آموزش ها-هاست نگار

آموزش حذف صفحات ایندکس شده در گوگل

آموزش حذف صفحات ایندکس شده در گوگل

 

آنچه در این مقاله خواهید آموخت:

چرا باید برخی صفحات را از ایندکس گوگل خارج کنیم؟

نحوه یافتن مطالب ایندکس شده سایت در گوگل 

حذف صفحات ایندکس شده در گوگل 

  1. حذف صفحه موردنظر 
  2. رمزگذاری بر روی صفحه 
  3. noindex کردن صفحه 
  4. حذف صفحه از سرچ کنسول گوگل 

جمع بندی

 

باور اکثر افراد این است که هرچه شما محتوای ایندکس شده بیشتری در بستر گوگل داشته باشید؛ به نوبه خود بازدید و کاربر بیشتری جذب خواهید کرد. بنابراین اگر در مورد ایندکس صفحات در اینترنت جستجویی داشته باشید، متوجه خواهید شد که بیشتر آموزش ها درباره ی نحوه ایندکس کردن صفحات سایت در گوگل است؛ و کمتر آموزشی هست که در زمینه خارج کردن صفحات از ایندکس باشد.

بنابراین یکی از مشکلاتی مدیران سایت با آن روبرو هستند و باعث کسر اعتبار سایت میشود؛ عدم توانایی در نو ایندکس کردن برخی صفحات در گوگل است. از این رو ما تصمیم گرفتیم آموزشی در حیطه خارج کردن URL از گوگل برای شما تهیه کنیم. پس در این مقاله میخواهیم به نحوه حذف صفحات ایندکس شده در گوگل بپردازیم.

 

چرا باید برخی صفحات را از ایندکس گوگل خارج کنیم؟

دلایل متعددی میتواند برای خارج کردن یکسری از صفحات از ایندکس گوگل وجود داشته باشد؛ بنابراین میبایست اگر سایت شما دارای صفحاتی مانند صفحات زیر است، آن را از ایندکس گوگل خارج کنید:

آموزش حذف صفحات ایندکس شده در گوگل

 

1. صفحات با محتوا بی ارزش 

حتما تا به حال جمله “تر و خشک با هم میسوزند” را شنیده اید. در واقع محتواهای بی ارزش ایندکس شده سایت شما نیز حکم همان چوب های خشک را دارند. یعنی اگر شما 300 مطلب مفید، قوی و دارای محتوای ارزشمند و در کنار این محتواها 10 محتوای بی ارزش و بی کیفیت داشته باشید؛ این محتواهای بی کیفیت از ارزش محتواهای قوی شما بسیار میکاهند. و در واقع محتواهای فوق العاده شما، قربانی تعدادی محتواهای بی ارزش میشوند.

پس بهتر است این صفحات بی ارزش حذف شوند. و البته صفحاتی مانند درگاه پرداخت، فاکتور محصولات و … وجود دارند که قابل حذف نیستند؛ اما راه دیگری به جز حذف صفحات وجود دارد که خارج کردن صفحه از ایندکس گوگل است.

 

2. صفحات دارای محتوای قدیمی 

جهت حفظ رشد سایت خود میبایست برخی محتواهای آن را بروزرسانی کنید، و حتی در برخی موارد محتواهای قدیمی را حذف کنید. محتواهایی که میبایست حذف کرد، مانند:

  • مطالب علمی که دیگر اعتبار ندارند
  • محصولات یا خدماتی که دیگر ارائه نمیشوند
  • محتواهای پزشکی قدیمی که دیگر کاربرد ندارند
  • محتواهای موقت مانند اگهی شغلی
  • و …

 

این مواردی که نام بردیم از جمله محتواهایی هستند که در صورت حذف نشدن، رتبه سئو شما را کاهش داده و از ارزش محتواهای دیگر سایت شما نیز کم میکنند.

 

3. صفحات نامربوط 

وقتی شما قالب آماده ای برای سایت وردپرسی خود تهیه میکنید؛ ممکن است این قالب دارای صفحات آماده ای برای شما باشد. در صورتی که شما فراموش کنید پیش از ایندکس سایت خود این محتواها را حذف کنید، این صفحات که معمولا به زبانی جز زبان فارسی و دارای محتوای نامرتبط با سایت شما هستند، نیز در کنار صفحات ارزشمند سایت شما در گوگل ایندکس میشوند و باعث کاهش ارزش و اعتبار صفحات دیگر سایتتان میشوند.

پس جهت جلوگیری از کاهش اعتبار صفحات و رتبه سئو سایت خود، میبایست این چنین صفحات نامربوط را از ایندکس گوگل خارج کنید.

