این برنامه افراد خلاقی را مورد هدف قرار می دهد که به دنبال ایجاد حرفه ای در زمینه گرافیک، عکاسی، تولید صدا و ویدئو هستند.
لینوکس مینت ( Linux Mint )
 
این نسخه از لینوکس نیز کاربرد زیادی برای افراد تازه کار و کامپیوتر های دسکتاپ دارد، نرم افزار های مولتی مدیای زیادی را پشتیبانی میکند و برای افرادی که علاقه زیادی به شخصی سازی سیستم عامل خود دارند، بسیار توصیه می‌شود. این سیستم عامل مبتنی بر Ubuntu است.
یکی از ویژگی‌های جدید لینوکس مینت عبارت است از Warpinator، که یک برنامه اشتراک‌گذاری فایل است که با LAN کار میکند و همچنین در نمایشگرهای HiDPI تصاویر را لذت بخش تر و واضح‌تر می‌کند.
اگر می خواهید یک دسکتاپ لینوکس سریع و پایدار برای انجام کارهای روزمره دسکتاپ، گوش دادن به موسیقی، تماشای فیلم و حتی بازی کنید، Mint بهترین توزیع است. Mint 20 یک نسخه طولانی مدت است و تا سال 2025 پشتیبانی خواهد شد.
سنت او اس ( CentOS )
 
یکی از سیستم عامل هایی که از نظر امتیاز کاربران و متخصصین همیشه در سطح قابل قبولی بوده است، همین CentOS است. در ایران نیز در اغلب VPS ها و سرورهای میزبانی وب، از همین CentOS استفاده میشود. چون در حقیقت سیستم عاملی پایدار است و علاوه بر آن کار کردن با آن به نسبت سیستم عاملی مثل Debian، بسیار ساده تر است، بنابراین این ویژگی ها، CentOS را تبدیل به اصلی ترین گزینه در سرور ها کرده است.CentOS Stream یک نوع رایگان و مبتنی بر جامعه از لینوکس Red Hat Enterprise (RHEL) است.
CentOS می تواند نرم افزار تجاری مبتنی بر RHEL را که برای RHEL ساخته شده است اجرا کند. همچنین دارای یک مجموعه نرم افزار Red Hat و مخزن CentOS با مدیریت بسته قدرتمند YUM برای نصب برنامه های مورد نیاز برای توسعه است.آخرین نسخه CentOS 8.2 است که سومین نسخه از CentOS 8 است. به App stream و مخازن BaseOS متکی است.CentOS 8 در میان علاقه مندان به لینوکس که می خواهند از مزایای RHEL لذت ببرند، مورد علاقه است.
رد هت لینوکس ( Red Hat Enterprise )
 
به اختصار ، Red Hat Enterprise Linux یک توزیع لینوکس است که برای اهداف سازمانی یا تجاری طراحی شده است. این یکی از جایگزین های منبع باز پیشرو برای سایر سیستم های اختصاصی مانند مایکروسافت است.اگر از روی آمار جلو برویم، Red Hat ممکن است محبوب ترین انتخاب برای سرورها نباشد. اما، گروه قابل توجهی از کاربران سازمانی هستند که به RHEL (مانند Lenovo) اعتماد می کنند. Red Hat با توجه به ثبات و وصله های امنیتی منظم که امنیت کلی آن را افزایش می دهد، معمولاً یک انتخاب برتر برای محیط های سرور است. این سیستم عامل بسیار پایدار و امن است که به همین دلیل در اغلب دیتاسنتر های بزرگ خارجی استفاده میشود. در جایی که کارایی، امنیت و ثبات در اولویت قرار دارند، RHEL توزیع ایده آلی برای انتخاب است. RHEL مبتنی بر اشتراک است و اشتراک سالانه تمدید می شود.
 
فدورا ( Fedora )
 
فدورا مدت زیادی است که به دلیل سادگی و برنامه های کاربردی که به تازه واردان امکان می دهد به راحتی شروع به کار کنند، به عنوان یکی از کاربرپسندترین توزیع ها شهرت دارد.
شFedora بر خلاف اوبونتو کاربران زیادی ندارد اما دو گروه ادمین های سیستم و توسعه دهندگان از آن استفاده می‌کنند. در حقیقت این سیستم عامل متعلق به کمپانی Red Hat است که به وسیله توسعه دهندگان داوطلب توسعه میابد تا REHL را به بهترین نحو ارائه دهند. یک سیستم عامل قدرتمند و انعطاف پذیر است که برای رایانه های رومیزی و لپ تاپ ها، سرورها و حتی برای اکوسیستم های اینترنت اشیا طراحی شده است.
آرچ لینوکس ( Arch Linux )
 
آرچ لینوکس یکی از توزیع های لینوکس است که کم حجم و انعطاف‌پذیر است و برای کاربران پیشرفته یا کارشناسان لینوکس طراحی شده است که به نصب و سرویس‌های در حال اجرا اهمیت زیادی می‌دهند. Arch Linux را برای ساختن یک سیستم عامل سفارشی‌سازی شده انتخاب کنید و هر تنظیمات و افزونه و محیط گرافیکی دلخواهی را برای خود پیاده‌سازی کنید. اما آرچ لینوکس به روش نصب دشوارش مشهور است و مانند بقیه توزیع‌ها رابط گرافیکی برای نصب ندارد و شما برای نصب نیاز به درک کامل ترمینال و دستورات لینوکس دارید!
پس برای شروع و اولین تجربه از لینوکس ، این توزیع انتخاب خوبی برای شما نیست.
در این مقاله انواع توزیع های لینوکس را توضیح دادیم، امیدواریم این مقاله آموزشی برای شما مفید بوده باشد. برای دیدن باقی آموزش ها میتوانید وارد منوی پشتیبانی بخش آموزش ها شوید، در صورتی که درباره این آموزش به مشکل یا سوالی برخورد کردید، میتوانید آن را در بخش دیدگاه بیان کنید.

 

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

خرید هاست

 

آموزش های مرتبط