آنچه در این مقاله خواهید آموخت:
علت نمایش درصد بالای نرخ پرش چیست؟
- افزایش سرعت صفحات سایت
- کاهش تعداد پاپ آپ های تبلیغاتی
- استفاده از عناوین جذاب در محتوا
- بررسی Mobile-Friendly بودن سایت
- استفاده از ویدئو های مرتبط با محتوا
- ارائه محتوای مناسب برای کلمات کلیدی موجود
- استفاده از فهرست مطالب در محتوا
- بررسی درصد فاکتور نرخ پرش طبق منابع ترافیک دریافتی
- استفاده از لینک سازی داخلی
یکی از مواردی که تاثیر بسزایی بر رتبه سایت دارد، نرخ پرش یا Bounce Rate است. وقتی در حال بهبود سئوی سایت خود هستید؛ یکی از موارد مهمی که میبایست به آن توجه داشته باشید، نرخ پرش از سایت است. شما باید بانس ریت را همواره زیر نظر داشته و در جهت کاهش آن تلاش کنید. در این مقاله ما میخواهیم درباره نرخ پرش کاملا برای شما توضیح دهیم و همچنین راه های کاهش آن را به شما بیاموزیم. پس درصورتی که تمایل دارید این اطلاعات را کسب کنید، در ادامه همراه ما باشید.
نرخ پرش یا Bounce Rate چیست؟
نرخ پرش سایت در واقع به شما نشان میدهد که چه درصد از کاربرانی که وارد سایت شما شده اند، بدون انجام کار خاصی از سایتتان خارج شده اند. منظور از انجام کار خاص میتواند مثلا وارد شدن به یکی از موارد منو، نوشتن نظر، عضویت در سایت، دانلود فایل، ورود به صفحات دیگر سایت و … باشد. درصورتی که بازدیدکننده وارد شده به سایت شما بدون هیچ تعاملی از سایت خارج شود و بازدید او تنها به یک صفحه محدود شده باشد؛ این کار به عنوان یک Bounce Rate منفی محسوب میگردد.
اگر چه بانس ریت تعریف ساده ای دارد اما اینکه متوجه شوید مفهوم اصلی آن چیست و بتوانید بانس ریت سایت خود را تجزیه و تحلیل کنید، ممکن است کمی دشوار باشد. پس سعی کنید اطلاعات خود را در این مورد گسترش دهید تا بتوانید به درستی نرخ پرش سایت خود را کاهش دهید
بانس ریت میتواند به شما در زمینه یافتن محتوای مطلوب برای کاربران سایتتان نیز کمک کند. و به این ترتیب شما میتوانید محتوای سایت خود را در راستای علاقه کاربرانتان تولید و یا ارتقا دهید. در آخر شما تجربه کاربری سایت شما به طرز چشمگیری بهتر خواهد شد.
نرخ پرش در سئو
همانطور که میدانید اصلی ترین چیزی که موتورهای جستجو به آن اهمیت میدهند تجربه ی کاربر است. بنابراین نرخ پرش در سئو تاثیر زیادی دارد زیرا درصورتی که کاربر تعاملی با سایت شما نداشته باشد؛ موتورهای جستجو تصور میکنند این سایت نتواسته پاسخگوی نیاز کاربر باشد. به این ترتیب ممکن است این سایت با افت رتبه مواجه شود.
بانس ریت پایین در واقع به موتورهای جستجو میفهماند که علاوه بر اینکه سایت برای کاربر مفید بوده است؛ یکی از معبار های اصلی سایت معتبر و خوب را نیز رعایت کرده است. پس این سایت شایستگی جایگاه رتبه های برتر را دارد. سئوکاران حرفه هنگامی که در حال کار بر روی سئوی سایتی هستند؛ همیشه به یاد دارند که نرخ پرش سایت را چک کنند و در صورت بالا بودن، در جهت کاهش آن قدم بردارند. بطور کلی هرقدر کاربران بیشتر با سایت شما تعامل داشته باشند و در آن کلیک هایی انجام دهند، به معنای جذاب بودن محتوا و سایت شما برای آنان است. این امر نرخ پرش پایین را به همراه دارد که سینگال مثبتی برای موتورهای جستجو است.