 

آموزش حذف صفحات ایندکس شده در گوگل

 

4. صفحات دارای اطلاعات خصوصی 

برخی صفحات سایت شما ممکن است حاوی اطلاعات محرمانه درباره سایت شما باشند، که این اطلاعات بسیار مهم اند. شما میبایست این صفحات را از ایندکس گوگل خارج کنید؛ در غیر این صورت افراد عادی از طریق نتایج جستجوی گوگل، به اطلاعات خصوصی سایت شما دسترسی خواهد داشت.

 

5. صفحات حذف شده 

گاهی ممکن است به دلایل مختلفی بخواهید صفحاتی را از سایت خود حذف کنید یا پیش از این صفحاتی را حذف کرده باشید؛ در این هنگام میبایست این صفحات حذف شده را از ایندکس گوگل نیز خارج کنید که دیگر ن تنها در سایت شما، بلکه در نتایج جستجوی گوگل نیز مشاهده نشود.

 

6. صفحات با محتوای سایت قبلی 

اگر شما نوع خدمات سایت خود را تغییر داده اید؛ میبایست محتواهای سایت قبلی خود را از ایندکس گوگل خارج کنید. درصورتی که سایت خود را تغییر داده باشید اما همزمان محتواهای قبلی در سایت شما موجود و در ایندکس گوگل باشند؛ این امر موجب تضعیف تجربه کاربری و کاهش رتبه سئوی سایت شما میشود.

شما میبایست با توجه به نوع خدمات ارائه شونده توسط سایت خود، محتواهای خود را اضافه، حذف و آپدیت کنید. حتی زمانی که محصولی را دیگر ارائه نمیدهید و یا محتوایی شامل نسخه جدیدتری از آن منتشر کرده اید، میبایست محتوای قدیمی را حذف کنید.

 

نحوه یافتن مطالب ایندکس شده سایت در گوگل 

ممکن است بخواهید بررسی کنید کدام صفحات از سایت شما در گوگل ایندکس شده اند. در این صورت میتوانید با وارد کردن عبارت زیر در باکس جستجوی گوگل، تمامی صفحات ایندکس شده از سایت خود را مشاهده کنید:

site:www.yoursite.com

نکته: به جای بخش yoursite.com آدرس سایت خود را وارد کنید.

برای مثال شما میتوانید تعداد صفحات ایندکس شده سایت هاست نگار در گوگل را در تصویر زیر مشاهده کنید.

 

آموزش حذف صفحات ایندکس شده در گوگل

 

اکنون پس از مشاهده صفحات ایندکس شده میتوانید اگر صفحات بی ارزشی مشاهده کردید آنها را از ایندکس خارج کنید و یا اگر صفحات مهمی ایندکس نیستند، آنها را در گوگل ایندکس کنید.

 

حذف صفحات ایندکس شده در گوگل 

همانطور که پیش از این برای شما گفتیم، دلایل متعددی میتواند برای حذف صفحات ایندکس شده در گوگل وجود داشته باشد. پس در این بخش از آموزش ما قصد داریم روش های خارج کردن صفحات از ایندکس گوگل را به شما بیاموزیم.

 

1. حذف صفحه موردنظر 

یکی از راه های حذف صفحه از نتایج گوگل، حذف آن از سایت است. با انجام این کار، کد 404 (یافت نشد) به کاربر ارائه خواهد شد و پس از چند بار کراول موتورهای جستجوی گوگل، این صفحه از نتایج گوگل حذف خواهد شد.

البته دقت کنید اگر این حذف همیشگی است بهتر است ریدایرکت 301 به صفحه دیگر تنظیم کنید تا کاربر دائما با ارور 404 روبرو نشود. زیرا ممکن است حتی پس از حذف صفحه بعد از گذشت مدتی دوباره این لینک در نتایج گوگل قرار گیرد. و این مواجهه کاربر با ارور 404 و خروج بلافاصله او از سایت باعث افزایش نرخ پرش شده و در نهایت منجر به ضربه سنگینی به سئوی سایت شما میشود.

 

2. رمزگذاری بر روی صفحه 

روش دوم جهت حذف صفحه از نتایج گوگل قرار دادن رمزعبور بر روی آن یا همان خصوصی سازی صفحه است؛ زیرا موتورهای جستجوی گوگل نمیتوانند این صفحات را ایندکس کنند. جهت انجام این کار در سیستم مدیریت محتوای وردپرس میتوانید پس از ورود به پیشخوان و باز کردن صفحه مدنظر خود از باکس سمت چپ صفحه به صورت زیر کمک بگیرید. بخش قابلیت مشاهده را ویرایش کنید و روی حالت محافظت شده با رمزعبور بگذارید.

 

آموزش حذف صفحات ایندکس شده در گوگل

 

به این ترتیب صفحه مدنظر شما دیگر تنها با وارد کردن رمزعبور مربوط به آن قابل دسترسی خواهد بود.