علت نمایش درصد بالای نرخ پرش چیست؟
شاید کنجکاو شده باشید که چرا سایتی باید نرخ بالایی از پرش را نمایش دهد. باید بگوییم که این درصد بالای نرخ پرش میتواند دلایل مختلفی داشته باشد، مانند:
- پایین بودن کیفیت محتوای صفحه
- عدم وجود پاسخ سوال کاربر در محتوای صفحه
- یافتن سریع پاسخ در محتوا توسط کاربر
- و …
البته باید بگوییم که درصد بالای نرخ پرش همیشه به معنای بدی نیست. گاهی ممکن است کاربر تنها به مطلب موجود در صفحه سایت شما نیاز داشته باشد و پس از خواندن مطلب بدون کلیک اضافی سایت را ترک کند. پس اگر تصمیم به پاک کردن صفحه ای با نرخ پرش بالا دارید، دست نگهدارید!
میانگین نرخ پرش چیست؟
میانگین نرخ پرش یک بازه 41 الی 51 درصدی است. البته باید بگوییم که با توجه به نوع فعالیت شما این میانگین متفاوت خواهد بود. برای مثال نرخ پرش در سایت های فروشگاهی کم و چیزی حدود 20% – 40% است. اما کاملا در مقابل آن، سایت های تولید محتوا بانس ریت 40% – 60% را تجربه میکنند. پس اگر شما وبلاگ یا سایت تولید محتوا دارید نباید توقع نرخ پرش 30درصدی از سایت خود داشته باشید! زیرا هر نوع سایتی میانگین بانس ریت خود را دارد. و شما میبایست نرخ پرش را با سایت های مشابه سایت خود مقایسه کنید.
نرخ پرش چگونه محاسبه میشود؟
شاید اکنون کنجکاو شده باشید که نرخ پرش چگونه محاسبه میشود. بنابراین ما میخواهیم فرمول محاسبه آن را به شما بیاموزیم. در این محاسبه شما باید تعداد کاربرانی که بدون تعامل با سایت از آن خارج شده اند را بر تعداد کل کاربران وارد شده به سایت تقسیم کنید و در انتها در 100 ضرب کنید. به این ترتیب شما میزان بانس ریت را بدست خواهید آورد.
راه های کاهش نرخ پرش در سایت
اکنون در این بخش از آموزش میخواهیم راه های کاهش نرخ پرش در سایت را به شما معرفی کنیم. جهت کاهش نرخ پرش درواقع میبایست تعداد کاربرانی که بدون تعامل سایت را ترک میکنند را کاهش دهید. همانطور که پیش از این گفتیم نرخ بالای پرش الزاما به معنای وجود محتوای بی کیفیت یا غیر جذاب در سایت نیست. بلکه تنها نرخ افرادی که تعاملی با سایت شما ندارند را بیان میکند.
1. افزایش سرعت صفحات سایت
طبق تحقیقات انجام شده بهترین روش کاهش بانس ریت سایت، افزایش سرعت صفحات سایت است. زیرا اگر سایت شما به کندی بارگذاری را انجام دهد، کاربر خسته شده و احتمال زیادی وجود دارد که سایت شما را ترک کند. پس شما میتوانید با افزایش سرعت لود صفحات سایت خود کاهش چشمگیری را در نرخ پرش سایتتان مشاهده کنید.
2. کاهش تعداد پاپ آپ های تبلیغاتی
یکی از موارد مهمی که جهت کاهش نرخ پرش سایت میبایست آن را در نظر بگیرید؛ کاهش تعداد پاپ آپ های تبلیغاتی و آزاردهنده است. برخی پاپ آپ ها مفید و جذاب اند اما بیشتر آنها ممکن است برای کاربران آزاردهنده باشد و به این علت نرخ خروج آنها از سایت شما زیاد شود. بنابراین بهتر است پاپ آپ های آزاردهنده سایت خود را بیابید و جهت حذف و یا بهبود آنها اقدام کنید.
3. استفاده از عناوین جذاب در محتوا
استفاده از عنوان های جذاب در محتوا میتواند با جذب کاربر به محتوا، نرخ پرش را کاهش دهد. بخصوص اگر سایت شما در حیطه کاری وبلاگ یا تولید محتواهای طولانی باشد؛ استفاده از عنوان های جذاب میتواند کاربر را بیشتر به مطلب علاقه مند کند. در نهایت این کار کاهش بانس ریت را به همراه خواهد داشت.
4. بررسی Mobile-Friendly بودن سایت
امروزه بیشتر کاربران در بستر اینترنت از تلفن همراه استفاده میکنند؛ بنابراین شما باید طراحی جذاب و راحتی از سایت خود را برای موبایل داشته باشید. درصورتی که طراحی سایت مناسب موبایل نباشد و کاربر دائما مجبور به اسکرول به راست و چپ و یا زوم متن باشد؛ احتمال خروج کاربر از سایت شما بسیار افزایش میابد. که این خروج در نهایت منجر به افزایش نرخ پرش سایت میشود.
از آنجایی که کاربران خیلی کمتر از دسکتاپ برای ورود به اینترنت استفاده میکنند؛ پس شما باید حداکثر تمرکز و تلاش خود را بر روی طراحی موبایل سایت خود متمرکز کنید. اگر محتوای ویدئویی در سایت خود دارید بهتر است آن را با حداقل حجم و زمان آپلود کنید. زیرا کاربران موبایل ممکن است اینترنت کم یا ضعیفی برای مشاهده ویدئو داشته باشند. بطور کلی رضایت کاربران موبایل از سایت خود را باید به حداکثر آن برسانید.
5. استفاده از ویدئو های مرتبط با محتوا
استفاده از ویدئو های مرتبط با محتوا باعث میشود کاربر مدت بیشتری را در سایت شما سپری کند و همچنین باعث کاهش نرخ پرش نیز میشود.
6. ارائه محتوای مناسب برای کلمات کلیدی موجود
گاهی ممکن است محتوای تولیدی شما برای یک کلمه کلیدی از نظر نگارشی، طول متن، تعداد کلمه کلیدی بکار برده شده و … مناسب باشد. اما محتوای درستی راجع به کلمه کلیدی مربوطه ارائه نداده باشید. در این صورت کاربر پس از مطالعه بخشی از محتوا و عدم دسترسی به مطلب دلخواه خود از سایت خارج میشود. و با تکرار این عمل، در نهایت نرخ پرش سایت شما افزایش میابد. پس دقت کنید که محتوای تولیدی شما طبق کلمه کلیدی انتخابی شما باشد.
7. استفاده از فهرست مطالب در محتوا
تولید محتوای کامل و جامع میتواند برای کاربر خیلی مفید باشد. اما باید این را نیز در نظر داشته باشید که محتواهای خیلی طولانی ممکن است کاربر را گیج کند و نتواند در مدت کوتاهی به پاسخ مناسب برسد. پس بهتر است در ابتدای محتوای خود فهرستی از مطالب ارائه شده را قرار دهید.
8. بررسی درصد فاکتور نرخ پرش طبق منابع ترافیک دریافتی
امکان بررسی درصد فاکتور نرخ پرش بر اساس منابع ترافیک دریافتی در گوگل آنالیتیکس وجود دارد. پس یکی دیگر از موارد پیشنهادی ما بررسی فاکتور بانس ریت دقیقا طبق منبع ترافیک دریافتی است. برای مثال امکان دارد شما لینک یکی از صفحات سایت خود را در شبکه اجتماعی خود گذاشته باشید ولی به دلیل عدم انتخاب توضیح مناسب برای آن، کاربران به محض ورود از آن خارج میشوند. که این امر موجب افزایش نرخ پرش میشود. شما میبایست توضیحات خود را طبق لینک انتشار داده تغییر دهید تا بانس ریت را کاهش دهید.
9. استفاده از لینک سازی داخلی
و در آخر باید بگوییم لینک سازی داخلی یکی از مهم ترین راه هایی است که به وسیله آن میتوانید نرخ پرش سایت را کاهش دهید. زیرا با استفاده از لینک سازی داخلی، درواقع کاربر با کلیک بر روی لینک تعامل با سایت شما انجام داده است. پس بانس ریت سایت کاهش میابد.
نتیجه گیری:
به درصد خروج کاربران از سایت بدون داشتن تعامل با آن، نرخ پرش میگویند. بانس ریت یکی از موارد مهم در سئو میباشد که تاثیر بسزایی بر رتبه سایت شما در نتایج جستجو را در پی دارد. با کاهش نرخ پرش از سایت در واقع شما به موتورهای جستجو میفهمانید که سایتتان و محتواهای آن به اندازه کافی جذابیت برای کاربر را دارد که در آن تعامل داشته باشد.
در نهایت امیدواریم این آموزش برای شما مفید بوده باشد و به وسیله آن با مفهوم نرخ پرش و راه های کاهش آن آشنا شده باشید. درصورتی که سوالی برای شما پیش آمد، میتوانید آن را در بخش دیدگاه بیان کنید.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر درباره ی فاکتورهای مهم جهت کسب رتبه بهتر در نتایج موتورهای جستجو، میتوانید از آموزش های زیر بهره بگیرید:
12 عامل موثر در رتبه بندی محتوا توسط گوگل
Impression چیست؟ با CTR چه تفاوتی دارد؟
نرخ کلیک چیست؟ + روش های افزایش آن
آموزش نحوه گزارش گیری در Google Search Console
آموزش رفع خطاهای coverage issue در گوگل سرچ کنسول