 

3. noindex کردن صفحه 

همانطور که میدانید ربات های جستجو پیش از کراول در سایت، کد ها را بررسی میکنند. از این رو شما میتوانید برای ایندکس نشدن صفحات موردنظر خود از کد دستوری نوایندکس استفاده کنید. شما با قرار دادن کد زیر در بخش head صفحه موردنظر میتوانید آن را نوایندکس کنید.

<meta name=”robots” content=”noindex”>

 

نکته: حتی اگر صفحه شما ایندکس هم شده باشد با استفاده از این روش به مرور از ایندکس گوگل خارج میشود.

لازم به ذکر است که اگر شما از افزونه Yoast SEO استفاده میکنید دیگر نیازی به افزودن کد ندارید. بلکه میتوانید صفحه موردنظر را ویرایش کرده و با اسکرول کردن به بخش Yoast SEO برسید. در این بخش میتوانید از منوی کشویی پیشرفته گزینه خیر را برای نمایش نوشته به موتورهای جستجو انتخاب کنید.

 

آموزش حذف صفحات ایندکس شده در گوگل

 

4. حذف صفحه از سرچ کنسول گوگل 

آخرین و بهترین روشی که میخواهیم به شما آموزش دهیم، حذف URL صفحه موردنظر از سرچ کنسول گوگل است. جهت انجام این کار ابتدا وارد سرچ کنسول شده و سپس از منوی سمت چپ گزینه Removals را انتخاب کنید.

 

آموزش حذف صفحات ایندکس شده در گوگل

 

سپس روی دکمه NEW REQUEST کلیک کنید.

 

آموزش حذف صفحات ایندکس شده در گوگل

 

اکنون آدرس URL موردنظر را بصورت دقیق در کادر Enter URL وارد کنید. دقت کنید که هر یک از بخش های زیر کار متفاوتی را انجام میدهند:

  • Temporarily Remove URL : از این بخش میتوانید لینک صفحه مدنظر را به صورت موقت و به مدت 6 ماه از نتایج جستجو پاک کنید

  • Clear Cached URL : به وسیله این بخش صفحه کش شده تا زمانی که دوباره کروال موتورهای جستجو صورت گیرد، حذف میشود

 

در نهایت برای تکمیل کار خود میتوانید روی دکمه NEXT کلیک کنید.

 

آموزش حذف صفحات ایندکس شده در گوگل

 

اکنون با کادر Remove URL? مواجه میشوید که صرفا جهت اطمینان حاصل کردن از تصمیم شما برای حذف این آدرس پرسیده شده است. این بخش به شما میگوید که لینک انتخابی به مدت 6 ماه از نتایج جستجوی گوگل پاک میشود و در هرزمانی که بخواهید این درخواست قابل کنسل شدن است. روی SUBMIT REQUEST کلیک کنید تا درخواست حذف لینک شما مورد بررسی قرار گیرد.

 

آموزش حذف صفحات ایندکس شده در گوگل

 

لازم به ذکر است که اگر به هر دلیلی خواستید این درخواست را لغو کنید میتوانید روی 3 نقطه مقابل لینک موردنظر کلیک کنید و گزینه Cancel request را انتخاب کنید.

 

آموزش حذف صفحات ایندکس شده در گوگل

 

جمع بندی:

همانطور که در این آموزش متوجه شدید، دلایل مختلفی برای نوایندکس کردن یک صفحه میتواند وجود داشته باشد و همچنین راه های متفاوتی برای انجام آن نیز هست. بهتر است صفحه را حتما از سرچ کنسول گوگل نیز حذف کنید، زیرا این روش مطمعن ترین راه است. و در انتها باید بگوییم احتمال کمی هم وجود دارد که پس از نوایندکس کردن صفحه موردنظر باز هم آن را در نتایج جستجو مشاهده کنید. هرچند که این احتمال خیلی کم است اما پیشنهاد ما به شما این است که چند روز پس از نوایندکس کردن صفحه باز هم در نتایج جستجو وجود آن را بررسی کنید.

 

امیدواریم این آموزش برای شما مفید بوده باشد و به وسیله آن توانسته باشید صفحات بی ارزش و نامربوط سایت خود را از ایندکس گوگل خارج کنید. درصورت بروز هرگونه سوال یا مشکل میتوانید آن را در بخش دیدگاه بیان کنید.

 

در انتها اگر شما نیاز به آموزشی در زمینه ایندکس کردن محتوای خود دارید میتوانید از مقاله آموزشی ما در این زمینه بهره بگیرید:

⇐ آموزش ایندکس صفحات در گوگل

 

همچنین اگر نیاز به آموزش های بیشتری در زمینه گوگل دارید؛ مقاله های زیر میتوانند برای شما مفید باشند:

⇐ تفاوت گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس چیست؟

⇐ کاربران با استفاده از چه کلماتی در گوگل وارد سایت شده‌اند؟

⇐ آموزش ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل

⇐ آموزش نحوه رفع خطا در گوگل سرچ کنسول

⇐ آموزش ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

خرید هاست

 

آموزش های مرتبط